Hasselback kartofler

Hasselback kartofler, eller hasselbagte kartofler som nogen også kalder dem, er kartofler skåret i tynde skiver næsten helt igennem, men så de stadig sidder sammen. De bliver bagt i ovnen så de bliver sprøde og lækre, og her får du vores opskrift på de bedste hasselback kartofler.

Lækre sprøde hasselback kartofler

Hassel hvad for noget?

Kartoffel à la Hasselbacken, hasselbagte kartofler, hasselbach kartofler eller hasselback kartofler, kært barn har mange navne. Uanset hvad den hedder, så smager den jo skønt!

Jeg er ikke den store kartoffelnyder, men helt nyopgravede, bagte eller som hasselback kartofler, så er jeg helt med! Sidst jeg lavede det var det ikke med den store succes, de blev bløde og egentlig lidt kedelige. Men denne gang tror jeg at jeg har fundet den perfekte måde at tilberede dem på.

For mig skal den perfekte udgave være knasende sprød udenpå, og samtidig blød og lækker i midten.

de bedste hasselback kartofler

Hvordan laver man sprøde hasselback kartofler?

Det er en virkelig simpelt lille opskrift, som er skønt tilbehør til en oksemørbrad, en bøf wellington eller en culotte en dag hvor det skal være lidt ekstra festligt. Til opskriften skal du bruge:

  • Kartofler
  • Smør
  • Salt

Start med at skrælle og skære kartoflerne. Det kan du nemt gøre ved at lægge dem i en grydeske når du skærer dem, så risikerer du nemlig ikke at skære hele vejen igennem kartoflen. Herefter skal kartoflerne koges i vand i 5 minutter.

Efterfølgende tages kartoflerne op af vandt, smøres ind i smeltet smør og drysses med salt. Nu skal de i ovnen ved 180 grader i cirka halvanden time eller til de er gyldne og sprøde, men stadig møre og lækre indeni.

Se den præcise opskrift med mængder og fremgangsmåde længere nede på siden.

sprøde hasselbagte kartofler

Hasselback kartofler opskrift

Her er vores opskrift på perfekte hasselback kartofler. De er super sprøde og lækre uden på, og møre og lækre i midten. De er nemme at lave, og vil med sikkerhed imponere dine gæster næste gang du laver dem.

Lækre sprøde hasselback kartofler
3 fra 1 stemme

Hasselback kartofler opskrift

Sprøde udenpå og bløde og møre indeni
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 1 t 45 min
Samlet tid 1 t 50 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 658 kcal

Ingredienser

  • 8 stk kartofler
  • 50 g smør
  • Salt og peber, efter smag

Sådan gør du

  • Bring en stor gryde med vand i kog.
  • Skræl kartoflerne. Placer kartoflerne i en stor grydeske og skær riller i med mellemrum på ca. 2 – 3 mm. Fidusen med grydeskeen er at den gerne skulle forhindre at man skærer igennem kartoflen.
  • Kom de delvist skivede kartofler ned i det kogende vand og giv dem ca. 5 min. Tag kartoflerne op og lad dem dryppe godt af.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Smør kartoflerne godt ind i smeltet smør, og drys dem med salt og peber. Placer kartoflerne på en rist med bagepapir midt i den forvarmede ovn, og giv dem ca. 1 1/2 time. Hold godt øje med dem, og skru eventuelt op til sidst for at giv dem det sidste sprødhed.
  • Drys evt. de færdige kartofler med lidt groft salt

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 658kcalKulhydrater: 129gProtein: 15gFedt: 11gMættet fedt: 7gKolesterol: 27mgNatrium: 134mgKalium: 3107mgFibre: 16gSukker: 6gA-vitamin: 327IUC-vitamin: 145mgCalcium: 92mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Gæstemad, Tilbehør
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du prøve andre af vores kartoffelopskrifter? Så tag et kig på Kartoffelfondant eller sprøde hjemmelavede pomfritter

Tips og tricks til hasselback kartofler

  • Ved at koge kartoflerne lidt inden de kommes i ovnen sikrer man at de bliver helt perfekte inden i og samtidig sprøde uden på.
  • Du kan sagtens lave hasselback kartofler med skræl på. Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
  • Prøv at tilføje friske hakkede krydderurter eller hvidløg til det smeltede smør. Det giver kartoflerne en skøn smag, der kan varieres efter hvad du har i køleskabet eller køkkenhaven.
  • Drys de færdige kartofler med hakkede krydderurter

Serveringsforslag

Disse kartofler passer godt som tilbehør til de fleste typer af kødretter. Prøv dem for eksempel til en lækker culottesteg eller til oksefilet.

Du kan også lave dem af små kartofler, så er tilberedningstiden ikke helt så lang. Små hasselback kartofler med en lækker dressing eller dip til er en lækker snack eller ide til tapasbordet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 28. marts 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg