Nem opskrift på lækre mørbradbøffer i tomatsovs med bacon og champignon. Det er en skøn aftensmadsret, og den smager dejligt med kogte ris og eventuelt grønne bønner til.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
250gbacon, i tern
600gsvinemørbrad
1dlhvedemel
2løg
1fedhvidløg
1spskpaprika
350gchampignoner
1dshakkede tomater
4dlpiskefløde
1,5tsksukker
1tsksalt
Peber
1spskfrisk persille, til pynt
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
Find en stor pande frem og rist bacontern ved middel varme til de er gyldne. Tag bacon fra og behold fedtet på panden til næste trin.
250 g bacon
Mørbraden pudses af og skæres i bøffer, der derpå bankes let ud. Vend bøfferne i mel krydret med salt og peber. Steg derefter bøfferne i det tilbageblevne baconfedt ved middelvarme til de er gyldne. Tag dem at panden og stil dem til siden.
600 g svinemørbrad, 1 dl hvedemel
Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver, og hak hvidløget fint. På samme pande som før, svitses nu løg samt hvidløg ved middel varme, til løgene bliver klare. Tilsæt derefter paprika og lad det svitse med et lille minuts tid.
2 løg, 1 fed hvidløg, 1 spsk paprika
Rens svampene, og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse.
350 g champignoner
Tilsæt svampene, bacon, hakkede tomater, fløde samt salt, peber og sukker. Lad det komme i kog og smag til med ekstra salt, peber og sukker om nødvendigt.