Kylling stroganoff

Indhold

Den helt rigtige gode smag af bøf stroganoff bare med kylling i steg for oksekød. Her er vores opskrift på kylling stroganoff og den sidder lige i skabet! Lækker og mør kylling i en lækker cremet sauce med champignoner og bacon. Hvis du vil se hvordan man laver stroganoff med kylling, så læs med her.

kylling stroganoff med kartoffelmos drysset med persille på hvid tallerken

Gryderet med kylling

Kylling er forholdsvist billigt, og bliver det tilberedt rigtigt, så er det også rigtig velsmagende. Vi handler en gang om ugen efter en madplan vi laver hver søndag, og det er en lettelse at man slipper for at skulle ud og handle hver dag. Alt er planlagt og er der noget man hellere vil have, så bytter vi bare rundt på dagene i madplanen.

Kylling er sådan et alsidigt protein, og ud over de opskrifter hvor vi altid bruger kylling, så kan kylling altså også “afløse” oksekød i en opskrift som bøf stroganoff. Smagen bliver stort set den samme, og jeg mangler ikke oksekødet. Og så er der det med kylling at det er billigt i forhold til stykker af oksekød, så vil man spare på madbudgettet, så er kylling et godt valg.

Kylling stroganoff er et rigtig godt bud på en nem gryderet med kylling, der ikke er så svær at lave, så tilføj opskriften til Jeres egen madplan og prøv den af, I bliver ikke skuffet.

Hvid tallerken med kartoffelmos og kylling stroganoff med persille på toppen

Hvordan laver man kylling stroganoff?

Det tager lidt over en time fra start til slut at lave retten. Man kan sikkert godt lave det hurtigere, men jeg gider ikke stresse i køkkenet! Næ, der skal være plads til at hygge med ungerne omkring madlavningen. Jeg plejer at servere stroganoff med en god hjemmelavet kartoffelmos, men det kan sagtens være pommes frites i stedet for. Personligt vil jeg gerne have lidt grønt ved siden af, da det er en rigtig tung ret. En syrlig dressing på en god sprød salat, trækker lidt op som modspil til den fede sauce.

Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Bacon
  • Løg
  • Champignoner
  • Kyllingebryst
  • Mel
  • Paprika
  • Røget paprika
  • Salt
  • Stødt peber
  • Smør
  • Tomatkoncentrat
  • Fløde
  • Hvidvinseddike
  • Sukker

Processerne til denne opskrift er ret nem. Følg bare opskriften her længere nede på siden, så er jeg sikker på det bliver helt perfekt. Først skal bacon, løg samt champignoner svitses hver for sig og stilles til siden. Kyllingekødet der er vendt i mel og krydderier svitses efterfølgende. Tomatkoncentrat kommes så i gryden og svitses hvorefter bacon, løg, champignoner kommes tilbage i gryden sammen med fløde, hvidvinseddike og sukker.

Retten simrer kort under låg, inden den serveres med kartoffelmos eller pommes samt en grøn salat. Det kan enten være helt traditionel kartoffelmos eller en Kartoffelmos med selleri som bare smager fantastisk til.

tallerken med kylling stroganoff gryderet med kylling og kartoffelmos og bestik med siden af

Opskrift på stroganoff med kylling

Her kommer vores opskrift på en lækker gryderet med kylling i en lækker cremet flødesovs. Kylling stroganoff er en familie favorit og smager helt fantastisk. Server den med en lækker kartoffelmos og en lille grøn salat med en syrlig dressing.

kylling stroganoff med kartoffelmos drysset med persille på hvid tallerken
5 fra 1 stemme

Kylling stroganoff

Opskrift på lækker gryderet med kylling i en cremet flødesovs med champignong og bacon. Smagen er som vi kender den fra en klassisk bøf stragonoff, men her med kylling i stedet for oksekød.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Aftensmad
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 1070 kcal

Ingredienser

  • 300 g bacon, skåret i små tern
  • 2 stk løg, skåret i tern
  • 350 g champignoner, skyllet, renset og delt i kvarte
  • 600 g kyllingebryst, skåret ud i strimler
  • 2 spsk hvedemel
  • 2,5 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1,5 tsk salt
  • ½ tsk stødt peber
  • 3 spsk smør
  • 2,5 spsk tomatkoncentrat
  • 0,5 l piskefløde
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

  • I en gryde eller sauterpande steges bacon gyldent ved middel varme, Når det er gyldent og let sprødt tages det op og stilles til siden.
  • I samme gryde eller pande med det tilbageblevne fedtstof svitses løgene til de falder sammen og bliver klare. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
  • Imens løgene svitses tilberedes champignonerne i en gryde. Kom en spsk. smør i gryden og svits nu champignonerne til al væde er fordampet. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
  • Imens løg og champignonerne svitses gøres kyllingekødet klar. I en dyb tallerken kommes der mel, paprika, røget paprika, salt og peber. Bland det grundigt sammen. Kom kyllingekødet i og vend det rundt til alt mel og krydderi hænger fast på kyllingekødet.
  • Når løgene er færdige kommes der 2 spsk. smør i gryden eller panden. Svits nu kyllingekødet ved middelhøj varme til det er helt tilberedt. Tag kyllingekødet op og stil det til siden. Nu skal der tilsættes tomatkoncentrat til panden. Svits det ved middel varme i et minuts tid. Kom derefter bacon, løg, champignoner, kyllingekød, fløde, hvidvinseddike samt sukker i gryden/sauterpanden, rør ingredienserne godt sammen og bring retten i kog.
  • Skru ned for varmen, kom låg på og lad det simre i 10-15 minutter. Rør rundt af og til, slut af med at smage til med ekstra salt og peber.
  • Server kylling stroganoff med en god kartoffelmos eller pommes frites.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 1070kcalKulhydrater: 20gProtein: 49gFedt: 90gMættet fedt: 45gTransfedt: 1gKolesterol: 340mgNatrium: 1755mgKalium: 1374mgFibre: 4gSukker: 6gA-vitamin: 4670IUC-vitamin: 11mgCalcium: 126mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med kylling, Gryderet, Kyllingegryde, Nem hverdagsmad, sammenkogt ret med kylling, Stroganoff med kartoffelmos
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.
Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om