Opskrift på saftige hakkebøffer i cremet paprika/flødesovs med champignon og peberfrugt
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
0,5dlrasp
1tsksalt
2tskoregano
1spsksmør
1spskolie
1dlparmesan, fint revet
2spskpersille
Sauce:
150gbacon, skåret i tern
1løg, hakket
1rød peberfrugt, renset og skåret i tern
3fedhvidløg, hakket
250gchampignoner, skyllet, renset og skåret i skiver
1dshakkede tomater
3dlpiskefløde
1tsksalt, eller efter smag
1tsksukker
Peber, efter smag
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Hakket oksekød, rasp, salt samt oregano røres grundigt sammen til en jævn fars.
Form farsen til 4 hakkebøffer. Smelt smørret i en pande sammen med olien og steg hakkebøfferne ved høj varme i et par minutter på begge sider. Når bøfferne er brunet af, stilles de til siden.
Tilsæt bacontern til panden og svits dem ved jævn varme til det er blevet gyldent.
Kom løg, rød peber samt hvidløg i panden og svits det nu sammen med baconen til løgene er blevet klare. Tilsæt paprika og svits det sammen med løgene i ca.1 minut.
Kom skiverne af champignon i og steg dem med i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde, hakkede tomater, salt, sukker samt peber. Lad saucen koge op og smag til.
Find et ildfast fad frem og kom hakkebøfferne i. Hæld saucen ned imellem hakkebøfferne og kom fadet i den forvarmede ovn.
Nu skal hakkebøfferne stå i ovnen i 30 minutter. De sidste 5 minutter drysses der parmesan ud over hakkebøfferne. Lad fadet stå i oven de sidste 5 minutter, så osten smelter.