Andebryst sous vide - Opskrift på sous vide andebryst - Nem og perfekt rosa andebryst
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Andebryst sous vide opskrift

Mørt og perfekt rosa andebryst
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk, Fransk
Keyword Jul, Julefrokost, Julemad, Mortensaften, Sous vide, Vinter
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Antal 2 stk

Ingredienser

  • 2 stk andebryster
  • Salt
  • Peber
  • 2 stk laurbærblade
  • Krydderurter eller krydderier efter eget valg fx. rosmarin, timian, appelsinskal, nelliker eller stjerneanis.

Sådan gør du

  • Start med at fjerne evt. urenheder eller sener på kødsiden af andebrystet. Herefter skal du ridse fedtet i to retninger så det bliver små tern (rids ned til kødet, men undgå at skære i kødet). Gnid oversiden ind i groft salt.
  • Vend brystet om. Krydder kødsiden med salt og peber. Kom andebrystet i en vakuumpose sammen med et laurbærblad og evt. andre krydderier eller krydderurter. Vakuumpak brystet.
  • Giv andebrystet 2 timer ved 58 grader i sous vide for et rosa andebryst (brug 56 grader for rød og 62 grader for gennemstegt).
  • Efter 2 timer tages posen op og andebrystet køles hurtigt ned under rindende vand. Det kommes herefter i køleskabet hvis det ikke skal spises med det samme.
  • Inden servering tages andebrystet ud af vakuumposen (husk at gemme saften til sovsen) og tørres af i køkkenrulle. Steg herefter skindet sprød på en meget varm pande eller på grillen.
  • Lad andebrystet trække 5 minutter og skær det herefter i passende skiver og server straks.