Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Andebryst i airfryer

Andebryst i airfryer

5

/5

25 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

25 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Andebryster er dejlig mad til hverdag eller til jul eller Mortensaften. Det er både nemt og hurtigt at tilberede andebryst i airfryer, og du får lækkert og sprødt skind på toppen, og en perfekt rosa farve inden i. Få vores guide til tilberedningen her.

andebryst i airfryer kurv

Andebryster til jul eller hverdag

Vi elsker and herhjemme, og spiser det ofte, både til hverdag og selvfølgelig Mortensaften og til jul.

Andebrystet er et rigtig lækkert stykke kød. Det er bare det helt rene andekød, sprødt skind, og så skal det gerne serveres lidt rosa. Så er det helt perfekt mørt og lækkert.

Det er nemt og lækkert at lave andebryst i airfryer, og man får ultrasprødt skind og en skøn rosa farve inden i.

Det er især smart hvis I ikke er så mange, og i for eksempel ikke kan spise en hel and, eller man bare er gladest for det helt rene andekød fra brystet på anden.

Ved at lave dem i airfryer, sparer du også på strøm til ovnen, der er en del dyrere i drift, og så tager det også længere tid i ovnen. Så der er masser af fordele ved at tage airfryeren i brug.

andebryster i airfryer

Ingrediensnoter

Andebryster – Du kan købe andebryster i de fleste supermarkeder her op til Mortensaften og jul. De kan fås både ferske og frosne. Der er stor forskel på størrelsen på andebrysterne, dem jeg har brugt her i opskriften er på cirka 200 gram pr andebryst.

Olie – Lidt olie på skindet hjælper med at gøre det helt lækkert og sprødt. Vi bruger en oliespray, men du kan også sagtens bare smøre eller pensle med lidt almindelig olie.

Salt og peber – Vi har udelukkende krydret med salt og peber her. Vi kan godt lide den rene smag. Du kan også for eksempel give dem lidt timian, appelsinskal eller andre smage hvis du har lyst.

Hvordan laver man andebryst i airfryer?

Det er virkelig nemt at tilberede andebryster i airfryer.

Skindet ridses i et diagonalt mønster, for at få det så sprødt som muligt under tilberedningen. Så får andebrysterne lidt olie, og så krydres de godt med salt og peber inden de lægges i kurven til airfryeren.

Så skal de ind i maskinen og tilberedes. Først får de 10 minutter ved 180 grader og efterfølgende får de 10 minutter ved 205 grader for at gøre skindet ekstra sprødt og lækkert.

Da andebryster er meget forskellige i størrelsen, og alle airfryere varmer forskelligt, anbefaler vi at du bruger et stegetermometer og måler kernetemperaturen undervejs. Vi går efter en kernetemperatur på 66-68 grader.

Lad andebrysterne hvile inden de skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rå andebryster i airfryer

Ofte stillede spørgsmål

Kan resterne gemmes?

Ja du kan sagtens gemme resterne og spise dem dagen efter. De kan også fryses ned eller spises i for eksempel en lækker ramen eller i en Anderilette.

Kan jeg tilberede andelår og andebryst samtidig i airfryeren?

Ja det kan du. Andelårere skal have ti minutter længere end brysterne, så læg andelårene i først og giv dem i alt 20 minutter ved 180 grader. Når de første 10 minutter er gået, lægger du andebrysterne i, og følger opskriften her. Afslutningsvist bruner du både andelår og andebryster af som i opskriften her.

Hvordan laver jeg sovsen til?

Hvis du gerne vil lave en lækker andesovs til andebrysterne, så kan du med fordel komme 5 dl vand i bunden af kurven inden du sætter den i airfryeren. Stegeskyen kan du så bruge til vores opskrift på andesovs.

