Opskrift på en perfekt tilberedt sous vide lammeculotte. Helt perfekt rosa og fantastisk saftig med masser af smag. Perfekt måde at tilberede påskelammet på, eller når du skal hygge lidt ekstra en weekend med familien.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 3 timert40 minuttermin
Hviletid 10 minuttermin
Samlet tid 3 timert55 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
300glammeculotte
1,5tskrosmarin, tørret, eller timian
Salt, efter smag
Peber, stødt, efter smag
50gsmør
1fedhvidløg
1kvistrosmarin, frisk
Sådan gør du
Sous vide badet forvarmes til 56 grader.
Culotten forberedes. Den renses for sener i på bagsiden og fedsiden ridses. Pas på ikke at skære ned i kødet.
Nu krydres culotterne med tørret rosmarin, salt og peber efter smag.
Derefter kommes culotterne i vakuumposer og vakuumeres.
Nu skal de tilberedes i sous vide badet i 3,5 time.
Når culotterne er færdige tages de op og posen klippes op. Tag culotterne ud og dup dem tørre med køkkenrulle.
Bruning af kødet:
I en pande varmes smørret op til middelhøj varme. Hvidløget hakkes groft og kommes i sammen med en kvist frisk rosmarin. Brun der efter culotterne af ved høj varme. Først på fedtsiden og derefter vendes de og for en minut på bagsiden.- De er vigtigt at man her ikke får overtilberedt sine culotter, så giv dem max et par minutter på panden.
Når culotterne er brunet af tages de og og stilles utildækket på et skærebræt i ca. 10 minutter inden de er klar til at skære ud og servere.