Knasende sprød hjemmelavet agurkesalat, det smager bare så meget bedre end det man kan købe sig til. Den passer perfekt som tilbehør, til en lækker halv grillkylling, eller som et syrligt element til en god gammeldags grydestegt kylling. Læs med her, og se hvor nemt det er at lave sin egen agurkesalat.
Mere hverdagsmad
Den perfekte agurkesalat
For mig er agurkesalat en af de ting man altid har i køleskabet. De kommer i spil når vi får en burger, griller kylling eller får en lækker club sandwich. Kombinationen af sødme, surt og salt er en smagssag og det er derfor at vi laver vores egen agurkesalat, her kan man “skrue” på ingredienserne og tilpasse smagen, så den er lige som man kan lide den.
Hvordan laver man hjemmelavet agurkesalat?
Det er faktisk ganske få ingredienser der skal til at lave en agurkesalat. Opskriften her er det jeg vil kalde en basis opskrift på hjemmelavet agurkesalat, og herfra kan man så selv tilføje friske krydderurter, eller hvad man nu har lyst til for at påvirke smagen.
Du skal bruge:
- Agurker, jeg plejer at bruge økologiske agurker, indtil jeg selv kan høste i drivhuset.
- Eddike, klar lagereddike, eller æbleeddike.
- Vand
- Sukker
- Salt, både til lagen og til at trække vand ud af agurkerne.
- Peberkorn
- Laurbærblade, giver bare en god smag.
Agurkerne skæres i tynde skiver, enten på et mandolinjern eller med håndkraft. Skiverne af agurk saltes og trækker i et dørslag. Efterfølgende skylles der med rigeligt koldt vand til alt salt er væk.
Lagen forberedes ved at alle ingredienserne kommes i en gryde, de koges kort op, og køles derefter helt ned. Skiverne af agurk kommes i et sylteglas, der på forhånd er skoldet, og skyllet med atamon. Den nu kolde lage kommes over. Agurkesalaten trækker på køl inden den er klar til serverering.
Hjemmelavet agurkesalat opskrift
Her kommer vores bud på hvordan du laver den bedste gammeldags agurkesalat. Den er stærkt vanedannende og man kan aldrig lave for meget! Vi håber du får lyst til at kast dig ud i det, og lave din egen version af hjemmelavet agurkesalat.
Hjemmelavet agurkesalat opskrift
Ingredienser
- 2 agurker
- ½ dl fint salt
Syltelage:
- 4 dl eddike
- 4 dl vand
- 2,5 dl sukker
- 4 laurbærblade
- 10 peberkorn
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til lagen kommes i en gryde og koges op. Derefter skal lagen køle helt ned inden den til slut hældes over agurkerne. Grunden til at man bruger en kold lage er at man bevarer den dejlige grønne farve og de sprøde i agurkerne.
- Agurkerne skylles og skæres derpå i skiver i tynde skiver. Jeg plejer at bruge et mandolinjern sat til at snitte i 3 mm. tykkelse.
- Agurkeskiverne placeres i et dørslag, og det fine salt fordeles ud over. Vend derefter skiverne af agurk rundt, så saltet bliver godt fordelt.
- Nu skal agurkeskiverne trække i Ca. 15 minutter, så saltet kan trækken en masse væske ud. det er på den måde man får en lækker sprød agurkesalat.
- Når agurkeskiverne har trukket med salt, skal de skylles i koldt vand. Masser af koldt vand! Jeg plejer at skylle dem ad flere omgange, så jeg er sikker på at saltet er helt væk.
- Kom derefter agurkeskiverne i et passende sylteglas der er skoldet med kogende vand og skyllet med atamon. Hæld den afkølede lage over. Lad dem trække på køl et par dage , hvis du kan vente så længe!
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Server agurkesalat til en lækker kylling på grill.
- Hjemmelavet agurkesalat er perfekt i en hotdog.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Min agurkesalat holder sig ikke grøn ,men bliver grå efter et par dage ?
Hej P
Det er svær at undgå at farven bliver påvirket af eddiken og saltet. Hos os bliver det altid spist så hurtigt, at det egentlig ikke rigtigt når at blive et problem.
Alternativt til den kolde lage, så kan du komme den kogende lage over agurkerne, men så mister de også farven og kommer til at ligne dem man kan købe i butikkerne.
God sommer til dig
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere