Ingen jul uden brændte mandler, og vi laver gerne et par forskellige slags, så der er lidt at vælge i mellem. En af mine personlige favoritter, er brændte mandler med kakao, de får lige en lidt bitter smag fra kakaoen, og det er super lækkert. Læs med her og få den nemme opskrift.
Kandiserede mandler med kakaosmag
Vi elsker alt der har med juleknas at gøre herhjemme, og særligt Johannes har en ekstra sød tand.
Han er vild med brændte mandler. Det er jeg også! Ellen og Rasmus er ikke rigtig til de søde kandiserede mandler, men så er der jo bare flere til os.
Vi elsker både den traditionelle slags, dem med lakrids, og så disse skønne mandler med kakao.
Derfor bliver der også lavet mange brændte mandler herhjemme i december måned. De er nemlig både skønne som snacks, men også i forskellige slags kager og desserter.
Ingrediensnoter
Mandler – Almindelige mandler. Du skal ikke smutte dem først, de skal beholde den brune hinde på.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker. Du kan også bruge flormelis hvis du hellere vil det.
Kakao – Det skal være rigtig bagekakao du bruger. Det har en skøn og let bitter smag, som bliver så lækkert på de søde mandler.
Hvordan laver man brændte mandler med kakao?
Det er slet ikke svært at lave brændte mandler, og de kan smage helt lige så godt som de professionelle brændte mandler du kan købe på julemarkederne.
Hvis du har prøvet at lave almindelige brændte mandler, så er der ikke sværere at lave dem med kakao i.
Du skal faktisk bare komme mandler, sukker, vand og kakao i en pande og så opvarme og røre rundt en gang i mellem.
På et tidspunkt vil vandet være fordampet, og sukkeret krystalliserer og bliver mat i farven. Herefter skal man lige varme lidt længere på dem, så noget af sukkeret smelter igen, og man får den sprøde overflade af karamel.
Pas på ikke at give dem for længe, alt sukkeret må ikke smelte, for så får man bare hård karamel på mandlerne, og de er ikke så lækre at spise.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan opbevare de afkølede mandler i et glas med låg eller i en tætsluttende kagedåse. De kan holde sig ret længe, hvis de altså ikke bliver spist.
Ja, jeg tænker du kan prøve med lige præcis de smage du bedst kan lide. Vi elsker også at lave dem med lakrids, og et lille drys kanel er også super lækkert.
Andre opskrifter på juleknas du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Hold godt øje med mandlerne, du skal ikke gå for langt væk fra komfuret. Lige pludselig kan det gå hurtigt, og hvis de først får for meget, så er der ikke så meget andet at gøre end at starte forfra.
Serveringsforslag
- Server som juleknas til julekalender i TV eller til adventshygge med familien.
- Giv mandlerne i små glas som hjemmelavede værtindegaver til årets julefrokoster.
Elsker du brændte mandler? Prøv også Brændte mandler med lakrids
Opskrift på kakaomandler til jul
Brændte mandler smager bare af jul, og med lidt kakao i, bliver de bare ekstra lækre og får en let bitter smag, der passer godt til de søde mandler.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere mandlerne for din familie når I skal julehygge her i december.
Brændte mandler med kakao
Ingredienser
- 200 g mandler
- 200 g sukker
- 25 g kakao
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Kom mandler, sukker, kakao og vand på en pande og varm op ved middel varme. Rør en gang i mellem under opvarmningen.200 g mandler, 200 g sukker, 25 g kakao, 1 dl vand
- Sukkeret og vandet vil efter lidt tid smelte sammen og blive som tyk sirup. Så skal det stå og boble lige så stille.
- Rør jævnligt i mandlerne, indtil alt vandet er fordampet væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive mat og pulveragtigt.
- Skru panden ned på lav varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smeltes lidt igen. Hvis din sukker ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså som regel 5-10 minutter før der sker noget.
- Rør jævnligt i mandlerne, og hold godt øje med dem så de ikke får for meget. Når de akkurat er blanke, og har en karamelliseret overflade så er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne bare hårde at spise. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke, men der skal stadig være usmeltet sukker på mandlerne også.
- Hæld de færdige mandler ud på et stykke bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt kagedåse.
Noter
Kakao
Husk at de skal være rigtig bagekakao du bruger til mandlerne. Kakaoen har en let bitter smag, og sammen med sukkeret, får mandlerne en rigtig fin balance og smag.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her