Syltede chili

Syltede chili er bare super lækkert og en god måde at konservere chilier på. At sylte er en glimrende måde at gemme sine grøntsager til senere brug. De får en dejlig syrlig og krydret smag af syltelagen og de kan holde sig i rigtig lang tid. Det er ikke kun chili vi sylter, men også en masse andet, der skal nok komme opskrifter på det hele.

Først og fremmest er en god syltelage vigtig, kom de krydderier i du vil have til at træde frem i smagen, husk at smage til! Der kan købes færdige blandinger med syltekrydderier, eller du kan blande dine egne hvis du har lyst. Vi synes at dem man kan købe er glimrende.

Vi sylter flere forskellige slags chilier, og du kan bruge lige præcis din favoritchili. Vi kan godt lide at sylte jalapenos eller tapas chilier, men du kan sylte alle slags. Hvor stærke de bliver afhænger selvfølgelig af chiliens styrke.

Syltet chili er fantastisk på tapasbordet, i en burger, til en god bøf eller måske i en hotdog. Ja du kan faktisk spise dem til rigtig mange ting.

Syltede chili - Opskrift på syltede chilier, de er både lækre og smukke at have stående

Syltede chili opskrift

Her er vores opskrift på syltede chili. Det er det de fleste af vores chilier fra drivhuset bliver brugt på. Det er nemlig skønt at have syltede chilier til hele vinteren også, og derfor dyrker vi altid ret mange.

Du kan variere smagen af syltelagen som du synes, og du kan eksperimentere med forskellige krydderier prøv for eksempel med kanel eller stjerneanis. Vi kan også godt lide at tilføjede tørrede hvidløgsflager. Kun fantasien sætter grænsen, og du kan jo evt. lave flere mindre glas med forskellige smag.

Syltede chili - Opskrift på syltede chilier, de er både lækre og smukke at have stående
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Syltede chili opskrift

Dejlig måde at konservere sommerens chilier på til resten af året
Ret Tapas, Tilbehør
Keyword Sommer
Forb. tid 10 minutter
Portioner 2 store glas

Ingredienser

  • Chilier nok til at fylde glassene op
  • 1/2 l klar eddike
  • 7-8 spsk sukker
  • 4 spsk salt
  • 1-2 dl vand
  • Syltekrydderier
  • Evt. tørret hvidløg
  • Frisk peberrod et par skiver i hvert glas

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser til lagen blandes i gryde og koges op.
  • Chilier renses og snittes i den ønskede størrelse og kommes i den kogende lage ca 1 – 2 min. Hvis du vil sylte chilierne hele, skal de prikkes med en gaffel inden de kommer i lagen.
  • Chilierne kommes derefter i skoldede og atamonskyllede glas, den varme lage hældes sammen med et par skiver frisk peberrod over chilierne.
  • Låget skrues på med det samme, der skal under afkøling opstå undertryk så låget buer ned.
  • Lad dem stå og trække i 14 dagen inden du spiser af dem.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vi elsker at sylte lækre afgrøder fra vores egen have. Det er en dejlig måde at holde lidt længere på sommeren på. Prøv også: De bedste syltede agurker eller syltede rabarber

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares