Nem og lækker ris-bowl med crispy kylling, sushiris og masser af lækre grøntsager. Du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, og servere din poke bowl med sesamfrø og chilimayo eller Jeres favorittoppings.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Sushiris
320gsushiris
380gvand, til kogning
3spsksushieddike, (også kaldet riseddike til sushi)
Vask risene godt i rent vand 5-7 gange og lad dem dryppe af. Kom de afdryppede ris i en gryde med vand og læg låget på. Tænd for varmen så risene akkurat koger, og lad dem koge 12 minutter. Lad dem derefter trække under låg i 10 minutter.
320 g sushiris, 380 g vand
Hæld de færdige ris over i en stor skål, og hæld sushieddike over. Rør dem forsigtigt rundt med en ske, og stil dem til siden.
3 spsk sushieddike
Mens risene tilberedes, klargøres og steges kyllingen og grøntsagerne skæres ud.
Kylling
Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer.
400 g kyllingebryst
Bland hvedemel med salt og peber i en dyb tallerken, og slå æggene og pisk dem sammen i en anden.
½ dl hvedemel, ½ tsk salt, Peber, 2 æg
Vend først de udbankede kyllingebryster i hvedemel, så i æg, og til sidst i rasp.
1 dl rasp
Varm olien op på en pande, og steg de panerede kyllingebryster cirka 5 minutter på hver side til de er gyldne, sprøde og gennemstegte.
2 spsk olivenolie
Grøntsager
Tilbered edamamebønner ved at give dem et kort opkog efter anvisning på posen. Lad dem dryppe af.
250 g edamame bønner
Skyl bønnespirer og lad dem dryppe af.
100 g bønnespirer
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
4 gulerødder
Skær mango og agurk i tern, og avocado i tynde skiver.
2 avocadoer, 1 mango, ½ agurk
Servering
Anret i en skål med sushiris nederst og så de forskellige grøntsager og syltede rødløg ovenpå. Læg sprød kylling skåret i skiver på toppen, og top med lidt sesamfrø og chilimayo.
100 g syltede rødløg, 2 spsk chilimayo, 1 spsk sesamfrø