Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Kalveculotte i airfryer

Kalveculotte i airfryer

5

/5

1 time 5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 5 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Perfekt rosastegt kalveculotte lavet i airfryer. Så bliver det da ikke nemmere! Server den sammen med nogle lækre sprøde pommes frites, kogte ærter og en hjemmelaver sauce bearnaise eller favoritsauce. Læs med her og se hvor nemt det er.

færdigstegt kalveculotte i airfryer.

Culottestegen og madelskeren

Det er vist ingen hemmelighed at jeg er vild med kød, og skulle jeg vælge hvad jeg helst ville sætte tænderne i, så var det uden tvivl blevet en culottesteg. Først på listen er okseculotte, den kan noget! Mør, saftig og med masser af smag. Men når det så er sagt, så kan en god kalvculottesteg også noget. Den er knapt så kraftig i smagen som okseudgaven, men stadig mør og saftig.

Nu er airfryeren blevet en fast del af mange husholdninger og har sin faste plads på bordet. Og det betyder selvfølgelig også at vi skal lave vores kalveculotte i airfryer. Det giver god mening! Man sparer på strømmen, resultatet er i top, og så er det altså bare nemt.

I mens culotten står og hygger i airfryeren, så skal der selvfølgelig laves tilbehør. Og til en god culotte hører der altså sovs, eller sauce. Der skal vand i bunden af skuffen når du tilbereder culotten, det reducerer mængden af os. Samtidig kan du bruge stegeskyen til basen for en sovs. Ellers skal man dreje i den anden retning, og gå med en hjemmelavet bearnaise, eller favoritsauce. Grønt skal der til, og ærter eller en frisk salat passer også godt til. Som stivelse synes jeg man skal gå med sprøde pommes eller en anden for for tilberedte kartofler.

Du kan sagtens nå at lave pommes frites i airfryeren, culotten skal alligevel stå og trække og her kan man så bruge airfryeren til at lave sine pommes frites.

udskåret rosastegt kalveculotte på skærebræt.

Ingrediensnoter

Kalveculotte – Jeg brugte en kalveculotte købt i Daglig Brugsen, den blev rigtig god. Den vejede lige omkring 1100 gram.

Vand – Jeg kommer en smule vand i bunden. Det gør at der ikke kommer så meget røg i køkkenet når fedtet drypper ned i bunden. Stegeskyen kan senere bruges til sovs hvis man vil.

Olivenolie – Eller en anden slags olie er fint.

Salt & Peber – Kalveculotten skal krydres godt med både salt og peber. Du kan også bruge hvidløg, barbecuekrydderi, eller friske krydderurter til at krydre culotten med.

Hvordan laver man kalveculotte i airfryer?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver kalveculotte i din airfryer.

Culotten tages ud af køleskabet en times tid før den skal i airfryeren. Den pudses for sener og fedt på bagsiden hvorefter den ridses på oversiden. Herefter smøres den ind i olie og krydres med salt og peber efter smag.

Der kommes vand i bunden af skuffen til airfryeren, og derefter placeres den forberedte kalveculotte på risten. Nu skal culotten brunes af ved 180 grader hvorefter der skrues ned for temperaturen til 150. Culotten steges færdig ved denne temperatur til den ønskede kernetemperatur er nået.

Når kernetemperaturen er nået, tages culotten op og placeres på et skærebræt hvor den nu skal trække i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kalveculotte der ligger og trækker i airfryerkurven.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal kernetemperaturen være for kalveculotte?

Jeg plejer at sige fra 56 – 58 grader passer godt til kalveculotte, så er den fin medium stegt og rosa inden i.

Kan man bruge andre krydderier?

Ja, du kan krydre den med alt lige fra barbecuekrydderi til krydderolie med masser af friske krydderurter og knust hvidløg.


Andre airfryer retter du måske vil synes om

rosastegt kalveculotte der er skåret ud på skærebræt med stegegaffel ved siden af.

Tips og Tricks

 • Kernetemperatur
  • Husk at holde øje med temperaturen. Den skal måles midt i den tykke ende af stegen.
 • Stegesky
  • Husk at gemme stegeskyen der er i bunden af skuffen. Den kan du sagtens bruge til som basen til en god sovs.

Serveringsforslag

Elsker du at lave lækker gæstemad mad i airfryeren?

Så må du også prøve vores opskrift på Oksefilet i airfryer
færdig kalveculotte i airfryerkurven.

Opskrift på airfryer kalveculotte

Her får du vores opskriften på en lækker og perfekt tilberedt kalveculotte. Det er en rigtig nem opskrift, og serveret sammen med noget lækkert tilbehør, så er det er sandt festmåltid.

Vi håber meget at du får lyst til at prøve opskriften, og læg meget gerne en kommentar og fortæl os hvordan resultatet blev.

færdigstegt kalveculotte i airfryer.
5 fra 1 stemme

Kalveculotte i airfryer

Lækker, rosastegt kalveculotte lavet i airfryer. Det er nemt og samtidig man undgår svineriet i ovnen. Server med pommes frites, salat og en god hjemmelaver sauce bearnaise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
hviletid 20 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 397 kcal

Ingredienser

 • 1 kalveculotte, ca 1100 gram
 • 3 dl vand
 • ½ spsk olivenolie
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Kalveculotten tages ud af køleskabet ca. 1 time inden den skal tilberedes.
  1 kalveculotte
 • Culotten forberedes ved at skylle den i koldt vand, og duppe tør med køkkenrulle. Hinderne, sener og fedt på bagsiden fjernes med en skarp kniv. Rids fedtet på oversiden, dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides derefter ind i olie, salt og peber.
  ½ spsk olivenolie, Salt, Peber
 • Kom vand i bunden af skuffen til airfryer. Placer nu kalveculotten på risten over vandet og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader.
  3 dl vand
 • Når de 15 minutter er gået, skrues temperaturen ned til 150 grader og stegen tilberedes nu i ca. 30 minutter, eller til kernetemperaturen er 57 grader.
  – Brug altid et stegetermometer til at tjekke kernetemperaturen. Der kan være forskel på hvordan de forskellige airfryere varmer, så kernetemperaturen er en god måde at være helt sikker på tilberedningen.
 • Når kernetemperaturen er nået, tages kalveculotten ud og placeres på et skærebræt. Lad den trække utildækket i 20 minutter inden den skæres ud og serveres.
 • OBS:
  Der er ikke to airfryere der varmer ens, så første gang du skal prøve opskriften, er det vigtigt at du prøver dig frem med tiden, og tjekker kernetemperaturen med et stegetermometer. Vores maskine er en Cosori Dualblaze (reklamelink), og her passer det med den angivne tid, hvis du bruger en anden airfryer skal tiden måske justeres.

Noter

Rester – Har du rester tilbage kan de gemmes i køleskabet eller fryses ned. Resterne kan du for eksempel bruge i en Beef ramen eller som fyld på Bøf bearnaise pizza.
Airfryer – Vi har en Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink), og den kan anbefales hvis du er på jagt efter en brugervenlig airfryer, der tilbereder maden hurtigt, og er nem at gøre ren. Vi er så glade for vores maskine, og bruger den ofte i hverdagen.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 397kcalProtein: 53gFedt: 19gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gKolesterol: 226mgNatrium: 229mgKalium: 866mgCalcium: 44mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.