Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Hovedretter / Beef Wellington / Bøf Wellington

Beef Wellington / Bøf Wellington

5

/5

1 time 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Beef Wellington. Når det skal være ekstra lækkert og festligt og du gerne vil gøre lidt ud af hovedretten, så er det bestemt værd at kaste sig over en klassisk Beef Wellington, eller som mange danskere kalder den: Bøf Wellington. Det smager både rigtig godt, og så er sådan en bare rigtig flot. Både hel og udskåret på tallerkenen. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver den bedste Beef Wellington, så læs med her.

Hvad er Beef Wellington?

En Bøf Wellington består af et stykke oksemørbrad inderst, her smurt ind i sennep. Så kommer en svampeduxelles, et lag parmaskinke og til sidst en sprød butterdej.

Altså masser af gode smage samlet i hver enkelt mundfuld. Det handler selvfølgelig om at tilberede kødet så det er helt perfekt, her kan det være godt at alliere sig med et stegetermometer. Nogle vælger også at lave Beef Wellington sous vide for en præcis tilberedning af kødet. Her får du den klassiske metode i ovn.

Beef Wellington opskrift

Her er vores forslag til en opskrift på klassisk Beef Wellington. I nogle opskrifter bruges der foie gras, men her burger vi sennep i stedet for.

Desuden kan du eksperimentere med at lave smukke indpakninger på din Wellington. Det er dog vigtigt lige meget hvad, at pakken lukker helt tæt og der ikke kan slippe noget ud under bagningen. Husk derfor at lukke alle samlinger med sammenpisket æggeblomme.

Her har vi brugt mørbrad. Alternativt kan du lave din Beef Wellington med oksefilet med samme metode.

Beef Wellington - Opskrift på klassisk bøf wellington med oksemørbrad og ideer til tilbehør
5 fra 2 stemmer

Beef Wellington opskrift (Bøf Wellington)

Gæstemad der smager fantastisk og ser smukt ud
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 25 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken Engelsk
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad, pudset for sener og fedt og delt i 2 stykker
  • 500 g champignoner, eller blandede svampe. Skyllet og renset for jordrester og hakket meget fint.
  • 1 skalotteløg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • 3 spsk dijonsennep
  • 10 skiver parmaskinke, kan erstattes af jamón eller prosciutto
  • 1 pk butterdej, du kan også lave din egen
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Mørbrad:

  • Bind begge stykker mørbrad op med madsnor, så de holder deres form under stegningen. Man kan alternativt rulle dem stramt i film og lægge dem på køl til dagen efter, så holder de også deres form bedre. Inden stegning krydres de med salt og peber.
  • Varm olien op på en pande, tilføj et knust fed hvidløg og en spsk. frisk rosmarin. Brun nu hvert stykke mørbrad af på alle sider ved meget høj varme også i enderne. Det burde tage 40 -60 sek. på hver side. Man skal helst undgå at mørbraden bliver tilberedt for meget.
  • Når de er brunet af stilles de i køleskabet til afkøling. Når mørbradstykkerne er kølet af fjernes madsnoren og de smøres de ind i dijonsennep.
  • Når mørbraden køler af tilberedes svampene.

Duxelles (Svampeblanding):

  • Varm smør op på en pande og tilsæt de hakkede svampe samt skalotteløg og 1 spsk. finthakket rosmarin. Tilbered nu blandingen ved middelvarme til alt væde er fordampet. Smag til med salt og peber. Det er meget vigtigt at alt væde er helt fordampet. Når det er færdigt kommes det over på en tallerken og køler af.

Samling af Wellington:

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Varm bagepladen i ovnen.
  • Nu skal man til at samle sin Beef Wellington. Placer et stykke madlavningsfilm på bordet, det skal være stort nok til at man kan rulle det op.
  • På filmen placeres 4 stykker parmaskinke med lidt overlap og et stykke i toppen på den anden led. Smør nu halvdelen af den afkølede svampeblanding (Duxelles) ud over skinken i en jævnt lag.
  • Kom den ene mørbrad på nederst og rul dernæst filmen med skinke og svampe stramt om mørbraden. Stil den på køl en halv time. Gentag processen for den anden mørbrad.
  • Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir og del den i 2 stykker. Tag mørbraden ud af køleskabet, rul den ud af filmen og placer den midt på det ene stykker butterdej. Pensl med æggeblomme rundt om mørbraden. Placer den anden del at butterdejen over mørbraden som et låg, og tryk den ned med en gaffel rundt i kanten så den lukker helt tæt.
  • Pensl med æggeblomme over det hele og rids et mønster evt. med en gaffel eller en kniv, dog uden skære igennem dejen. Gentag processen for den anden mørbrad.

Bagetid:

  • Træk bagepapiret med de to butterdejspakker over på den forvarmede bageplade og placer den midt i ovnen. Nu skal de bages ved 200 grader i 20 – 25 minutter, eller til de har en kernetemperatur på 56 grader og er gyldne i overfladen. Tag dem ud af ovnen og lad dem stå og trække i 15 – 20 minutter inden de skæres ud og serveres.
  • Velbekomme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag og Beef Wellington tilbehør

Tips og tricks til bøf Wellington

  • Tjek kernetemperaturen på kødet, den skal være 56 grader. Pas på ikke at overtilberede kødet under bagningen.
  • Husk at lukke alle samlinger godt, så der ikke kan slippe saft ud under bagningen.
  • Brug evt. en foodprocessor eller minihakker til din svampeduxelles. Svampene skal være hakkede meget fint.
  • Du kan forberede noget af retten dagen i forvejen. Brun mørbraden af, rul den med svampeduxelles og parmaskine og rul den op i film. Læg rullen i køleskabet til dagen efter, og så er den klar til at pakke ind i butterdej og bage.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.