Opskrift på ribbensteg i airfryerNem og lækker ribbensteg med knasende spøde svær lavet i din airfryer. Det er nemt og hurtigt at tilberede en ribbensteg på denne måde, og den er skøn til både frokost og aftensmad.
Ribbenstegen forberedes. Dup den helt tør med køkkenrulle og skær den derefter i kvadratiske stykker. Sørg for at sværene er ridset helt igennem ned i fedtlaget, dog uden at skære ned i kødet. Det er med til at sikre sprøde svær. - Hvis de er meget ujævne i bunden kan de skæres let til så de kan holde balancen under tilberedningen.
1300 g ribbensteg
Spray, eller smør nu stykkerne ind i et tyndt lag olivenolie, og krydder dem med salt og peber på bagsiden og derefter kun med salt på sværsiden.
1 spsk olivenolie, Groft salt, Peber
Kom vand i bunden af airfryerkurven sammen med laurbærbladene. Placer nu stykkerne af ribbensteg på risten i skuffen til din airfryer og sæt dem over. Først skal de have 150 grader i ca. 50 minutter. - Sørg for at fylde efter med lidt vand hvis det hele fordamper.
5 dl vand, 3 laurbærblade
Når der er gået ca. 50 minutter skrues der op til 205 grader og stykkerne af ribbensted brunes nu af i ca. 10 minutter, eller til sværene er blevet gyldne og helt sprøde.
Når sværene er helt sprøde tages skuffen ud af airfryeren, placer stykkerne af ribbensteg i et fad og lad dem trække ca. 5 minutter eller imens du forbereder sovsen med skyen fra ribbenstegen.
Server med alt dit favorittilbehør.
Noter
Sovs
Vil du lave sovs til din ribbensteg? Brug stegeskyen fra bunden af kurven, og følg vores opskrift på Brun sovs
Airfryer
Vi bruger vores Cosori Dualblaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer, skal du muligvis tilpasse tilberedningstiden, da alle maskiner varmer forskelligt. Hold altid godt øje når du prøver en ny opskrift i sin airfryer.