Lækker og saftig flæskesteg med sprøde svær. Det er rigtig nemt at lave en klassisk flæskesteg i din airfryer, og serveret sammen med den brune sovs, brunede og hvide kartofler og selvfølgelig rødkål, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt du får sprøde svær på flæskestegen i din airfryer, så læs med her.
Bruger en airfryer mindre strøm end en ovn?
Som overskriften siger, så skal vi lige have det afklaret. En airfryer bruger mindre strøm end en ovn punktum! Det er der flere grund til, mindre kammer der skal varmes op, den skal ikke forvarmes, og så bliver maden tilberedt hurtigere.
Men træerne vokser ikke ind i himlen som man siger.. Der er stor forskel på modeller og mærker inden for arifryere, så undersøg det inden du køber en.
Nu er det afklaret at en airfryer altså bruger mindre strøm end ovnen, og så er det jo bare at kaste sig ud i det. Og her er det flæskestegen det gælder. Den klassiske danske ret, med de sprødeste svær som vi elsker. Nu har jeg lavet det nogle gange efterhånden, og resultatet bliver det samme hver gang, saftig steg og sprøde svær!
Og det er for de fleste sprøde svær der er det vigtigste, så her i opskriften er det målet, kernetemperaturen holder vi selvfølgelig øje med hele vejen igennem.
Kernetemperaturen for en god og saftig flæskesteg bør ligge på omkring 65 grader. Få fat i et godt stegetermometer, gerne et med sonde der kan sidde i stegen hele vejen.
180 grader er den temperatur der passer til vores airfryer, og det er en Cosori Dual Blaze (reklamelink), hvis du nu vil vide det. Den er smådyr.. men alle pengene værd hvis du spørger mig. Den har et stort kammer så der kan være meget i, og den varmer fra bund og top så det går hurtigere. Og for os Tech-nørder, så er der selvfølgelig en app!
Den hellige gral ved tilberedningen af flæskestegen er selvfølgelig sprøde svær, og her er succesraten ved tilberedning i airfryer for mit vedkommende, højere end ved tilberedning i en almindelig ovn. Der må være noget med den måde den varmer på.
Herunder kommer vores opskrift på hvordan du nemt kan tilberede en flæskesteg med sprøde svær.
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Flæskesteg – Find en god flæskesteg, og det er vigtigt at der er fedt under sværen. Min erfaring er at hvis fedtlaget under sværen er for tynd, så får man heller ikke så nemt sprøde svær.
Kokkesalt – Jeg bruger normalt kokkesalt når jeg laver mad, det er nemmere at dosere, og her i tilberedningen af en flæskesteg, så hjælper det også sværene med at blive sprøde.
Vand – Der skal hældes kogende vand over stegen når den er lagt på risten i airfryeren, det skiller sværene, så man kan få salt ned imellem, og så danner det sammen med saften fra stegen grundlaget for en god sovs. Man kommer nok til at tilføje en smule mere væske undervejs, så det ikke tørrer ud.
Laurbærblade – Jeg kommer laurbærblade i bunden af skuffen, så giver de en masse smag til det der skal blive til sovs.
Bouillonterning – Jeps, jeg kommer også en svinebouillonterning i bunden af skuffen, så har man til sidst det perfekte grundlag for en rigtig god brun sovs.
Hvordan laver man flæskesteg i airfryer?
Her kommer der en gennemgang af hvordan du laver en saftig flæskesteg i airfryer, med sprøde svær selvfølgelig.
Den forberedte flæskesteg placeres på risten i airfryeren og overhældes nu med kogende vand. Sværene duppes tørre, og der gnides groft salt ned imellem sværene. I bunden af skuffen er der allerede tilføjet laurbærblade samt en bouillonterning.
Sørg for at stegen er rettet op så den ligger forholdsvis lige. Det sikrer en ensartet tilberedningen af sværen. Stil nu din airfryer til 180 grader og tilbered flæskestegen i 75 minutter, eller til kernetemperaturen er ca. 63 grader. Dette tjekkes med et stegetermometer.
Derefter skrues temperaturen i airfryeren op til 200 grader og tilberedningen fortsættes til sværene er helt sprøde og gyldne og kernetemperaturen er 65-66 grader.
Den færdige flæskesteg skal nu hvile utildækket i ca.15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Stegeskyen fra skuffen skal selvfølgelig bruges til den perfekte brune sovs, husk at skumme fedet fra inden du bruger den.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Resterne kan opbevares på køl i 3 dage eller de kan fryses ned.
Du kan komme en hakket gulerod, lidt frisk persille og et løg delt i kvarte, det giver også en rigtig god smag til sovsen.
