Saftig, mør og med sprøde svær hele vejen rundt. Langtidsstegt flæskesteg i airfryer er bare nemt og lige til. Du får en virkelig lækker saftig flæskesteg med sprøde svær, og i bunden af skuffen får du stegeskyen der kan forvandles til en klassisk brun sovs. Læs med her og se hvodan hvor nemt det er.
Den sprøde svær og flæskestegen, og lidt tid
Det lyder næsten som begyndelsen på et eventyr.. Men det er jo bare flæskesteg på den nemme måde, synes jeg da i hvert fald! Airfryeren har gjort sit indtog i de danske hjem, og selvfølgelig også hjemme hos os. Den er nem at arbejde med, og så kan den altså bare noget med tilberedning og tid.
Vores er en Cosori Dual Blaze med en kapacitet på 6,4 liter, der kan en helt masse. Men jeg må indrømme, og det er nok generelt for de fleste mænd, så er vejledningen noget man tager frem hvis alt andet fejler. Og det betyder her hos os, at jeg ikke bruger så mange andre funktioner end airfry-programmet. Men hvis det virker, så er det vel også fint nok! Jeg skal nu nok sætte mig ned og gennemgå alle funktionerne ved lejlighed, bare ikke lige nu..
Men nå, det var en masse snak og i virkeligheden, så handler det om sprøde svær og langtidsstegning.
De sprøde svær er omdrejningspunktet ved en flæskesteg, det er bare sådan det er, og bløde svær, kan suge alt livskraft ud af en hver hjemmekok. Der er bare ikke noget værre en slatne svær lige før spisetid. Men her er airfryeren din ven, den kan altså noget med svær, og i det her tilfælde også langtidsstegning der bare går op i en højere enhed.
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Flæskesteg – God kvalitet med godt fedtlag under huden.
Olie – Jeg har bare brugt olivenolie, men andet olie kan også bruges.
Salt & peber – Helt klassisk. Jeg plejer at bruge groft kokkesalt.
Laurbærblade – Mest for at give smag til stegeskyen, som vi selvfølgelig skal bruge til en lækker brun sovs.
Hvordan laver man langtidsstegt flæskesteg i airfryer?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvor dan du laver en god langtidsstegt flæskesteg i airfryer. Vær opmærksom på at der er stor forskel på hvordan forskellige airfryere varmer, så tilberedningstiderne er vejledende. Gå Efter kernetemperaturen, der til slut skal være omkring 65 – 70 grader alt efter smag.
Den indvendige temperatur i stegen stiger 2-3 grader selv efter at stegen er taget op af airfryeren.
Den allerede forberedte steg placeres på risten i bakken til din airfryer, der tilføjes vand og laurbærblade til bunden af skuffen. Kom nu skuffen i din airfryer og tilbered stegen i ca. 2,5 timer ved 100 grader, inden temperaturen hæves og sværes gøres helt sprød.
Når kernetemperaturen er ramt, og sværen er perfekt sprød, tages stegen op og skal nu trække utildækket i 15 minutter inden den skæres i skiver og serveres. Husk at lave sovs af stegeskyen fra bakken.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du skal bruge airfry-funktionen når du laver denne opskrift.
Ja, du kan sagtens gourmetsalte stegen inden den skal tilberedes, det giver ekstra smag.
Kernetemperaturen bør være ca. 65 grader når du stopper tilberedningen. Mens stegen hviler, vil temperaturen stige yderligere 2-3 grader.
Tilbehør du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Find en god flæskesteg, ikke for høj, så den kan være i airfryeren.
- Tjek sværene inden den skal tilberedes, rids dem efter hvis de ikke er skåret ordentligt.
- For mig er det sværen der er afgørende og vinder over kernetemperaturen. Så kræver det 10 min. ekstra at få sværen sprød, så må det være sådan.
Serveringsforslag
- Server med alt det klassiske tilbehør, som brunede kartofler, rødkål og masser af sovs.
- Brug stegen i en lækker Flæskestegssandwich
- Brug resterne til en god Biksemad med flæskesteg
Elsker du at lave mad i din airfryer?
Prøv også vores opskrift på Ribbensteg i airfryer
Opskrift på mør flæskesteg i airfryer
Her får du vores opskrift på langtidsstegt flæskesteg lavet i en airfryer. Serveret med alt det klassiske tilbehør og masser af sovs, så bliver det ikke meget bedre!
Du kan også bruge skiverne i en lækker flæskestegsburger.
Langtidsstegt flæskesteg i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 2,2 kg flæskesteg
- 1 tsk olie
- Salt, Groft, efter smag
- Peber, efter smag
- 3 laurbærblade
- 7 dl vand
Sådan gør du
- Flæskestegen forberedes. Sørg for at alle svær er skåret, er de ikke det gøres dette med en skarp kniv. Pas på at du ikke skærer ned i kødet.2,2 kg flæskesteg
- Derefter gnides flæskestegen ind i olie. Krydder den med salt og peber på på bagsiden og en god portion groft salt på oversiden.1 tsk olie, Salt, Peber
- I skuffen til din airfryer kommes nu 7 dl varmt vand samt laurbærblade. Kom risten i og placer flæskestegen oven på risten. Hvis stegen ligger skævt, rettes den op med et par kugler af bagepapir, eller halve kartofler.3 laurbærblade, 7 dl vand
- Kom skuffen i din airfryer og tænd den på airfry-funktionen med temperaturen sat til 100 grader. Tilbered nu flæskestegen i 2 timer og 30 minutter. – Tjek stegen undervejs og ret den op hvis det bliver nødvendigt. Man kan også med fordel, komme lidt mere salt ned imellem sværene undervejs.
- Når tiden er gået, skrues temperaturen op til 180-200 grader og stegen tilberedes nu i ca. 30 minutter, eller til sværene er blevet helt gyldne og sprøde.
- Når den er færdig tages skuffen ud og stegen flyttes over på et skærebræt, her skal den hvile i ca. 15 minutter, inden den skæres ud og serveres. – Husk at gemme stegeskyen til at lave sovs.
- Husk at de forskellige airfryere varmer meget forskelligt, så tilberedningentiden skal måske justeres hvis du bruger en anden model end os. Hold godt øje første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej Rasmus.
Nu har vi lavet vores flæskesteg flere gange efter din opskrift, med perfekt resultat hver gang! Denne metode slår altså Umuts, med flere længder. Nu får vi SPRØD svær, og ikke hård svær, samt mørt og saftigt kød. Nu vil manden gerne have ribbensstegsandwices, kan jeg lave ribbenssteg på samme måde, eller skal tider og temperatur ændres?
Hej Tine 🙂
Det var da dejligt at høre! Sværen skal også være sprød og ikke hård hvis du spørger mig.
Vi har faktisk også en opskrift på langtidsstegt ribbensteg liggende på bloggen. Fordelen ved ribbensteg er at der er masser af fedt i stegen der er med til at holde den saftig.
Du kan sagtes bruge samme fremgangsmåde som til flæskestegen, men jeg ville gå med en højere kernetemperatur, da en ribbenstegen ikke har tildens til at blive tør som en flæskesteg.
Håber den bliver lige så god som flæskestegen! 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Men så skal man jo ud at give restart..hver time..
Hej Carsten.
Det er helt rigtigt at man skal starte for hver time, men det kan jeg godt leve med når resultatet er så godt.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere