Brune kartofler du kan lave i ovnen hvis du for eksempel ikke har mere plads på komfuret eller kun har få kogeplader. De smager skønt, og kan serveres til for eksempel and eller flæskesteg til Jul eller Mortensaften.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler, kogte og pillede, evt. fra glas
120gbrun farin
30gsmør
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kartoflerne i et ovnfast fad.
1 kg kartofler
Drys brun farin over, og skær smørret i mindre tern og fordel dem over kartofler og sukker.
120 g brun farin, 30 g smør
Sæt fadet i ovnen og giv det cirka 45 minutter. Tiden afhænger meget af hvordan din ovn varmer, så første gang du laver brune kartofler i ovnen skal du holde godt øje med dem.
Vend kartoflerne rundt med en ske hvert kvarter.
Tag kartoflerne ud efter 45 minutter eller når du er tilfreds med den brune farve.
Server straks som tilbehør til for eksempel and, flæskesteg eller kogt hamburgerryg.
Noter
Ingrediensnoter
Kartofler - Kogte, pillede og afkølede. Du kan sagtens bruge kartofler fra glas hvis du helst vil det. Lad dem dryppe godt af i et dørslag inden de skal bruges.Brun farin - For at få lækre og gyldne kartofler med den rigtige karamelsmag, skal du bruge brun farin. Vi har tidligere lavet dem med almindeligt sukker, men det er bare ikke helt det samme, og de får ikke den rigtige karamelliserede smag.Smør - Brug rigtig smør, og ikke et blandingsprodukt. Det giver den bedste smag synes vi. Jeg bruger saltet smør, men du kan også bruge usaltet, og så tilsætte et drys salt.
Brug bagepapir
Kom bagepapir i det ildfaste fad, det letter rengøringen en hel del.