Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Oksefilet i airfryer

Oksefilet i airfryer

5

/5

1 time 25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Mør, saftig og perfekt stegt. Oksefilet i airfryer, er den nemme måde at tilberede sin oksefilet på. Serveret sammen med nogle sprøde kartofler og en lækker sauce, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og se hvor nemt det er.

oksefilet i airfryer skåret i skiver på skærebræt med kniv og sovs.

Oksefilet til aften?

Under normale omstændigheder, så ville jeg til hver en tid lave oksefilet på grillen. Den der grillsmag kan man bare ikke få andre steder, men når det så er sagt, så er airfryeren godt nok nem at arbejde med, og endnu bedre, så står den indenfor!

Ja, airfryer her, der og over det hele, men man kan ikke komme uden om at det er nemt, det sparer på strømmen og så går det hurtigt. Og vi bruger den meget til trods for at jeg var det største “modstander”. Men den har vist sig at være en ven for mig i køkkenet, og nu kan jeg slet ikke undværre den alligevel.

Oksefilet er en favorit, og hvis man sørger for at lave noget lækkert tilbehør til, så er det er festmiddag! Når man laver en oksefilet i airfryer, så skal man huske at det i sidste ende er kernetemperaturen der bestemmer hvornår den er færdig. Og hvordan skal den så være?

Jeg plerjer at sige et sted imellem 56-57 grader når du tager den ud, så stiger temperaturen en smule og du ender ud med et resultat der burde ligne billederne her på siden. Nogle airfryere har et termometer der passer i, så det kan sidde i kødet under tilberedningen, i vores tilfælde følger der ikke et med, så jeg tjekker bare engang imellem med et almindeligt stegetermometer.

Jeg vil anbefale dig at tage oksefileten ud fra køleskabet noget tid før den skal over, så går det hurtigere, og du får en mere jævn stegning.

Nu er det bare om at komme i gang og lave en helt perfekt oksefilet.

skiver af oksefilet der er tilberedt i airfryer.

Ingrediensnoter

Oksefilet – Find en med en god fedtmarmorering i kødet og et jævnt lag fedt på toppen.

Olie, timian & og hvidløg – Det er er blendet sammen til en krydderolie, det jeg synes at det giver en rigtig god smag. Du kan selvfølgelig vælge den krydring eller marinade du bedst kan lide.

Salt & Peber – Grundkrydderierne og der skal en del til.

Hvordan laver man oksefilet i airfryer?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver oksefilet i airfryer. Arbejdet ligger i forberedelsen, resten er bare ventetid.

Som jeg nævner foroven, så skal du alliere dig med et stegetermometer, og så huske at der er forskel på hvordan de enkelte mærker af airfryere varmer, så tilpas tiden til din egen.

I en blender kommes olie, timian og hvidløg. Det blendes helt fint og gnides derefter ind i den forberedte oksefilet. Den krydres efterfølgende med rigeligt med salt og peber.

Oksefileten placeres nu i bakken til din airfryer, ovenpå risten, med vand i bunden, og brunes først af ved høj varme, derefter sænkes temperaturen til middel varme og oksefileten tilberedse nu til kernetemperaturen er ca. 57 grader i midten. Nu tages stegen op og skal trække i minimum 15 minutter inden den skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

airfryer oksefilet der er skåret ud på skærebræt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal kernetemperaturen være for oksefilet?

Hvis du ønsker at den er medium tilberedt, så skal kernetemperaturen være 56-57 grader når du tager den ud af airfryeren. Efterfølgende vil temperaturen stige et par grader mens stegen hviler.

Hvilket program skal jeg bruge på min airfryer?

Du skal bare bruge programmet airfry.

Kan man bruge andet end timian?

Ja, prøv med rosmarin, eller bare salt og peber, det smager også skønt.

Andre airfryer-retter du måske vil synes om

oksefilet på tallerken med sprøde kartofler og rødvinsglace.

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at tage stegen ud af køleskabet 30 minutter før den skal tilberedes.
  • Du kan også med fordel formarinere stegen dagen i forvejen for ekstra smag.

Serveringsforslag

Elsker du at lave mad i din airfryer?

Prøv også vores opskrift på Culottesteg i airfryer
perfekt rosastegt oksefilet lavet i airfryer.
tallerken med to skiver oksefilet, sprøde kartofler og sauce.

Opskrift på airfryer oksefilet

Her får du vores opskrift på en lækker og perfekt tilberedt oksefilet lavet i airfryer. Det smager super godt, og det et ret nemt at lave.

Så om det er til nytårsmenuen, eller bare som en lækker familiemiddag til en lørdagaften, så prøv at lave oksefileten i airfryer næste gang du skal forkæle familie eller venner.

oksefilet i airfryer skåret i skiver på skærebræt med kniv og sovs.
5 fra 2 stemmer

Oksefilet i airfryer

Opskrift på oksefilet i airfryer
Lækker og perfekt tilberedt oksefilet lavet i airfryer. Den er skøn at servere som gæstemad til nytårsaften eller en dag hvor du vil forkæle familien lidt ekstra. Server med sprøde kartofler og en god sauce til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
hviletid 15 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 530 kcal

Ingredienser

  • 1,3 kg oksefilet, med fedtkant
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk timian, fint hakket
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag
  • 4 dl vand

Sådan gør du

  • Kom olie, hvidløg og timian i en blender og blend det. Stil det til siden.
    – Alternativt hakkes timian og hvidløg fint og blandes i olien.
    2 spsk olie, 1 fed hvidløg, 2 spsk frisk timian
  • Forbered oksefileten. Fjern sener og fedt i bunden og rids fedet på oversiden i et diagonalt mønster. Tag krydderolien fra før, og gnid oksefileten ind i det og drys den med rigeligt salt og peber på alle sider.
    1,3 kg oksefilet, Salt, Peber
  • Nu placeres oksefileten på risten i skuffen til din airfryer, kom vandet i bunden. Tænd for airfryeren på 180 grader (Airfry funktion) og brun oksefileten af i 15 minutter.
    4 dl vand
  • Nu skal temperaturen skrues ned til 150 grader og oksefileten steges videre i ca. 40 – 50 minutter, eller til kernetemperaturen er 56-57 grader.
    – Tilberedningstiden afhænger af hvilken model af airfryer du har og temperaturen på stegen inden du tilbereder den.
  • Når kernetemperaturen er nået, tages oksefileten op og placeres på et skærebræt. Nu skal den trække i minimum 15 minutter inden den skæres i skiver og serveres.

Noter

Airfryer: Vi bruger en Cosori Dualblaze airfryer, og opskriften er lavet ud fra den måde den varmer på. Hvis du har en anden model, så kan tilberedningstiden variere lidt. Brug et stegetermometer, og hold øje med kernetemperaturen nogle gange under tilberedningen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 530kcalKulhydrater: 1gProtein: 45gFedt: 37gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 17gTransfedt: 0.02gKolesterol: 173mgNatrium: 116mgKalium: 694mgFibre: 0.3gSukker: 0.01gA-vitamin: 111IUC-vitamin: 4mgCalcium: 62mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.