Den helt rigtige gode smag af bøf stroganoff bare med kylling i steg for oksekød. Her er vores opskrift på kylling stroganoff og den sidder lige i skabet! Lækker og mør kylling i en lækker cremet sauce med champignoner og bacon. Hvis du vil se hvordan man laver stroganoff med kylling, så læs med her.
Gryderet med kylling
Kylling er forholdsvist billigt, og bliver det tilberedt rigtigt, så er det også rigtig velsmagende. Vi handler en gang om ugen efter en madplan vi laver hver søndag, og det er en lettelse at man slipper for at skulle ud og handle hver dag. Alt er planlagt og er der noget man hellere vil have, så bytter vi bare rundt på dagene i madplanen.
Kylling er sådan et alsidigt protein, og ud over de opskrifter hvor vi altid bruger kylling, så kan kylling altså også “afløse” oksekød i en opskrift som bøf stroganoff. Smagen bliver stort set den samme, og jeg mangler ikke oksekødet. Og så er der det med kylling at det er billigt i forhold til stykker af oksekød, så vil man spare på madbudgettet, så er kylling et godt valg.
Kylling stroganoff er et rigtig godt bud på en nem gryderet med kylling, der ikke er så svær at lave, så tilføj opskriften til Jeres egen madplan og prøv den af, I bliver ikke skuffet.
Hvordan laver man kylling stroganoff?
Det tager lidt over en time fra start til slut at lave retten. Man kan sikkert godt lave det hurtigere, men jeg gider ikke stresse i køkkenet! Næ, der skal være plads til at hygge med ungerne omkring madlavningen. Jeg plejer at servere stroganoff med en god hjemmelavet kartoffelmos, men det kan sagtens være pommes frites i stedet for. Personligt vil jeg gerne have lidt grønt ved siden af, da det er en rigtig tung ret. En syrlig dressing på en god sprød salat, trækker lidt op som modspil til den fede sauce.
Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.
Du skal bruge:
- Bacon
- Løg
- Champignoner
- Kyllingebryst
- Mel
- Paprika
- Røget paprika
- Salt
- Stødt peber
- Smør
- Tomatkoncentrat
- Fløde
- Hvidvinseddike
- Sukker
Processerne til denne opskrift er ret nem. Følg bare opskriften her længere nede på siden, så er jeg sikker på det bliver helt perfekt. Først skal bacon, løg samt champignoner svitses hver for sig og stilles til siden. Kyllingekødet der er vendt i mel og krydderier svitses efterfølgende. Tomatkoncentrat kommes så i gryden og svitses hvorefter bacon, løg, champignoner kommes tilbage i gryden sammen med fløde, hvidvinseddike og sukker.
Retten simrer kort under låg, inden den serveres med kartoffelmos eller pommes samt en grøn salat. Det kan enten være helt traditionel kartoffelmos eller en Kartoffelmos med selleri som bare smager fantastisk til.
Elsker du denne gryderet?
Så må du også prøve vores opskrift på Kong Fiddes livret
Opskrift på stroganoff med kylling
Her kommer vores opskrift på en lækker gryderet med kylling i en lækker cremet flødesovs. Kylling stroganoff er en familie favorit og smager helt fantastisk. Server den med en lækker kartoffelmos og en lille grøn salat med en syrlig dressing.
Kylling stroganoff
Ingredienser
- 300 g bacon, skåret i små tern
- 2 løg, skåret i tern
- 350 g champignoner, skyllet, renset og delt i kvarte
- 600 g kyllingebryst, skåret ud i strimler
- 2 spsk hvedemel
- 2,5 spsk paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1,5 tsk salt
- ½ tsk peber
- 50 g smør
- 2,5 spsk tomatkoncentrat
- 5 dl piskefløde
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
- I en gryde eller sauterpande steges bacon gyldent ved middel varme, Når det er gyldent og let sprødt tages det op og stilles til siden.
- I samme gryde eller pande med det tilbageblevne fedtstof svitses løgene til de falder sammen og bliver klare. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
- Imens løgene svitses tilberedes champignonerne i en gryde. Kom en spsk. smør i gryden og svits nu champignonerne til al væde er fordampet. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
- Imens løg og champignonerne svitses gøres kyllingekødet klar. I en dyb tallerken kommes der mel, paprika, røget paprika, salt og peber. Bland det grundigt sammen. Kom kyllingekødet i og vend det rundt til alt mel og krydderi hænger fast på kyllingekødet.
- Når løgene er færdige kommes der 2 spsk. smør i gryden eller panden. Svits nu kyllingekødet ved middelhøj varme til det er helt tilberedt. Tag kyllingekødet op og stil det til siden. Nu skal der tilsættes tomatkoncentrat til panden. Svits det ved middel varme i et minuts tid. Kom derefter bacon, løg, champignoner, kyllingekød, fløde, hvidvinseddike samt sukker i gryden/sauterpanden, rør ingredienserne godt sammen og bring retten i kog.
- Skru ned for varmen, kom låg på og lad det simre i 10-15 minutter. Rør rundt af og til, slut af med at smage til med ekstra salt og peber.
- Server kylling stroganoff med en god kartoffelmos eller pommes frites.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hvor meget sukker skal der i?
Hejsa 🙂
Der skal 1 tsk. eller det der svarer til Ca. 4 gram.
Håber det kommer til at smage 🙂
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere