Syltede chili er bare super lækkert og en god måde at konservere chilier på. At sylte er en glimrende måde at gemme sine grøntsager til senere brug. De får en dejlig syrlig og krydret smag af syltelagen og de kan holde sig i rigtig lang tid. Det er ikke kun chili vi sylter, men her handler det om de lækre stærke syltede chilier.
Syltet chili er fantastisk på tapasbordet, i en burger, til en god bøf eller måske i en hotdog. Ja du kan faktisk spise dem til rigtig mange ting.
Det er nemt at lave hjemmesyltede chilier
Først og fremmest er en god syltelage vigtig, kom de krydderier i du vil have til at træde frem i smagen, husk at smage til! Der kan købes færdige blandinger med syltekrydderier, eller du kan blande dine egne hvis du har lyst. Vi synes at dem man kan købe er glimrende.
Alt du skal bruge er:
- Chilier, gerne nogen du selv har dyrket i drivhuset.
- Syltelage der består af: eddike, sukker, salt, vand, syltekrydder og evt. tørret hvidløg.
- Frisk peberrod, også gerne fra haven hvis du har.
Vi sylter flere forskellige slags chilier, og du kan bruge lige præcis din favoritchili. Vi kan godt lide at sylte jalapenos eller tapas chilier, men du kan sylte alle slags. Hvor stærke de bliver afhænger selvfølgelig af chiliens styrke. Helt generelt så er syltet chili bare lækkert i alle afskygninger.
Har du mange chilier i drivhuset?
Prøv også vores opskrift på Hjemmelavet Chilisauce – Sweet’n’sour
Syltede chili opskrift
Her er vores opskrift på syltede chili. Det er det de fleste af vores chilier fra drivhuset bliver brugt på. Det er nemlig skønt at have syltede chilier til hele vinteren også, og derfor dyrker vi altid ret mange.
Du kan variere smagen af syltelagen som du synes, og du kan eksperimentere med forskellige krydderier, prøv for eksempel med kanel eller stjerneanis. Vi kan også godt lide at tilføjede tørrede hvidløgsflager. Kun fantasien sætter grænsen, og du kan jo evt. lave flere mindre glas med forskellige smag.
Syltede chili opskrift
Ingredienser
- chilier, nok til at fylde glassene op
- Frisk peberrod, et par skiver i hvert glas
Syltelage:
- 1/2 l klar eddike
- 7-8 spsk sukker
- 4 spsk salt
- 1-2 dl vand
- Syltekrydderier
- Evt. tørret hvidløg
Sådan gør du
- Alle ingredienser til lagen blandes i gryde og koges op.
- Chilier renses og snittes i den ønskede størrelse og kommes i den kogende lage ca 1 – 2 min. Hvis du vil sylte chilierne hele, skal de prikkes med en gaffel inden de kommer i lagen.
- Chilierne kommes derefter i skoldede og atamonskyllede glas, den varme lage hældes sammen med et par skiver frisk peberrod over chilierne.
- Låget skrues på med det samme, der skal under afkøling opstå undertryk så låget buer ned.
- Lad dem stå og trække i 14 dagen inden du spiser af dem.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Vi elsker at sylte lækre afgrøder fra vores egen have. Det er en dejlig måde at holde lidt længere på sommeren på. Prøv også: De bedste syltede agurker eller syltede rabarber
Hvad synes du om opskriften på syltede chili?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her