Mørt kød og en lækker smagsfuld sovs, det er sådan en rigtig gryderet skal være. Her er der smag for alle pengene og til trods for de mange krydderier er børnene vilde med den. Hvis du vil have opskriften på en lækker gryderet med svinekød, så læs med her, få vores opskrift, og se hvor nemt det er at lave.
Nem gryderet til hverdag
Her i vinterens sidste krampetrækninger, så er det altid lækkert med en god gryderet at varme sig på. I den her gryderet med kikærter og svinekød er der masser af velsmag. Jeg har altid elsket gryderetter! Paprikagryde, Stifado, en god stroganoff, jeg er vild med det! Serveret med en god kartoffelmos, ris eller et godt brød, Mums!
Denne her er det man vil betegne som en børnevenlig gryderet. Vores børn elsker simpelthen denne her ret, og sidst vi fik den slikkede de gryden, bogstaveligt talt! Jeg tror virkelig den der milde underliggende smag af kanel er noget der tiltaler børnene. Vi voksne elsker den også! Og selvom du måske synes det lyder underligt med kanel i en gryderet, så fortvivl ikke. Det smager altså fantastisk godt!
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Svinekød – Du kan bruge alt lige fra mødbrad, til svinekoteletter eller nakkefilet. Nakkefilet er super lækkert til denne gryderet, fordi der er lidt mere fedt i kødet, der giver mørt og smagfuldt kød. Hvis du vil prøvet noget andet, så kan du også lave retten med kylling i stedet for svinekød.
Kikærter – Køb kikærter på dåse, det er så nemt! De er klar til at komme i retten som de er, og man slipper for at udbløde osv., som man skal med de tørrede kikærter. Kikærterne smager skønt og så mætter de godt i en gryderet.
Øl – Vi bruger øl i denne gryderet, da det giver en god dyb smag til saucen. Prøv dig frem med forskellige typer af øl, og hvis du helst vil undgå øl i retten, kan du erstatte det med vand i stedet.
Hvordan laver man gryderetten?
Denne gryderet med svinekød er ret nem at lave. Der er lige lidt arbejde i at få målt krydderierne af og skåret grøntsager og kød ud, men når det først er gjort, så går resten nemt.
Først skal kødet blandes med krydderierne, og svitses af i gryden. Herefter tilsættes grøntsagerne, og efterfølgende hakkede tomater, øl, bouillon samt salt, peber, kanel og sukker. Når retten har simret en times tid, skal de sidste ingredienser i, og så skal retten lige simre i 10 minutter inden den er klar til servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens fryse resterne ned eller lave en stor portion til fryseren så der altid er nem mad. Dette er en af de gryderetter vi elsker at have i fryseren, fordi det er en ret som hele familien virkelig sætter pris på.
Ja du kan sagtens skifte kødet ud med en anden kødtype. Den er også super lækker med lammekød, kylling eller sågar oksekød. Kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan lave den med.
Du kan vælge det tilbehør du allerbedst kan lide. Prøv for eksempel at servere retten med et godt madbrød, en god kartoffelmos eller ris til.
Andre gryderetter du måske vil synes om
Opskrift på verdens bedste gryderet med svinesmåkød
Her får du vores opskrift på det vi betegner som måske verdens bedste gryderet. Den er nem at lave, og så smager den virkelig fantastisk. Den er lækker og krydret i smagen, men bestemt ikke stærk. Det er en gryderet man kan spise både på kolde vinterdage eller på en lun sommeraften på terrassen.
Gryderet med svinekød og kikærter
Ingredienser
Krydderiblanding:
- 1 spsk hvedemel
- 2 tsk paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk tørret koriander, stødt
- 1 tsk tørret oregano
Øvrige ingredienser:
- 4 spsk olie, til stegning
- 700 g svinekød, skåret i mundrette stykker
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- 3 løg, skåret i tern
- 4 gulerødder, skåret i tern
- 3 bladselleri, skåret i tern
- 0,5 ds hakkede tomater
- 2 dl øl, eller vand
- 2,5 dl vand
- 1 stk bouillonterning, svinebouillon
- 1,5 tsk salt, eller efter smag
- ¼ tsk peber, stødt
- 1 spsk sukker
- 1 kanelstang
- 1 ds kikærter, drænet og skyllet
- 1 bdt frisk persille, fint hakket
- ½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Ingredienserne til krydderiblandingen blandes sammen og stilles til siden.
- Grøntsagerne forberedes og skæres i tern og stilles til siden.
- Svinekødet skæres i passende stykker. Kom svinekødet og krydderiblandingen i en skål og vend det sammen så krydderiblandingen bliver fordel på alt kødet.
- I en stor gryde varmes olien op og kødet svitses nu ved høj varme af flere omgange. Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden. Hvidløg, Løg, gulerødder samt bladselleri tilsættes og svitses med i ca. 5 minutter.
- Tilsæt derefter hakkede tomater, øl, vand, bouillon, salt, peber samt sukker og kanel. Rør det grundigt sammen og bring det i kog. Skru ned til middellav varme, og kom låg på gryden. Nu skal det simre under låg i ca. 1 time. Husk at røre i det undervejs.
- Når der er gået en time tilsættes den hakkede persille samt kikærter og fløde. Lad det simre uden låg i ca. 10 minutter inden gryderetten serveres sammen med et godt brød til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her