Populært:

Ovnbagt laks

5

/5

22 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

22 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker ovnbagt laks med citron og krydderurter er en af vores livretter herhjemme. Det er en nem og dejlig måde at lave fisk i hverdagen på, og så elsker børnene laks. Læs med her og få vores opskrift på perfekt laksefilet i ovn.

Ovnbagt laks i fad med citron og dild klar til ovnen

Nem laksefilet i ovn med krydderurter

Herhjemme elsker vi laks. Særligt ungerne er helt vilde med den lækre fisk, så det er noget de efterspørger ret ofte.

Vi prøver at tilberede laksen på lidt forskellige måder, for at variere det lidt, men når vi skal lave laksefilet i ovn så er det ofte helt simpelt med citron og krydderurter.

Sådan elsker vi alle 4 at spise laks.

Vi serverer det gerne med simpelt tilbehør, og favoritten er altså nye kartofler, asparges og hollandaise. Så bliver det vist ikke meget bedre vel?

Du kan også servere laksen med stegt spidskål, grillet fennikel eller andet grønt tilbehør. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

Du kan ofte købe et lækkert helt stykke laksefilet i supermarkederne i køledisken, ellers kan du gå til fiskemanden. Man kan også sagtens bruge frosne laksefileter der allerede er skåret ud. De er også en lidt billigere løsning end at købe et helt stykke hos fiskehandleren.

Helt korrekt hedder de udskårne laksefileter vist laksebøffer, men det kommer sig altså ikke så nøje hvad det hedder herhjemme. Kært barn har mange navne, og laksefilet eller laksebøf i ovn er lækkert uanset hvad vi kalder det.

ovnbagt laks i fad med citron og dild til ovn

Ingrediensnoter

Laksefilet – Du kan købe et helt stykke laksefilet hos din fiskemand eller i de større supermarkeder. Du kan også købe nogle stykker af laksefilet (laksebøffer) der allerede er skåret ud enten ferske eller frosne.

Citron – Citron og laks er super lækkert sammen. Den syrlige smag passer godt sammen med den fede fisk. Du skal bruge både nogle citronskiver til at komme ovenpå laksestykkerner, og så lidt saft til at presse ud over fisken.

Krydderurter – Vi bruger en blanding af dild og citrontimian, men du kan også prøve med andre typer af krydderurter.

Hvordan laver man ovnbagt laks?

Det er heldigvis både nemt og hurtigt at lave en lækker omgang ovnbagt laks til familien.

Først skal fileten skæres i mindre stykker hvis den er i et stort stykke. Så lægges laksen i et smurt fad, og den drysses med hakkede krydderurter, salt og peber.

Til sidst lægges skiver af citron ovenpå, og der presses citronsaft ud over inden fadet stilles i ovnen. Laksefileter skal have cirka 12 minutter i ovnen, men hold godt øje med dem, for det kommer også an på tykkelsen.

Når tiden er gået, bør de hvile et par minutter, og så er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Stegt Laks i ovn med citron og dild

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg tilberede laksen på grillen?

Ja det kan du sagtens. Du skal følge præcis samme opskrift med samme temperatur, og så bare lægge laksen i en alubakke på grillen.

Kan jeg bruge andre krydderurter?

Ja det kan du sagtens. Hvis du har nogle lækre krydderurter i haven, så er det oplagt at bruge dem. Brug dem du bedst kan lide, for eksempel purløg, persille, timian eller andet.

Hvor længe skal laksefileter have i ovnen?

Vi giver laksefileter af denne størrelse 12 minutter ved 190 grader varmluft. Hvis de er lidt tykkere skal de måske have 15 minutter. Det er vigtigt at holde øje med dem, da overtilberedt laks ikke er så lækkert at spise. Den skal lige nøjagtig være tilberedt hele vejen igennem og falde fra hinanden i flager.

Andre lakseopskrifter du måske vil synes om

fad med ovnbagt laks med krydderurter og citron

Tips og tricks til ovnbagt laks

  • Pas på laksen ikke får for meget. Det er ofte et spørgsmål om minutter når vi snakker om perfekt laks der er saftig og falder fra hinanden i flager eller overtilberedt og grå, kedelig laks.
  • Prøv med andre krydderurter for eksempel persille eller purløg.

Serveringsforslag

  • Server din laks med grøntsager for eksempel Grillede grønne asparges eller Stegt spidskål
    Laks og fennikel smager dejligt sammen, så du kan for eksempel servere Grillet fennikel til.
  • Nye danske kartofler og en hollandaise til, smager altid skønt. Eventuelt med grønne asparges eller en grøn salat til.

Elsker du laks? Prøv vores opskrift på Lakseside i ovn med brunet smør

fad til ovnbagt laks med laksefilet med dild og citron klar til ovn
ovnbagt laks i fad med dild og citron

Opskrift på laksefilet i ovn

Her får du vores opskrift på laksefileter i ovn, eller laksebøffer er vist egentlig den helt korrekte betegnelse når de er skåret ud som her.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af og servere lækker laks for din familie. Vores børn elsker laks, og med denne opskrift er der ikke meget arbejde i at lave en perfekt laks.

Ovnbagt laks i fad med citron og dild klar til ovnen
5 fra 1 stemme

Ovnbagt laks

Opskrift på ovnbagt laks
Laksefileter i ovn, eller laksebøffer som det faktisk helt korrekt hedder, er en nem og lækker måde at tilberede laks på. Hele familien elsker denne ret hjemme hos os, gerne serveret med nye kartofler, asparges og hollandaise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 22 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 288 kcal

Ingredienser

  • 800 g laksefilet, hel eller skåret i laksebøffer
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk dild
  • 1 tsk citrontimian
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
  • Laksefileten skæres ud i 4-6 lige store stykker.
  • I et ildfast fad smøres bunden med olivenolien. Placer stykkerne af laks i fadet og drys dem med de hakkede krydderurter, salt og peber.
  • Skær den ene halvdel af citronen i skiver og stik dem ned imellem stykkerne af laks, pres saften fra den anden halvdel af citronen ud over laksestykkerne.
  • Stil nu fadet med laks midt i den forvarmede ovn og tilbered det i 12 minutter ved 190 grader.
  • Når tiden er gået tages laksen ud. Lad den trække et par minutter inden den serveres.
  • Server med nye kartofler og en hjemmelavet sauce Hollandaise.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 288kcalKulhydrater: 1gProtein: 40gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 110mgNatrium: 88mgKalium: 991mgA-vitamin: 112IUC-vitamin: 4mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.