Opskrift på lækre saftige ovnstegte kyllingeunderlår til aftensmad eller madpakken. De er nemme at forberede, og de passer sig selv i ovnen. Server dem med madbrød og en salat eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 8stk
Ingredienser
8kyllingelår
2spskolivenolie
10fedhvidløg
Krydderiblanding
2tsksalt
1tskløgpulver
1tskhvidløgspulver
2tskpaprika
½tsktørret oregano
½tsktørret timian
½tskstødt spidskommen
¼tskpeber
Glace (kan udelades)
1dlhønsefond, ¼ bouillonterning samt 1 dl. vand
1spskabrikosmarmelade
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 190 grader almindelig over- og undervarme.
Bland alle ingredienser til krydderiblandingen i en lille skål.
2 tsk salt, 1 tsk løgpulver, 1 tsk hvidløgspulver, 2 tsk paprika, ½ tsk tørret oregano, ½ tsk tørret timian, ½ tsk stødt spidskommen, ¼ tsk peber
Kom kyllingelårene i et ildfast fad. Hæld olivenolien og krydderiblandingen over og gnid det ind i kyllingelårene.
8 kyllingelår, 2 spsk olivenolie
Giv hvert fed hvidløg et lille tryk på bordpladen, så de bliver let knust, fordel dem ud imellem kyllingelårene.
10 fed hvidløg
Rør hønsefond og abrikosmarmelade sammen i en lille skål. Stil det til siden.
1 dl hønsefond, 1 spsk abrikosmarmelade
Stil det ildfaste fad midt i den forvarmede ovn og tilbered det nu i 35 - 40 minutter, eller til kyllingelårene er gyldne og lækre. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningen kommes hønsefonden med marmeladen i fadet, så det danner en glace.
Når kyllingelårene er færdige tags de ud af ovnen og pensles med glacen/saucen i fra fadet.