Andre opskrifter på andebryst du måske vil synes om

tilberedte andebryster lavet i airfryer

Tips og tricks til opskriften

  • Krydring
    • Prøv også at krydre med revet appelsinskal eller timian. Det smager skønt sammen med and.
  • Tjek temperaturen
    • Da der er stor forskel på størrelsen af andebryster og også på hvordan forskellige airfryere varmer, så er det vigtigt at tjekke kernetemperaturen undervejs for at få den perfekte tilberedning. Gå efter en kernetemperatur på 66-68 grader, og husk at tjekke temperaturen midt i det tykkeste sted på andebrystet.
  • Sovsen
    • Vil du lave sovs til dine andebryster? Kom 5 dl vand i bunden af kurven, og få samtidig en dejlig stegesky du kan bruge til sovsen. Følg efterfølgende vores opskrift på andesovs her. Du kan lave sovsen mens andebrysterne hviler.
  • Undgå stegeos
    • Hvis du tilbereder unden vand i bunden, kan der nemt komme stegeos i køkkenet. Tilsæt derfor gerne lidt vand i bunden af airfryeren, under risten i kurven, også selvom du ikke vil servere sovs til. Så undgår du nemlig en del af stegeosen.

Serveringsforslag

Elsker du and?

Prøv også vores opskrift på Hel and i airfryer eller måske en lækker Andebryststeg i airfryer
kurv fra airfryer med andebryst
perfekt andebryst i sirfryer

Opskrift på airfryer andebryst

Her får du vores opskrift på saftigt andebryst i airfryer. De er lækre og rosa og med sprødt skind. Husk at tjekke temperaturen med et stegetermometer undervejs i tilberedningen, da der er stor forskel på størrelsen af andebryster.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du vil servere andebryster for din familie, eller du vil lave dem til jul eller Mortensaften.

andebryst i airfryer kurv
5 fra 3 stemmer

Andebryst i airfryer

Opskrift på andebryst i airfryer
Saftige og lækre andebryster tilberedt i airfryer er både nemt og hurtigt. De bliver saftige og får dejlig sprødt skind, lige som vi kan lide dem. Server dem med klassisk tilbehør som brunede kartofler og rødkål eller med en sprød kålsalat.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 stk
Kalorier 246 kcal

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • ½ tsk olie
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrysterne diagonalt, pas på ikke at skære ned i kødet.
    2 andebryster
  • Spray eller smør andebrysterne med lidt olie, og krydder dem med salt og peber.
    ½ tsk olie, Salt, Peber
  • Kom andebrysterne i airfryeren, og tilbered dem ved 180 grader i 10 minutter. Skru herefter op til 205 grader og giv dem yderligere 10 minutter.
  • Der er meget stor forskel på størrelsen af andebryster, og også måden forskellige airfryere varmer på, derfor er det nødvendigt at du måler kernetemperaturen undervejs i tilberedningen. Vi går efter en kernetemperatur på andebryster på cirka 66 grader, og så får andebrystet lov til at trække til 68 grader. Så får man et perfekt rosastegt andebryst.
  • Når andebrystet har nået 66 grader i kernetemperatur og er brunet godt af, skal det hvile i 5-10 minutter inden det skæres ud og serveres.
  • OBS:
    Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne varmer meget forskelligt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 246kcalProtein: 40gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 154mgNatrium: 114mgKalium: 536mgA-vitamin: 106IUC-vitamin: 12mgCalcium: 6mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. november 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Andebryst i airfryer”

  1. Den skal helt klart prøves 😀 hvad hvis man gerne vil stege andebryst om formiddagen, kan det så lunes i airfryer og hvordan?
    Rigtig glædelig jul 🎄🎄

    Svar
    • Hej Susanne

      Vi har ikke prøvet at lave dem på forhånd, så jeg skal ikke kunne sige hvordan det bliver.
      Det går så hurtigt at tilberede dem, og de passer sig selv i airfryeren, så vi laver dem altid lige inden de skal spises.

      Fortæl mig gerne hvordan det går hvis du prøver, og rigtig glædelig jul til dig 🎄

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.