Syltede agurker

Vi elsker simpelthen lækre sprøde syltede drueagurker herhjemme. Der er ikke noget bedre end sådan et glas med syltede agurker og en lun leverpostej fra slagteren. Mums, siger jeg bare! Er du enig? Så læs du bare videre her og få vores (oldemors) opskrift.

De bedste syltede drueagurker i et stort glas

Oldemors opskrift på syltede drueagurker

Vi har i et stykke tid været løbet tør for syltede agurker, så det var en glædens dag da vi endelig fik købt en stor portion drueagurker til at sylte. Det er oldemors opskrift vi vender tilbage til år efter år, for de er nu altså bare helt fantastiske.

Hvis du selv har drueagurker i drivhuset, så er denne opskrift helt oplagt. Når drueagurkerne er syltede, kan de holde sig længe hvis du stiller glassene lidt køligt og mørkt. Man kan faktisk næsten ikke have for mange drueagurker i drivhuset. Hvis du ikke har dem i drivhuset er de heldigvis også mulige at købe. De er nemmest at finde på grøntsagsmarkeder sidst på sommeren.

Ingredienser til syltede agurker

Hvordan laver man syltede agurker?

Det er ikke ret svært selv at sylte drueagurker, det sværeste er faktisk at finde drueagurkerne. Når det er klaret, går resten som en leg. Til de syltede agurker skal du bruge:

  • Drueagurker, findes på grøntmarkeder sidst på sommeren.
  • Peberrod
  • Løvstikke
  • Syltelage af: Eddike, vand, sukker, salt og syltekrydderier.

Start med at vask agurkerne og prik dem med en gaffel. Så trænger lagen bedre ind. Herefter skal glasses gøres klar. Det skal koges og skylles i atamon.

Alle ingredienserne til syltelagen koges op, mens agurkerne, skiver af peberrod samt løvstikke (eller krondild) kommer i glasset. Den varme lage hældes over agurkerne i glasset, og låget lukkes straks.

Nu er det bare at vente. Du bør lade agurkerne stå i cirka 3 uger før du åbner glasset. Hvis du altså kan vente!

Syltede agurker opskrift

Her er vores bedste opskrift på syltede drueagurker. Det er oldemors opskrift, som vi altid laver dem efter, og den holder stadig 100 procent. Syltekrydderierne kan købes færdigblandede i små poser. Så bliver det vist ikke meget nemmere.

Husk at skolde glassene du skal bruge først, og skylle dem godt i atamon for at sikre holdbarheden på dine syltede agurker.

Syltede agurker - Nem opskrift fra oldemor på klassiske syltede drueagurker
5 fra 1 stemme

Syltede agurker opskrift

De bedste syltede drueagurker
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 15 min
Ret Surt, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 2 kg drueagurker
  • 4 skiver frisk peberrod
  • Løvstikke, eller krondild

Syltelage:

  • 1 liter eddike
  • 4 dl vand
  • 5 dl sukker
  • 1/2 dl salt
  • Syltekrydderier

Sådan gør du

  • Start med at skylle agurkerne grundigt, og prik dem evt. et par gange med en gaffel for at få lagen til at trænge hurtigere ind i dem.
  • Steriliser et glas og skyl det i atamon.
  • Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog det op.
  • Læg agurkerne sylteglasset, og put peberrod og løvstikke eller krondild ind i mellem agurkerne hen ad vejen.
  • Hæld den meget varme syltelage over agurkerne, og luk hurtigt låget på glasset.
  • Stil agurkerne mørkt og køligt, og lad dem stå i min. 3 uger før i går i gang med at spise dem (det kan være svært at vente).
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Syltede agurker, Syltede drueagurker
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. august 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg