De bedste syltede agurker

Vi har i et stykke tid været løbet tør for syltede agurker, så det var en glædens dag da vi endelig fik købt en stor portion drueagurker til at sylte. Det er oldemors opskrift vi vender tilbage til år efter år, for de er nu altså bare helt fantastiske.

Syltede agurker

Syltede agurker

Ingredienser:
2 kg drueagurker
3-4 skiver frisk peberrod
Løvstikke el. krondild

Syltelage:
1 liter eddike
4 dl vand
5 dl sukker
1/2 dl salt
Syltekrydderier

Fremgangsmåde:

  • Start med at skylle agurkerne grundigt, og prik dem evt. et par gange med en gaffel for at få lagen til at trænge hurtigere ind i dem.
  • Steriliser et glas og skyl det i atamon.
  • Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde og kog det op.
  • Lig agurkerne  sylteglasset, og put peberrod og løvstikke el. krondild ind i mellem agurkerne hen ad vejen.
  • Hæld den meget varme syltelage over agurkerne, og luk hurtigt låget på glasset.
  • Stil agurkerne mørkt og køligt, og lad dem stå i min. 3 uger før i går i gang med at spise dem (det kan være svært at vente).

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares