Opskrift på flæskesteg i airfryerLækker og saftig flæskesteg med sprøde svær lavet i airfryer. Server den med klassisk tilbehør fx sovs, kartofler og rødkål eller med lige hvad du har lyst til.
Flæskestegen forberedes. Sørg for at alle svær er ridset godt igennem, dog uden at skære ned i selv kødet. Sværene skrabes derefter med en skarp kniv.
1,5 kg flæskesteg
Kom vandet i en gryde og bring det i kog.
0,75 l vand
Kom laurbærblade samt en bouillonterning i bunden af kurven til din airfryer og kom derefter risten i. Placer flæskestegen oven på risten og hæld forsigtigt det kogende vande over så sværene skiller.
3 laurbærblade, 1 svinebouillonterning
Dup nu sværene tørre med køkkenrulle, og drys derefter kokkesalt over sværene. Sørg for at saltet kommer godt ned imellem sværene.
groft salt
Kom skuffen i arifryren og stil temperaturen til 180 grader på programmet airfry. Tilbered nu flæskestegen i 75 minutter, eller til kernetemperaturen er omkring 63 grader. - Husk at tilføje mere vand undervejs hvis det er nødvendigt.
Skru temperaturen op til 200 grader og fortsæt tilberedningen til sværene er blevet flot gyldne og sprøde. Tjek kernetemperaturen en sidste gang, den skal nu være 65 - 66 grader. - Hvis den stadig mangler lidt, fortsættes tilberedningen til den ønskede kernetemperatur er nået.
Tag skuffen ud af airfryeren og lad nu stegen hvile utildækket i mindst 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Noter
Airfryer
Vi bruger vores Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink), der varmer både oven- og nedefra. Vi er super glade for den airfryer, og den kan kun anbefales hvis du er på udkig efter en ny.