Hasselback kartofler

Jeg er ikke den store kartoffelnyder, men helt nyopgravede, bagte eller som hasselback kartofler, så er jeg helt med! Sidst jeg lavede det var det ikke med den store succes, de blev bløde og egentlig lidt kedelige. Men denne gang tror jeg at jeg har fundet den perfekte måde at tilberede dem på.

For mig skal den perfekte udgave være knasende sprød udenpå, og samtidig blød og lækker i midten.

Hasselback kartofler - Nem opskrift på lækre sprøde hasselbagte kartofler

Hasselback kartofler opskrift

Her er vores opskrift på perfekte hasselback kartofler. De er super sprøde og lækre uden på, og møre og lækre i midten.

Hasselback kartofler - Nem opskrift på lækre sprøde hasselbagte kartofler

Hasselback kartofler

Sprøde udenpå og bløde og møre indeni
3 fra 1 stemme
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Keyword: Gæstemad, Tilbehør
Samlet tid: 2 timer
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 stk kartofler
  • 50 g smør
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Bring en stor gryde med vand i kog.
  • Skræl kartoflerne. Placer kartoflerne i en stor grydeske og skær riller i med mellemrum på ca. 2 – 3 mm. Fidusen med grydeskeen er at den gerne skulle forhindre at man skærer igennem kartoflen.
  • Kom de delvist skivede kartofler ned i det kogende vand og giv dem ca. 5 min. Tag kartoflerne op og lad dem dryppe godt af.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Smør kartoflerne godt ind i smeltet smør, og drys dem med salt og peber. Placer kartoflerne på en rist med bagepapir midt i den forvarmede ovn, og giv dem ca. 1 1/2 time. Hold godt øje med dem, og skru eventuelt op til sidst for at giv dem det sidste sprødhed.
  • Drys evt. de færdige kartofler med lidt groft salt
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Vil du prøve andre af vores kartoffelopskrifter? Så tag et kig på Kartoffelfondant eller sprøde hjemmelavede pomfritter

Tips og tricks til hasselback kartofler

  • Ved at koge kartoflerne lidt inden de kommes i ovnen sikrer man at de bliver helt perfekte inden i og samtidig sprøde uden på.
  • Du kan sagtens lave hasselback kartofler med skræl på. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
  • Prøv at tilføje friske hakkede krydderurter eller hvidløg til det smeltede smør. Det giver kartoflerne en skøn smag, der kan varieres efter hvad du har i køleskabet eller køkkenhaven.
  • Drys de færdige kartofler med hakkede krydderurter

Serveringsforslag

Disse kartofler passer godt som tilbehør til de fleste typer af kødretter. Prøv dem for eksempel til en lækker culottesteg eller til oksefilet.

Du kan også lave dem af små kartofler, så er tilberedningstiden ikke helt så lang. Små hasselback kartofler med en lækker dressing eller dip til er en lækker snack eller ide til tapasbordet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg