Nem opskrift på en lækker og mør andebryststeg i ovn. For dem der ikke vil kaste sig ud i en hel and, så er en andebryststeg et rigtig godt og nemt alternativ. Masser af den gode andesmag, og helt perfekt som menu for 2 mortensaften eller til jul. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den perfekte andebryststeg, så læs med her og få vores opskrift.

Ovnstegt andebryststeg på den nemme måde
Det kan godt være en lidt overvældende opgave at skulle tilberede en hel and, hvad enten det er på grill, eller i ovn. Men anderledes er det med en andebryststeg tilberedt i ovn. Der er ikke så meget forberedelse og de fleste kan faktisk pakkes ud, og stilles direkte i en forvarmet ovn.
Jeg elsker and, og i den her tid op til Mortens aften og jul, så er jeg i himlen. And, brun sovs og brunede kartofler. Det smager bare godt, men jeg må indrømme, at når vi kommer på den anden side af den 24. december, så er jeg også kørt lidt træt i den noget tunge mad.
For det meste, så laver jeg and på en af mine griller, så sparer jeg på rengøringen af ovnen og jeg elsker den der grillsmag man får med.
Når der så er sagt, så bliver and også helt fantastisk i en helt almindelig ovn.
Andebryststeg passer rigtig godt i størrelse og mængde til 2 personer, og den passer stort set sig selv, når den først er sat over. Det eneste jeg vil anbefale, er at man investerer i et stegetermometer, så man kan holde øje med kernetemperaturen. For der er ikke noget værre end tørstegt and.
Andebryststeg i ovn tilbereder jeg ved 3 temperaturer, først skal den have 150 grader, så skrues der op til 200 grader og til sidst brunes den af med grill ved 250 grader. Og som altid, så må jeg sige at tilberedningstiderne er vejledende, alle ovne varme forskelligt, og det kan altså godt resultere i en kortere eller længere tilberedningstid. Det er faktisk også derfor at jeg altid anbefaler folk at bruge et godt stegetermometer, så man kan holde øje med kernetemperaturen.
Og for andebryststeg, så bør kernetemperaturen efter min smag ligge på ca. 68-70 grader inde ved benet, så er den stadig saftig. Når du skal lave en andebryststeg tilberedt i ovn, så skal der selvfølgelig også være sovs til. Væsken tilsættes til fadet når der skrues op til 200 grader, og husk at varme den op først, så ovnen ikke skal bruge krudt på at varme væsken op.
Hvis jeg skulle vælge tilbehør til andebryststeg, så ville jeg i selvfølgelig vælge brunede kartofler, brun sovs og masser af hjemmelavet rødkål. Men du kan også servere det med en frisk rødkålssalat og ristede rosenkål. Det er kun fantasien der sætter grænserne.

Ingrediensnoter
Andebryststeg – Den andebryststeg der er brugt her i opskriften vejede omkring 1200 gram. De kan købes i de fleste supermarkeder her op til Mortensaften og jul.
Oscar koncentreret andefond – Den flydende koncentrerede andefond fra Oscar giver en rigtig god base sammen med det der drypper fra andebryststegen. Og vi vil gerne proppe så meget smag ned i sovsen som muligt. Du kan selvfølgelig bruge andre slags andefond, både købte og hjemmelavede.
Hvordan laver man andebryststeg i ovn?
Her kommer der en hurtig gennemgang af hvordan du laver den bedste andebryststeg i ovn. Husk at tilberedningstider kan variere alt efter hvilken ovn du har, så hold øje med kernetemperaturen og se tiden som vejledende.
Ovnen forvarmes til 150 grader hvorefter den forberedte andebryststeg placeres i et ildfast fad midt i ovnen. Efter 90 minutter hæves varmen i ovnen til 200 grader og der tilsættes vand, koncentreret andefond samt laurbærblad til fadet.
Tilbered andebryststegen ved 200 grader til kernetemperaturen er lidt under 68 grader, herefter tændes for grillen og temperaturen hæves til 250 grader. Andebryststegen tilberedes under grill til skindet er gyldent og sprødt.
Når andebryststegen er færdig tages den ud, og stegeskyen hældes fra til sovsen. Lad andebryststegen trække utildækket imens du laver sovsen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Hvis du har rester til overs, så skal de på køl, her kan det holde sig i et par dage. Du kan med fordel bruge resterne til en lækker anderilette.
Ja, pil skroget helt for kød og frys resterne ned. Sovsen kan også sagtens fryses ned hvis du har rester.
Du kan bruge samme metode som beskrevet her i opskriften til at lave din andebryststeg på grill. Gå efter en kernetemperatur på 68 grader, og start ved lav indirekte varme. Til sidst skal stegen brunes af ved høj varme. Find vores opskrift på andebryststeg på grill her.
Opskrifter på tilbehør du måske vil synes om
- Hjemmelavet rødkål
- Brunede kartofler med fløde
- Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
- Opbagt andesovs
- Anderilette

