Opskrift på sprøde syltede agurker med chili og gulerødder, og med masser af krydderier og smag. De smager skønt i en burger eller som syrligt og spicy tilbehør på tapasbordet.
Forb. tid 2 timert30 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 2 timert45 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
2agurker
2gulerødder
1rødløg
½rød chili
½dlfint salt
1fedhvidløg
1bdtfrisk dild
1kvistfrisk løvstikke
Syltelage
4dlklar eddike
4dlvand
3 ½dlsukker
2spsksennepskorn
1tskpeberkorn
1tskfennikelfrø
1tskstødt gurkemeje
Sådan gør du
Skær agurkerne i skiver af cirka 1 cm. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af cirka ½ cm. Skræl rødløg og skær det i tynde skiver, og skær chilien i tynde skiver.
2 agurker, 2 gulerødder, 1 rødløg, ½ rød chili
Placér skiver af agurk, gulerod samt chili og løg i et dørslag og drys med fint salt, bland det grundigt, så saltet bliver fordelt.
½ dl fint salt
Lad grøntsagerne trække 2 timer. Efter de har trukket, skal de skylles i masser af koldt vand til alt saltet er skyllet af. Smag eventuelt på en skive agurk og tjek om der er mere salt tilbage.
Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og kog lagen op.
Kom grøntsager samt syltelage på et klargjort sylteglas og skru låget på.
Når glasset er kølet af er de klar til at spise. De bliver dog bedre hvis de for lov til at række et par dage.
Noter
Ingrediensnoter
Krydderurter - Vi synes at dild og løvstikke passer rigtig godt til de her stærke agurker og gulerødder. Du kan også skifte dem ud med andre krydderurter hvis du hellere vil bruget noget andet.
Opbevaring
Hvis du sætter låg på glassene med det samme, og på forhånd har skoldet glassene og skyllet dem i enten spiritus eller atamon, så kan grøntsagerne holde virkelig længe, mange måneder. Vi opbevarer dem i et køligt viktualierum, og så skal glasset i køleskabet når det er åbnet.