Andre airfryer-opskrifter du måske vil synes om
- Ribbensteg i airfryer
- Laks i airfryer
- Culottesteg i airfryer
- Hel kylling i airfryer
- Bacon i airfryer
Tips og tricks til opskriften
- Husk at skrabe sværen med en skarp kniv.
- Sørg for at skære godt ned igennem sværen og ned i fedet. Det er ikke altid at det er gjort ordentligt på slagteriet. Undgår at skære ned i selve kødet!
- Tilføj mere vand undervejs, så undgår du stegeos, og der er stegesky til soven.
- Brug et stegetermometer til at holde øje med kernetemperaturen.
- Lad være med at vælge en alt for tyk steg, den bliver højere under tilberedningen. og kan godt komme til at drille når skuffen tages ud af airfryeren.
Serveringsforslag
- Server flæskestegen med alt det gode klassiske tilbehør, sovs, kartofler, brunede kartofler og masser af rødkål, og selvfølgelig chips!
- Server skiver af flæskestegen i en lækker flæskestegssandwich, enten med eller uden sovs.
- Brug resterne af flæskestegen til en lækker biksemad.
Elsker du at lave mad i airfryer? Prøv også vores opskrift på Ribbensteg i airfryer
Opskrift på flæskesteg med sprøde svær lavet i airfryer
Her kommer vores opskrift på en lækker og saftig flæskesteg lavet i airfryer. Det er nemt, går hurtigt, og så slipper man for svineriet i ovnen.
Server den med alt det klassiske tilbehør som du elsker, eller brug den som pålæg til et lækker stykke smørebrød. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften derhjemme.
Flæskesteg i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 1,5 kg flæskesteg
- groft salt
- 0,75 l vand
- 3 laurbærblade
- 1 svinebouillonterning
Sådan gør du
- Flæskestegen forberedes. Sørg for at alle svær er ridset godt igennem, dog uden at skære ned i selv kødet. Sværene skrabes derefter med en skarp kniv.1,5 kg flæskesteg
- Kom vandet i en gryde og bring det i kog.0,75 l vand
- Kom laurbærblade samt en bouillonterning i bunden af kurven til din airfryer og kom derefter risten i. Placer flæskestegen oven på risten og hæld forsigtigt det kogende vande over så sværene skiller.3 laurbærblade, 1 svinebouillonterning
- Dup nu sværene tørre med køkkenrulle, og drys derefter kokkesalt over sværene. Sørg for at saltet kommer godt ned imellem sværene.groft salt
- Kom skuffen i arifryren og stil temperaturen til 180 grader på programmet airfry. Tilbered nu flæskestegen i 75 minutter, eller til kernetemperaturen er omkring 63 grader. – Husk at tilføje mere vand undervejs hvis det er nødvendigt.
- Skru temperaturen op til 200 grader og fortsæt tilberedningen til sværene er blevet flot gyldne og sprøde. Tjek kernetemperaturen en sidste gang, den skal nu være 65 – 66 grader. – Hvis den stadig mangler lidt, fortsættes tilberedningen til den ønskede kernetemperatur er nået.
- Tag skuffen ud af airfryeren og lad nu stegen hvile utildækket i mindst 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Noter
Airfryer
Vi bruger vores Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink), der varmer både oven- og nedefra. Vi er super glade for den airfryer, og den kan kun anbefales hvis du er på udkig efter en ny.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej Rasmus,
jeg har lige anskaffet mig en Cosori dual blaze airfryer, men har lidt svært at gennemskue de forskellige funktioner. For eksempel hvornår skal jeg bruge de forskellige symboler og hvilke bruges til hvad mad. Har læste din opskrift på flæskesteg, men du skriver ikke om man skal bruge “Airfry” eller “Roast” (Stege). Ved du hvilke programmer i cosori dual blaze bruger under varme? Jeg kan ikke rigtigt finde info om det. Det ville være stort hjælp om der i opskriften henvises til hvilken “knap” eller funktion man skal bruge
Tak på forhånd for hjælpen.
Velig hilsen,
Dragica
Hej Dragica.
Du har ret, det er en forglemmelse. Du skal bruge funktionen airfry (det er tilføjet i opskriften), det er faktisk den funktion jeg bruger mest.
Der er mange specielle funktioner på en Cosori Dual Blaze, og jeg må indrømme at jeg slet ikke dykket ned i dem alle endnu. Men som udgangspunkt, så er airfry funktionen god allround.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
1000ende tak Rasmus.
Skal lave flæskesteg i aften, så må vi se om det lykkedes 🙂
Venlig hilsen
Dragica