Syltede chili

Syltede chili er bare super lækkert og en god måde at konservere chilier på. At sylte er en glimrende måde at gemme sine grøntsager til senere brug. De får en dejlig syrlig og krydret smag af syltelagen og de kan holde sig i rigtig lang tid. Det er ikke kun chili vi sylter, men her handler det om de lækre stærke syltede chilier.

Syltede chili - Opskrift på syltede chilier, de er både lækre og smukke at have stående

Syltet chili er fantastisk på tapasbordet, i en burger, til en god bøf eller måske i en hotdog. Ja du kan faktisk spise dem til rigtig mange ting.

Det er nemt at lave hjemmesyltede chilier

Først og fremmest er en god syltelage vigtig, kom de krydderier i du vil have til at træde frem i smagen, husk at smage til! Der kan købes færdige blandinger med syltekrydderier, eller du kan blande dine egne hvis du har lyst. Vi synes at dem man kan købe er glimrende.

Alt du skal bruge er:

  • Chilier, gerne nogen du selv har dyrket i drivhuset.
  • Syltelage der består af: eddike, sukker, salt, vand, syltekrydder og evt. tørret hvidløg.
  • Frisk peberrod, også gerne fra haven hvis du har.

Vi sylter flere forskellige slags chilier, og du kan bruge lige præcis din favoritchili. Vi kan godt lide at sylte jalapenos eller tapas chilier, men du kan sylte alle slags. Hvor stærke de bliver afhænger selvfølgelig af chiliens styrke. Helt generelt så er syltet chili bare lækkert i alle afskygninger.

Syltede chili opskrift

Her er vores opskrift på syltede chili. Det er det de fleste af vores chilier fra drivhuset bliver brugt på. Det er nemlig skønt at have syltede chilier til hele vinteren også, og derfor dyrker vi altid ret mange.

Du kan variere smagen af syltelagen som du synes, og du kan eksperimentere med forskellige krydderier, prøv for eksempel med kanel eller stjerneanis. Vi kan også godt lide at tilføjede tørrede hvidløgsflager. Kun fantasien sætter grænsen, og du kan jo evt. lave flere mindre glas med forskellige smag.

Syltede chili - Opskrift på syltede chilier, de er både lækre og smukke at have stående
3.24 fra 17 stemmer

Syltede chili opskrift

Dejlig måde at konservere sommerens chilier på til resten af året
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 store glas
Kalorier 329 kcal

Ingredienser

  • Chilier, nok til at fylde glassene op
  • Frisk peberrod, et par skiver i hvert glas

Syltelage:

  • 1/2 l klar eddike
  • 7-8 spsk sukker
  • 4 spsk salt
  • 1-2 dl vand
  • Syltekrydderier
  • Evt. tørret hvidløg

Sådan gør du

  • Alle ingredienser til lagen blandes i gryde og koges op.
  • Chilier renses og snittes i den ønskede størrelse og kommes i den kogende lage ca 1 – 2 min. Hvis du vil sylte chilierne hele, skal de prikkes med en gaffel inden de kommer i lagen.
  • Chilierne kommes derefter i skoldede og atamonskyllede glas, den varme lage hældes sammen med et par skiver frisk peberrod over chilierne.
  • Låget skrues på med det samme, der skal under afkøling opstå undertryk så låget buer ned.
  • Lad dem stå og trække i 14 dagen inden du spiser af dem.

Nutrition

Serving: 1glasKalorier: 329kcalKulhydrater: 63gProtein: 13gFedt: 3gMættet fedt: 1gNatrium: 843mgKalium: 2174mgFibre: 10gSukker: 39gA-vitamin: 6426IUC-vitamin: 970mgCalcium: 110mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Sommer, Syltede chili, Syltet chili
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vi elsker at sylte lækre afgrøder fra vores egen have. Det er en dejlig måde at holde lidt længere på sommeren på. Prøv også: De bedste syltede agurker eller syltede rabarber

Hvad synes du om opskriften på syltede chili?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg