Populært:

Spicy agurkesalat

5

/5

2 timer 45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når man skal have en hjemmelavet burger, så er en spicy agurkesalat bare et must! Der skal virkelig være knald på smagen, og det er lige hvad man får med den her opskrift. De passer også rigtig godt til tapas, eller til noget lækker kød fra grillen. Hvis du magler opskriften på den perfekte agurkesalat, så læs med her.

Spicy agurkesalat med chili og gulerødder i glas

Den bedste krydrede agurkesalat

Jeg elsker at sylte grøntsager, man kan blive helt afhængig! Det smager fantastisk og så er det en rigtig god måde at få brugt nogen af alle de dejlige grøntsager fra haven.

Der er forskel på agurkesalat og spicy agurkesalat, den klassiske passer rigtig godt til grydestegt kylling eller i en ribbensandwich. Men skal det være til en burger, eller til tapas, så foretrækker jeg en version med lidt mere knald på. Jeg foretrækker at agurkerne er skåret i lidt tykke skiver, men det kan men selv justere på.

Hvordan laver man Spicy agurkesalat?

Det er nemt at lave en perfekt spicy agurkesalat, og man kan sagtens “tweake” opskriften, så den får den styrke man synes er passende Det hele starter med en god syltelage, og så det rigtige fyld.

  • Agurker. Øko, eller fra drivhuset.
  • Gulerødder. Smager også bare vildt godt.
  • Rødløg. Giver godt med smag.
  • Rød chili. Giver en lille smule varme.
  • Fint salt. Trækker væske ud af grøntsagerne, så de bliver dejlig sprøde.
  • Hvidløg. Mere smag!
  • Frisk dild. Dild og agurker er bare godt sammen!
  • Frisk løvstikke. Løvstikke smager godt og giver masser af smag til grøntsagerne. Kan man ikke få det, kan det udelades.

    Syltelagen består af:
  • Eddike
  • Vand
  • Sukker
  • Sennepskorn
  • Sort peber
  • Fennikelfrø
  • Stødt gurkemeje

De skiveskåret agurker, gulerødder, løg samt chili kommes i et dørslag og drysses med rigelig fint salt. De stilles i vasken eller over en skål og trækker i Ca. 2 timer. Når grøntsagerne har trukket skylles de i masser af koldt vand til alt salt er skyllet af.

Ingredienserne til lagen kommes i en gryde og koges op. Kom grøntsagerne i og kog det hele op, inden det hele kommes på forberedte glas sammen med hvidløg, dild samt løvstikke. Skru låg på, og lad dem trække et par dage inden de spises. De kan faktisk godt spise lige når de er kølet ned, men de bliver bedre efter et par dage.

Glas med syltede gulerødder og agurker

Opskrift på Spicy agurkesalat

Her kommer opskriften på den bedste spicy agurkesalat! Der er smag for alle pengene, og den tager ingen tid at lave. Det kan godt betale sig at lave dobbelt portion, bare så man ikke løber tør..

Nem opskrift på spicy agurkesalat
5 fra 1 stemme

Spicy agurkesalat opskrift

Sprøde syltede agurker med masser af krydderier og smag.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 timer 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 1666 kcal

Ingredienser

  • 2 agurk, skylles og skæres i skiver á ca. 1 cm
  • 2 gulerødder, skrælles og skæres i skiver á ca. ½ cm.
  • 1 rødløg, skælles og skæres i tynde skiver
  • ½ chili, rød, skæres i tynde skiver
  • 0,5 dl fint salt
  • 1 fed hvidløg, pilles og skæres i skiver
  • 1 bdt frisk dild, skylles i koldt vand
  • 1 kvist frisk løvstikke, skylles i koldt vand

Syltelage

  • 4 dl klar eddike
  • 4 dl vand
  • 3,5 dl sukker
  • 2 spsk sennepskorn
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk stødt gurkemeje

Sådan gør du

  • Placer skiver af agurk, gulerod samt chili og løg i et dørslag og drys med fint salt, bland det grundigt, så saltet bliver fordelt.
  • Lad grøntsagerne trække 2 timer. Efter de har trukket skal de skylles i masser af koldt vand til alt saltet er skyllet helt af. Smag eventuelt på en skive agurk og tjek om der er mere salt tilbage.
  • Alle ingredienserne til lagen kommes i en gryde og koges op.
  • Kom grøntsagerne, hvidløg samt løvstikke og dild i den kogende lage. Lad den koge op igen.
  • Kom grøntsager samt syltelage på et klargjort sylteglas og skru låget på.
  • Når glasset er kølet af er de klar til at spise. De bliver dog bedre hvis de for lov til at række et par dage.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 1666kcalKulhydrater: 391gProtein: 10gFedt: 6gMættet fedt: 1gNatrium: 329mgKalium: 1406mgFibre: 11gSukker: 369gA-vitamin: 20862IUC-vitamin: 36mgCalcium: 225mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Hjemmelavet agurkesalat og Syltede agurker

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.