Syltede agurker

Vi har i et stykke tid været løbet tør for syltede agurker, så det var en glædens dag da vi endelig fik købt en stor portion drueagurker til at sylte. Det er oldemors opskrift vi vender tilbage til år efter år, for de er nu altså bare helt fantastiske.

Hvis du selv har drueagurker i drivhuset, så er denne opskrift helt oplagt. Når drueagurkerne er syltede, kan de holde sig længe hvis du stiller glassene lidt køligt og mørkt. Man kan faktisk næsten ikke have for mange drueagurker i drivhuset. Hvis du ikke har dem i drivhuset er de heldigvis også mulige at købe. De er nemmest at finde på grøntsagsmarkeder sidst på sommeren.

Syltede agurker - Nem opskrift fra oldemor på klassiske syltede drueagurker

Syltede agurker - Nem opskrift fra oldemor på klassiske syltede drueagurker

Syltede agurker opskrift

Her er vores bedste opskrift på syltede drueagurker. Det er oldemors opskrift, som vi altid laver dem efter, og den holder stadig 100 procent. Syltekrydderierne kan købes færdigblandede i små poser. Så bliver det vist ikke meget nemmere.

Husk at skolde glassene du skal bruge først, og skylle dem godt i atamon for at sikre holdbarheden på dine syltede agurker.

Syltede agurker - Nem opskrift fra oldemor på klassiske syltede drueagurker

Syltede agurker opskrift

De bedste syltede drueagurker
0 fra 0 stemmer
Ret: Surt, Tilbehør
Køkken: Dansk
Diet: Vegansk, Vegetarisk
Keyword: Drueagurker, Syltede
Samlet tid: 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 2 kg drueagurker
  • 4 skiver frisk peberrod
  • Løvstikke, eller krondild

Syltelage:

  • 1 liter eddike
  • 4 dl vand
  • 5 dl sukker
  • 1/2 dl salt
  • Syltekrydderier

Sådan gør du

  • Start med at skylle agurkerne grundigt, og prik dem evt. et par gange med en gaffel for at få lagen til at trænge hurtigere ind i dem.
  • Steriliser et glas og skyl det i atamon.
  • Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog det op.
  • Læg agurkerne sylteglasset, og put peberrod og løvstikke eller krondild ind i mellem agurkerne hen ad vejen.
  • Hæld den meget varme syltelage over agurkerne, og luk hurtigt låget på glasset.
  • Stil agurkerne mørkt og køligt, og lad dem stå i min. 3 uger før i går i gang med at spise dem (det kan være svært at vente).
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg