Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Laks i airfryer

Laks i airfryer

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Perfekt tilberedt laks i airfryer på kun 10 minutter. Serveret sammen med nogle små kogte kartofler, en hjemmelavet sauce hollandaise, og så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave saftig laks på den nemme måde, så læs med her og få vores opskrift.

laks i airfryer

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

aftensmad med laks

Børnenes favorit er og bliver laks, og det er jo egentlig meget heldigt eftersom man jo skal have en hvis mængde fed fisk indenbors hver uge.

Vi laver laks på grillen, i oven, i røgeovnen, på panden og nu også i airfryer. Og det er nemt!

Faktisk så nemt, at ungerne uden problemer kan betjene den og selv sætte alt lige fra en frysepizza til spejlæg over. Jeg er jo uden tvivl vild med gadgets i køkkenet, så jeg er godt tilfreds med at vi er flere der rent faktisk bruger det nye udstyr den her gang.

Og når der nu skal fisk på bordet, så skal tilbehøret selvfølgelig også være i orden. Selv foretrækker jeg en lille ny kartoffel, med en god hjemmelavet hollandaise, og måske lige en skive citron. Men laks går faktisk ret godt med meget andet end lige den løsning. Kogte eller grillede grøntsager og et lækkert sprød flutes er heller ikke så dårligt.

Laksen kan man krydre som man vil, salt og peber og måske som her i opskriften en glace af citronsaft og honning, der lige giver den et ekstra pift.

airfryerkurv med færdigtilberedt laks

Ingrediensnoter

Laks – Find et stort flot stykke laks, det kan man købe i mange supermarkeder, ellers er det om at komme en tur til fiskemanden. Alternativt kan man flere steder online bestille fisk, både fra Danmark og udlandet. Her kan jeg anbefale nordfra.com

Olivenolie – Selvom laksen er fed, så vil jeg anbefale at man giver den et tyndt lag olie inden den skal tilberedes. Det gør noget for mad der tilberedes i airfryer.

Salt & Peber – Salt og peber skal der til, og her må man sige at det er efter smag hvor meget man vil bruge.

Citronsaft – Citronsaften giver syre til glacen og spiller godt op imod den fede fisk.

Honning – Honning bruger jeg i stedet for sukker. Det giver en god sød smag til glacen.

Hvordan laver man laks i airfryer?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan man laver laksefilet i airfryer. Der er meget lidt forberedelse og det tager så kort tid, at man med fordel kan lave tilbehøret i forvejen.

Den forberedte laks smøres ind i olie og krydres med salt og peber. Den placeres på risten i airfryeren og tilberedes nu i ca. 10 minutter, eller til kødet begynder at flage fra hinanden.

Når laksen er færdig tages den op af airfryeren og pensles med den allerede forberedte glace. Server laksen med det samme sammen med dit favorittilbehør.

Det skal siges at der er stor forskel på hvor effektivt airfryere varmer, så man skal være opmærksom på at man kan opleve at der skal lægges lidt tid til eller trækkes fra alt efter hvad mærke airfryer man har. Vi bruger en Cosori Dual Blaze (reklamelink) her i opskriften.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

perfekt laksefilet i airfryer

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg springe glacen over?

Ja det kan du godt. Den er lækker, men den kan sagtens springes over hvis du bare gerne vil have et stykke helt traditionelt perfekt tilberedt laks.

Andre retter i airfryer du måske vil synes om

kurv med laks

Tips og tricks til opskriften

 • Hold godt øje med laksen første gang du prøver opskriften. Den skal falde fra hinanden i flager når den er færdigtilberedt. I vores airfryer tager det 10 minutter, men bruger du en anden type, skal du måske justere tilberedningstiden lidt.

Serveringsforslag

Elsker du at lave mad i din airfryer? Prøv også vores opskrift på Culottesteg i airfryer

filet af laks i airfryer
laks lavet i cosori dualblaze airfryer

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Opskrift på airfryer laks

Her får du vores opskrift på en lækker og saftig laks, der falder fra hinanden i flager, præcis som vi bedst kan lide den.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og husk at hvis du bruger en anden type airfryer, skal du måske justere tilberedningstiden lidt. Hold godt øje med fisken første gang du prøver at lave laks i din airfryer.

laks i airfryer
5 fra 2 stemmer

Laks i airfryer

Opskrift på laks i airfryer
Saftig og lækker laks, der falder fra hinanden på den helt rigtig måde. Server den med klassisk tilbehør som sauce hollandaise og kartofler eller vælg dit eget favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 316 kcal

Udstyr

Ingredienser

 • 400 g laksefilet
 • 1 tsk olivenolie
 • Salt
 • Peber

Glace

 • ½ citron, saften
 • 1 tsk honning

Sådan gør du

 • Laksen forberedes, fjern eventuelle ben og trim kanterne for fedt om nødvendigt.
  400 g laksefilet
 • Giv laksen et spray olie og krydder den med salt og peber efter smag. Laksen placeres nu med skindsiden ned på risten i din airfryer.
  1 tsk olivenolie, Salt, Peber
 • Kom skuffen med laksen i airfryeren og start den på 180 grader og sat sæt tiden til 10 minutter.
 • Når tiden er gået og laksen begynder at "flage" fra i kødet er den færdig.
  Alle airfryere varmer forskelligt, så første gang du prøver opskriften bør du holde øje med tiden og måske justere den lidt hvis du bruger en anden airfryer end os. Vi har lavet denne laks i en Cosori Dualblaze (reklamelink), og her passer det med 10 minutter.
 • Bland glacen af citronsaft og honning. Når laksen er færdig, tages den ud, og pensles med marinaden og serveres med det samme.
  ½ citron, 1 tsk honning

Noter

Airfryer

Vi har i denne opskrift brugt vores Cosori Dualblaze airfryer (reklamelink), det er virkelig en god maskine, og vi kan kun anbefale dig at tage et kig på den hvis du leder efter en ny airfryer til dig selv eller en du holder af.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 316kcalKulhydrater: 3gProtein: 40gFedt: 15gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 110mgNatrium: 1251mgKalium: 990mgFibre: 0.03gSukker: 3gA-vitamin: 80IUC-vitamin: 3mgCalcium: 25mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.