Madformadelskere / Airfryer / Kød i airfryer / Andelår i airfryer

Andelår i airfryer

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kan man lave and i airfryer? Ja, da! Og det er der faktisk flere fordele ved. For det første går det hurtigere end at bruge ovnen, og så er det bare virkelig nemt, og skindet bliver sprødt og lækkert. Læs med her og få vores opskrift på andelår i airfryer.

andelår i airfryer kurv

And i airfryer

Der er mange fordele ved at tilberede mad i airfryer. For det første går det hurtigere end i ovnen, man kan spare på fedtstoffet, og så får man bare lækkert og sprødt skind på ting som kylling og and.

Vi er hurtigt blevet meget glade for vores Cosori Dual Blaze airfryer, den er virkelig helt fantastisk.

Den er perfekt hvis man skal tilberede for eksempel and til få personer. Hvis man kun er to personer i husholdningen eller hvis man bare ikke kan spise en hel and, så er det så nemt at lave et par andelår til jul eller Mortensaften.

Andelårene bliver lækre og møre, og så får de dejligt sprødt skind. Lige som vi bedst kan lide dem.

andelår med sprødt skind lavet i airfryer.

Mere airfryerinspiration


Ingrediensnoter

Andelår – Her om efteråret op til Mortensaften og indtil jul, kan du købe frosne andelår i de fleste supermarkeder. Lad dem tø op i køleskabet, og så er de klar til at blive tilberedt.

Oliespray – Andelårene får lige et spray olie, det hjælper med at give helt sprødt skind, og så sidder salt og peber godt fast.

Salt og peber – Det er vigtigt at krydre andelårene godt inden de kommer i airfryeren.

Appelsin – Jeg elsker at give andelårene lidt revet appelsinskal, fordi det bare smager godt, men du kan sagtens springe det over.

Hvordan laver man andelår i airfryer?

Som med så meget andet, så er det virkelig nemt at tilberede andelår med sprødt skind i din airfryer.

Først skal andelårene have et spray olie, og så gnides de med salt, peber og revet appeldinskal.

Nu skal de i kurven og sættes i airfryeren. Først giver jeg dem 20 minutter ved 180 grader, og derefter 10 minutter ved 205 grader for at få skindet helt sprødt.

Herefter er de klar til at spise med det samme.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

andelår i kurv fra airfryer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver jeg sovs til andelårene?

Hvis du gerne vil have lidt stegesky at lave sovs af, så kan du komme en halv liter vand i bunden af kurven når du tilbereder andelårene. Herefter kan du bruge vores opskrift på Andesovs. Ved at komme vand i bunden af kurven, undgår du også en del stegeos under tilberedningen.


Andre andeopskrifter du måske vil synes om

kurv fra airfryer med andelår med sprødt skind.

Tips og Tricks

  • Airfryer-model
    • Alle airfryere varmer forskelligt, vi har her brugt en Cosori Dual Blaze, så hvis du bruger en anden model, skal tiden måske justeres lidt. Hold derfor altid godt øje den første gang du laver en ny opskrift, og giv den hellere lidt kortere tid til at begynde med. Man kan altid give 5 minutter ekstra hvis det ikke helt har fået nok.

Serveringsforslag

Vil du prøve at lave andelår på en anden måde?

Så prøv vores opskrift på Confiterede andelår sous vide eller Langtidsstegte andelår

andelår i airfryer.

Andre tilberedningsmetoder

Andelår i ovn
Andelår kan du servere hele året rundt, men mange spiser det til Mortensaften eller jul. Det er en billig udskæring af and, og ofte det børnene foretrækker at spise. Du kan servere andelår med traditionelt tilbehør som rødkål, brunede kartofler og sovs eller med en sprød kålsalat.
Gå til opskrift
fad med andelår i ovn med sprødt skind krydret med rosmarin, salt og peber
Langtidsstegte andelår
Du kan servere andelår langtidsstegt som weekendmad eller til Mortensaften eller jul. Ved langtidsstegning bliver andelårene mere møre og lækre, og kan servere med traditionelt tilbehør eller dit favorittilbehør.
Gå til opskrift
langtidsstegte andelår i ovn
Confiterede andelår sous vide
Nem opskrift på lækre og møre andelår tilberedt i sous vide. Den perfekte aftensmad eller hvis du vil lave ekstra andelår til jul eller Mortensaften, eller i ikke er så mange personer.
Gå til opskrift
confiterede andelår sous vide på tallerken.
andelår med sprødt skind lavet i airfryer.

Opskrift på andelår med sprødt skind

Her får du vores opskrift på lækre møre andelår i airfryer. De bliver lækre og sprøde, og så smager de skønt.

Andelår er perfekte hvis du vil lave lidt ekstra lækker aftensmad eller hvis I ikke kan spise en hel and til jul eller Mortensaften. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

andelår i airfryer kurv
5 fra 2 stemmer

Andelår i airfryer

Lækre og saftige, møre andelår med perfekt sprødt skind. Det er både nemt og hurtigt at lave andelår i din airfryer, og du kan servere dem med klassisk tilbehør eller en kålsalat.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 andelår
Kalorier 384 kcal

Ingredienser

  • 2 andelår
  • ½ tsk olie, gerne spray
  • Salt
  • Peber
  • 1 appelsin, skallen

Sådan gør du

  • Smør andelårene med olie, brug gerne en oliespray hvis du har sådan en.
    2 andelår, ½ tsk olie
  • Krydder oversiden af lårene med salt, peber og appelsinskal, og læg dem i airfryerkurven. Sæt kurven i din airfryer.
    Salt, Peber, 1 appelsin
  • Tilbered nu andelårene 20 minutter ved 180 grader, skru efterfølgende op på 205 grader og tilbered yderligere 10 minutter for at gøre skindet sprødt.
  • Server straks andelårene med dit favorittilbehør.
  • OBS:
    Alle maskiner varmer forskelligt. Denne opskrift er lavet med en Cosori Dual Blaze, har du en anden model, skal tilberedningstiden måske justeres lidt.
    Andelår skal være gennemstegte. Tjek med stegetermometer at låret har en kernetemperatur på 75 grader inde ved benet. Alternativt kan du stikke i låret med en kødnål, for at sikre at kødsaften er klar og ikke rød.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1andelårKalorier: 384kcalProtein: 46gFedt: 21gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 197mgNatrium: 190mgC-vitamin: 3mgCalcium: 17mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 3. november 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.