Nem opskrift på en lækker sammenkogt ret med svinesmåkød, kikærter og masser af grøntsager. Det er en skøn gryderet der kan spises hele året rundt. Lav gerne en stor portion og gem resterne i fryseren. Herhjemme elsker børnene retten, selvom den indeholder krydderier, så er den børnevenlig og mild i smagen.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet10 minuttermin
Samlet tid 1 timet25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Krydderiblanding:
1spskhvedemel
2tskpaprika
2tskstødt spidskommen
2tsktørret koriander, stødt
1tsktørret oregano
Øvrige ingredienser:
4spskolie, til stegning
700gsvinekød, skåret i mundrette stykker
4fedhvidløg, hakket fint
3løg, skåret i tern
4gulerødder, skåret i tern
3bladselleri, skåret i tern
0,5dshakkede tomater
2dløl, eller vand
2,5dlvand
1stkbouillonterning, svinebouillon
1,5tsksalt, eller efter smag
¼tskpeber, stødt
1spsksukker
1kanelstang
1dskikærter, drænet og skyllet
1bdtfrisk persille, fint hakket
½dlpiskefløde
Sådan gør du
Ingredienserne til krydderiblandingen blandes sammen og stilles til siden.
Grøntsagerne forberedes og skæres i tern og stilles til siden.
Svinekødet skæres i passende stykker. Kom svinekødet og krydderiblandingen i en skål og vend det sammen så krydderiblandingen bliver fordel på alt kødet.
I en stor gryde varmes olien op og kødet svitses nu ved høj varme af flere omgange. Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden. Hvidløg, Løg, gulerødder samt bladselleri tilsættes og svitses med i ca. 5 minutter.
Tilsæt derefter hakkede tomater, øl, vand, bouillon, salt, peber samt sukker og kanel. Rør det grundigt sammen og bring det i kog. Skru ned til middellav varme, og kom låg på gryden. Nu skal det simre under låg i ca. 1 time. Husk at røre i det undervejs.
Når der er gået en time tilsættes den hakkede persille samt kikærter og fløde. Lad det simre uden låg i ca. 10 minutter inden gryderetten serveres sammen med et godt brød til.