Råsyltet fennikel

4.75

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.75

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Har du mon prøvet at sylte fennikel? Råsyltet fennikel er lækkert tilbehør til varmrøget laks, kødretter eller i salater. Det har en skøn lakridsagtig og samtidig sød og syrlig smag, og her får du den nemme opskrift.

råsyltet fennikel i skål med gaffel klar til servering.

Skønt tilbehør til fisk

Jeg elsker at lave sådan en portion syltet fennikel når vi laver hjemmelavet varmrøget laks. Fennikel og laks går bare godt sammen. Og den syrlige syltelage er helt perfekt til den fede laks.

Vi har også serveret den til kammuslinger, og så er den skøn på små blinis med fisk eller skaldyr.

Disse syrlige stykker af fennikel er også lækre i wraps, pitabrød eller salater, og giver et sprød og syrligt element med en smag af lakrids.

Så næste gang du har en halv halvslatten fennikel liggende i bunden af køleskabet, så ved du hvad du skal lave med den.

hvid skål med råsyltet fennikel.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Fennikel – Fennikel kan du købe i de fleste supermarkeder. Den er frisk og har en dejlig lakridsagtig smag, som bare passer rigtig godt sammen med fisk. Du kan faktisk også ret nemt dyrke fennikel i have, det har vi haft succes med flere gange selvom vi ikke er de helt store havemennesker.

Eddike – Helt almindelig hvid lagereddike.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker, men du kan også godt bruge rørsukker.

Hvordan laver man råsyltet fennikel?

Den her opskrift er super nem at lave. Du skal kun bruge 4 ingredienser, og så har du lækkert syrligt tilbehør til kød, fisk eller til at komme i salaten.

Du skal starte med at skære fennikel i skiver. Det er nemmest på mandolinjernet, så bliver de ensartede og det går hurtigt. Ellers kan du skære dem så tyndt som muligt med en kniv.

Herefter blandes syltelagen af vand, eddike og sukker, og den hældes over fennikelskiverne. Lad dem trække et par timer på køl inden servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

gaffel med et tyndtskåret stykke fennikel der er syltet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan den råsyltede fennikel holde sig?

Hvis du stiller den i et rent, skoldet glas med låg i køleskabet, så kan den i hvert fald godt holde sig en uges tid. Så du kan altså sagtens forberede den i god tid hvis du skal servere den for gæster.


Andre sylteopskrifter du måske vil synes om

fennikel syltet sammen med noget af fennikeltoppen.

Tips og Tricks

  • Lad dem trække
    • Når du råsylter din fennikel, så har den godt af lige at stå nogle timer eller til næste dag inden den skal spises. Så kan syltelagen rigtig få lov til at trænge ind. Når det er sagt, så har vi altså også spist dem efter bare en times tid. Hvis du skærer dem helt tyndt, så kan det også sagtens gå.

Serveringsforslag

  • Server den som tilbehør til en anretning med rejer eller stegte kammuslinger.
  • Server den som tilbehør til laks, det kan være på en Blinis med varmrøget laks.

Elsker du fennikel?

Prøv også vores opskrift på Grillet fennikel

skål med råsyltet fennikel med fennikeltop i.

Opskrift på syltet fennikel

Her får du vores nemme opskrift på lækker syltet fennikel. Det er så nemt at lave, og fennikel er bare godt sammen med fisk. Den kan pifte enhver forret op, og du vil med garanti score nogle billige point hos dine middagsgæster.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og at du synes lige så godt om de lækre søde og syrlige stykker fennikel som vi gør.

råsyltet fennikel i skål med gaffel klar til servering.
4.75 fra 4 stemmer

Råsyltet fennikel

Syltet fennikel er nemt at lave, og det er perfekt som tilbehør til fisk, kød eller som sødt/syrligt element i salater eller forretter. Lav det gerne i god tid, så den har tid til at stå og trække nogle timer i køleskabet inden servering.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 119 kcal

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 2 dl vand, koldt
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker

Sådan gør du

  • Skær fennikel i tynde skiver på mandolinjernet, og kom dem med i en skål eller et glas sammen med lidt af fennikeltoppen.
    1 fennikel
  • Rør vand, eddike og sukker sammen i en skål indtil sukkeret er opløst.
    2 dl vand, 1 dl eddike, 1 dl sukker
  • Hæld lagen over fennikelen og sæt det på køl nogle timer inden den skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 119kcalKulhydrater: 29gProtein: 1gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.04gNatrium: 34mgKalium: 243mgFibre: 2gSukker: 27gA-vitamin: 78IUC-vitamin: 7mgCalcium: 32mgJern: 0.4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, genudgivet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.