Råsyltet fennikel

4.75

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.75

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Haverne og supermarkederne er fulde af lækre fennikel, og de er helt perfekte til at lave råsyltede fennikel. Råsyltet fennikel er lækkert tilbehør til varmrøget laks, kødretter eller i salater. Det har en skøn lakridsagtig og samtidig syrlig smag, og her får du den nemme opskrift.

Råsyltet fennikel i skål

Perfekt tilbehør til laks

Jeg elsker at lave sådan en portion syltet fennikel når vi laver hjemmelavet varmrøget laks. Fennikel og laks går bare godt sammen. Og den syrlige syltelage er helt perfekt til den fede laks.

Disse syrlige stykker af fennikel er også lækre i wraps, pitabrød eller salater, og giver et sprød og syrligt element med en smag af lakrids.

Så næste gang du har en halv halvslatten fennikel liggende i bunden af køleskabet, så ved du hvad du skal lave med den.

Hvordan laver man råsyltet fennikel?

Den her opskrift er super nem at lave. Du skal kun bruge 4 ingredienser, og så har du et lækkert lille tilbehør til kød, fisk eller til at komme i salaten. Til denne opskrift skal du bruge:

  • Fennikel
  • Vand
  • Eddike
  • Sukker

Du skal starte med at skære fennikel i skiver. Det er nemmest på mandolinjernet, så bliver de ensartede og det går hurtigt. Ellers kan du skære dem så tyndt som muligt med en kniv.

Herefter blandes syltelagen af vand, eddike og sukker, og den hældes over fennikelskiverne. Lad dem trække et par timer inden servering.

Den fulde opskrift med mængder finder du længere nede på siden.

Råsyltet fennikel opskrift

Råsyltet fennikel i skål
4.75 fra 4 stemmer

Råsyltet fennikel opskrift

Syltet fennikel som tilbehør eller til salater
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 97 kcal

Ingredienser

  • 1 stk fennikel
  • 2 dl vand, koldt
  • 6 spsk eddike
  • 6 spsk sukker

Sådan gør du

  • Skær fennikel i tynde skiver på mandolinjernet, og kom dem med i en skål eller et glas sammen med lidt af fennikeltoppen.
  • Rør vand, eddike og sukker sammen i en skål indtil sukkeret er opløst.
  • Hæld lagen over fennikelen og sæt på køl nogle timer inden den skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 97kcalKulhydrater: 23gProtein: 3gFedt: 1gNatrium: 132mgKalium: 969mgFibre: 7gSukker: 6gA-vitamin: 314IUC-vitamin: 28mgCalcium: 115mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.