Mør, saftig og perfekt stegt. Oksefilet i airfryer, er den nemme måde at tilberede sin oksefilet på. Serveret sammen med nogle sprøde kartofler og en lækker sauce, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og se hvor nemt det er.
Oksefilet til aften?
Under normale omstændigheder, så ville jeg til hver en tid lave oksefilet på grillen. Den der grillsmag kan man bare ikke få andre steder, men når det så er sagt, så er airfryeren godt nok nem at arbejde med, og endnu bedre, så står den indenfor!
Ja, airfryer her, der og over det hele, men man kan ikke komme uden om at det er nemt, det sparer på strømmen og så går det hurtigt. Og vi bruger den meget til trods for at jeg var det største “modstander”. Men den har vist sig at være en ven for mig i køkkenet, og nu kan jeg slet ikke undværre den alligevel.
Oksefilet er en favorit, og hvis man sørger for at lave noget lækkert tilbehør til, så er det er festmiddag! Når man laver en oksefilet i airfryer, så skal man huske at det i sidste ende er kernetemperaturen der bestemmer hvornår den er færdig. Og hvordan skal den så være?
Jeg plerjer at sige et sted imellem 56-57 grader når du tager den ud, så stiger temperaturen en smule og du ender ud med et resultat der burde ligne billederne her på siden. Nogle airfryere har et termometer der passer i, så det kan sidde i kødet under tilberedningen, i vores tilfælde følger der ikke et med, så jeg tjekker bare engang imellem med et almindeligt stegetermometer.
Jeg vil anbefale dig at tage oksefileten ud fra køleskabet noget tid før den skal over, så går det hurtigere, og du får en mere jævn stegning.
Nu er det bare om at komme i gang og lave en helt perfekt oksefilet.
Ingrediensnoter
Oksefilet – Find en med en god fedtmarmorering i kødet og et jævnt lag fedt på toppen.
Olie, timian & og hvidløg – Det er er blendet sammen til en krydderolie, det jeg synes at det giver en rigtig god smag. Du kan selvfølgelig vælge den krydring eller marinade du bedst kan lide.
Salt & Peber – Grundkrydderierne og der skal en del til.
Hvordan laver man oksefilet i airfryer?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver oksefilet i airfryer. Arbejdet ligger i forberedelsen, resten er bare ventetid.
Som jeg nævner foroven, så skal du alliere dig med et stegetermometer, og så huske at der er forskel på hvordan de enkelte mærker af airfryere varmer, så tilpas tiden til din egen.
I en blender kommes olie, timian og hvidløg. Det blendes helt fint og gnides derefter ind i den forberedte oksefilet. Den krydres efterfølgende med rigeligt med salt og peber.
Oksefileten placeres nu i bakken til din airfryer, ovenpå risten, med vand i bunden, og brunes først af ved høj varme, derefter sænkes temperaturen til middel varme og oksefileten tilberedse nu til kernetemperaturen er ca. 57 grader i midten. Nu tages stegen op og skal trække i minimum 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Hvis du ønsker at den er medium tilberedt, så skal kernetemperaturen være 56-57 grader når du tager den ud af airfryeren. Efterfølgende vil temperaturen stige et par grader mens stegen hviler.
Du skal bare bruge programmet airfry.
Ja, prøv med rosmarin, eller bare salt og peber, det smager også skønt.
Andre airfryer-retter du måske vil synes om
- Langtidsstegt flæskesteg i airfryer
- Hel and i airfryer
- Gyrosmarineret kylling i airfryer
- Medister med bacon i airfryer
- Flødekartofler i airfryer
Tips og tricks til opskriften
- Husk at tage stegen ud af køleskabet 30 minutter før den skal tilberedes.
- Du kan også med fordel formarinere stegen dagen i forvejen for ekstra smag.
Serveringsforslag
- Server med sprøde kartofler i ovn og en lækker portvinssauce samt bønner med bacon.
- Server med hasselback kartofler, sauce bearnaise og kogte grønne ærter.
Elsker du at lave mad i din airfryer?
Prøv også vores opskrift på Culottesteg i airfryer
Opskrift på airfryer oksefilet
Her får du vores opskrift på en lækker og perfekt tilberedt oksefilet lavet i airfryer. Det smager super godt, og det et ret nemt at lave.
Så om det er til nytårsmenuen, eller bare som en lækker familiemiddag til en lørdagaften, så prøv at lave oksefileten i airfryer næste gang du skal forkæle familie eller venner.
Oksefilet i airfryer
Ingredienser
- 1,3 kg oksefilet, med fedtkant
- 2 spsk olie
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk frisk timian, fint hakket
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
- 4 dl vand
Sådan gør du
- Kom olie, hvidløg og timian i en blender og blend det. Stil det til siden. – Alternativt hakkes timian og hvidløg fint og blandes i olien.2 spsk olie, 1 fed hvidløg, 2 spsk frisk timian
- Forbered oksefileten. Fjern sener og fedt i bunden og rids fedet på oversiden i et diagonalt mønster. Tag krydderolien fra før, og gnid oksefileten ind i det og drys den med rigeligt salt og peber på alle sider.1,3 kg oksefilet, Salt, Peber
- Nu placeres oksefileten på risten i skuffen til din airfryer, kom vandet i bunden. Tænd for airfryeren på 180 grader (Airfry funktion) og brun oksefileten af i 15 minutter.4 dl vand
- Nu skal temperaturen skrues ned til 150 grader og oksefileten steges videre i ca. 40 – 50 minutter, eller til kernetemperaturen er 56-57 grader. – Tilberedningstiden afhænger af hvilken model af airfryer du har og temperaturen på stegen inden du tilbereder den.
- Når kernetemperaturen er nået, tages oksefileten op og placeres på et skærebræt. Nu skal den trække i minimum 15 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her