Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Sprøde kartoffelbåde i ovn

Sprøde kartoffelbåde i ovn

5

/5

1 time 10 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvem elsker ikke sprøde kartoffelbåde? Serveret sammen med en lækker hjemmelavet aioli som dip, eller som tilbehør til en lækker okseculotte med rødvinssauce, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave dem i ovnen, så læs med her og få vores opskrift.

sprøde kartoffelbåde i ovn på fad med aioli

tilbehør med kartofler

Kartoflen! En alsidig lille sag må man sige. Lige fra den kogte nye kartofler, til sprøde pommes frites. Og lad mig slå det fast med det samme, jeg er absolut mest til den sidste udgave..

Jeg er ellers vokset op i en familie med hang til kartofler, jeg husker tydeligt fra min barndom, når min farfar stolt viste køkkenhaven frem med fokus på bedet med kartofler.

Jojo.. Kartofler skal der til! og det fik vi også.. Nu er det mig selv der står i køkkenet, og så bestemmer jeg heldigvis hvordan de skal tilberedes. Nu er der ting man ikke skal pille ved, her tænker jeg på opskrifter som stegt flæsk, her hører kogte kartofler til, og det skal der ikke laves om på! Når det så er sagt, så benytter jeg mig ellers af en hver lejlighed til at “forædle” den ellers noget kedelige kartoffel.

Her i opskriften er det en simpel udgave, nemlig kartoffelbåde i ovn. Det er nemt at lave, de passer sig selv i ovnen, og resultatet er i top. Vi spiser dem til burgere, til en godt culottesteg, eller bare som en snack med en god dip til. Old school med salt og peber, så smager de af det de er.

fad med sprøde bådkartofler og aioli

Ingrediensnoter

Olivenolie – Ud over at binde salt og peber til kartoffelbådene, så er lægger olien sig som et lag fedtstof på kartoffelbådene, så de bliver helt sprøde i ovnen.

Kartofler – Vælg nogle store kartofler, gerne uden for meget jord på skrællen, da vi lader skrællen blive på.

Salt & Peber – Salt og peber er i sig selv nogle fantastiske krydderier og passer rigtig godt sammen med kartoffelbådene.

Hvordan laver man sprøde kartoffelbåde i ovnen?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver de bedste kartoffelbåde i ovnen. Knasende sprøde udenpå og bløde og lækre i midten. Serveret med en lækker hjemmelavet hvidløgsmayo, så bliver det altså ikke meget bedre.

Kartoflerne skylles i rigeligt med koldt vand og skæres derefter i passende både. Kartoffelbådene vendes i en skål med olie, salt og peber og placeres derefter på en forberedt bageplade.

Kom den i den allerede forvarmede ovn og tilbered dem til de er gyldne og sprøde.

Server de sprøde kartoffelbåde sammen med en godt bøf og en lækker sauce.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprøde kartoffelbåde serveret med aioli

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rester af kartoflerne?

Resterne kan opbevares på køl i op til 3 dage.

Kan de fryses ned?

Jeg har før frosset resterne ned og brugt dem senere til en god omgang biksemad.

Kan jeg bruge andet end kartofler?

Du kan prøve med søde kartofler, det smager også rigtig godt.

Andre kartoffelretter du måske vil synes om

sprøde ovnkartofler på fad

Tips og tricks til opskriften

  • Sørg for at få olie, salt og peber godt fordelt.
  • Brug gerne store kartofler. Det kan sagtens være bagekartofler.
  • Prøv med andre krydderier for eksempel timian, rosmarin, paprika eller dine yndlingskrydderier.
  • Lav dem gerne på grillen og spar på strømmen.

Serveringsforslag

Elsker du disse kartofler? Prøv også vores opskrift på Ovnstegte kartofler med parmesan

fad med sprøde kartofler i ovn og skål med hvidløgsmayonnaise
sprøde kartoffelbåde lavet i ovnen og serveret på fad

Opskrift på lækre ovnkartofler

Her får du opskriften på en af familiens favoritter til en god bøf. Sprøde og velsmagende kartoffelbåde lavet i ovnen. Knasende sprøde på ydersiden og bløde og lækre i midten, serveret sammen med din favoritsauce og en god bøf, så bliver det ikke bedre.

Vi håber meget at du får lyst til at prøve opskriften. Det er nemt og billigt tilbehør, som altså passer til de fleste retter.

sprøde kartoffelbåde i ovn på fad med aioli
5 fra 2 stemmer

Sprøde Kartoffelbåde i ovn

Opskrift på kartoffelbåde i ovn
Nemme og lækre både af kartofler stegt i ovnen med salt og peber. Det er nemt og billigt tilbehør til aftensmaden som hele familien kan lide at spise. Server med ketchup, aioli eller anden lækker dyppelse.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 285 kcal

Ingredienser

  • 1 kg Kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • Peber, stødt

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 210 grader, sat op til almindelig over- og undervarme.
  • Kartoflerne vaskes grundigt i masser af koldt vand og skæres derefter i både.
    1 kg Kartofler
  • Kom kartoffelbådene i en skål og hæld olivenolien over sammen med salt og peber. Vend det hele grundigt rundt, så olie og krydderier bliver jævnt fordelt.
    3 spsk olivenolie, 2 tsk salt, Peber
  • Tag en bageplade frem og kom bagepapir på. Placer nu kartoffelbådene med skrællen nedad, altså så bådene står på siden med skræl.
  • Placer nu bagepladen midt i den forvarmede ovn, og til bered kartoffelbådene til de er gyldne og sprøde.
    – Hvis de lige mangler lidt til sidst kan der skrues op for varmen til 230 grader, eller man kan tænde for varmluft.
  • De færdige kartoffelbåde tages nu ud af ovnen og serveres med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 285kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gNatrium: 1178mgKalium: 1053mgFibre: 6gSukker: 2gA-vitamin: 5IUC-vitamin: 49mgCalcium: 31mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kartoffelbåde i ovn, Sprøde kartofler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.