Opskrift på andebryststeg tilberedt i ovn
Her får du vores opskrift på den perfekte andebryststeg. Lækker, mør og saftig med den helt rigtige smag af and og jul.
Server andebryststeg i ovn til Mortensaften aften med det klassiske tilbehør, eller bare når lysten til en lækker middag med and melder sig. Andebryststeg er perfekt hvis I kun skal lave and til 2 personer.

Andebryststeg i ovn
Ingredienser
- 1 andebryststeg
- Salt
- Peber
- 7,5 dl vand, kogende
- 1 spsk Oscar koncentreret andefond
- 1 laurbærblad
Andesovs:
- 50 g smør
- 40 g hvedemel
- 7,5 dl stegesky
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk ribsgele
- 1 spsk sovsekulør
- 1 tsk vineddike
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- OBS: Der er stor forskel på de andebryststege man kan købe i supermarkedet. Den vi har brugt i opskriften sidder stadig på skroget, og den tager længere tid at tilberede end dem der blot sidder på et lille stykke brystben. Derfor bør du altid bruge stegetermometer når du tilbereder en andebryststeg, og tilberede til kernetemperaturen er 68-70 grader inden du tager den ud og hviler.
Andebryststeg:
- Ovnen forvarmes til 150 grader sat op til almindelig varme.
- Andebryststegen pakkes ud og forberedes. Gnid skindet ind i salt samt peber. Kom stegen i et ildfast fad og placer det på en rist midt i den forvarmede ovn.
- Tilbered nu andebryststegen ved 150 grader i 90 minutter.
- Efter 90 minutter skrues der op til 200 grader. Tilsæt 7,5 dl kogende vand, koncentreret andefond samt laurbærblad til fadet og luk ovnen. – Det skal danne basen til andesovsen.
- Tilbered nu andebryststegen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Efter ca. 20 minutter tændes der for grillen i ovnen og der skrues op til 250 grader. tilbered andebryststegen til den har en kernetemperatur på 68-70 grader og til den er gylden og sprød i skindet. – Hvis du vil have at anden er helt gennemstegt, så tilbered den til kernetemperaturen er 75 grader.
- Når andebryststegen er færdig tages den ud af ovnen og skal nu trække utildækket i mens sovsen tilberedes.
Andesovs:
- Stegeskyen/fonden hældes igennem en si op i en skål. I en gryden smeltes smørret ved middel varme. Melet tilsættes og det røres sammen med smørret. Lad det svitse et par minutter inden fløden tilsættes i mens der piskes.
- Tilsæt derefter stegeskyen gradvist i mens der piskes. Bliv ved med at tilsætte stegesky til den ønskede konsistens er nået. Kom en spsk. kulør i samt ribsgele og vineddike.
- Lad saucen simre ved svag varme og smag den til med salt og peber. Du kan tilsætte mere væske hvis sovsen bliver for tyk.
- Skært bryststykkerne fra andebryststegen og skær dem i skiver. Server andebryststegen sammen med sovsen, brunede kartofler og masser af rødkål.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af andebryststeg

Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Kan man stege andebryststegen dagen før på samme måde som en hel and.
venlig hilsen
Birgit Rask
Hej Birgit
Jeg har faktisk ikke prøvet det, men det vil jeg tro at man sagtens kan.
Mvh Tina