Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Julemad / Stegt andebryst på pande

Stegt andebryst på pande

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Så er det snart Mortensaften og efterfølgende jul, så der spises en del andebryster i de danske hjem lige nu. En lækker måde at tilberede dem på, er pandestegte. Når du laver dit andebryst på pande, får du masser af skøn smag, og her får du vores opskrift på et perfekt rosastegt andebryst.

stegt andebryst på pande

Rosa tak!

Hvad enten du serverer andebryst til Mortensaften, jul eller bare som ekstralækker hverdagsmad, ja så skal tilberedningen altså helst sidde lige i skabet.

Andebryst kan nemt blive tørt og gråt hvis det overtilberedes, og så er det bare ikke helt så lækkert at sætte tænderne i.

Vi går altid efter en rosa tilberedning når vi laver andebryst. Det giver det møreste og lækreste kød, og det har en skøn smag.

For at få den perfekte rosa tilberedning på andebrystet, skal vi ramme en temperatur på 68 grader. Det vil sige at vi tager vores andebryst af panden når det når 66 grader, og så får det lov til at trække de sidste to grader til kernetemperaturen er nået.

Det kan godt lade sig gøre at lave et lækkert andebryst uden stegetermometer, men hvis det er første gang du skal lave andebryst, så anbefaler vi altså at du tager stegetermometeret i brug.

Der er stor forskel på hvor store andebryster er, og derfor er det nærmest umuligt at give en præcis tilberedningstid. Derfor er det bedst at se på kernetemperaturen, den snyder nemlig aldrig.

Vi har i opskriften her angivet tider på hvor lang tid det tager med de berberi andebryster vi har brugt. De vejede 300 gram hver, men tilberedningstiden vil altså variere alt efter størrelsen på andebrysterne og også den varme de får.

Så hvis du vil være sikker på et perfekt resultat må du måle temperaturen.

Andebryst på pande med stegegaffel.

Mere juleinspiration


Ingrediensnoter

Andebryst – Gå efter nogle store berberi andebryster på cirka 300 gram. 2 store andebryster passer til 3 personer.

Salt og peber – Jeg synes ikke man behøver at krydre med andet end salt og peber. Hvis du vil give den lidt ekstra så kom lidt tørret rosmarin eller timian på toppen.

Hvordan laver man andebryst på pande?

Det er nemt og virkelig lækkert at lave pandestegte andebryster både til hverdag eller for eksempel Mortensaften eller jul.

Start med at fjerne eventuelle sener på kødsiden, og rids så fedtet i et diagoralt rudemønster. Krydder med salt og peber.

Kom andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd for panden på høj varme så skindet bliver godt brunet af, og skru så ned på middel varme. Når der et gået cirka 8-10 minutter vendes andebrystet og steges 8-10 minutter på den anden side til kernetamperaturen er nået.

Nu skal andebrystet hvile i 10 minutter inden det skæres i skiver og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

stegt andebryst med groft salt på skærebræt.

Ofte stillede spørgsmål

Skal man servere andebryst rosa?

Vi kan bedst lide at servere andebryst rosastegt. Et gennemstegt andebryst bliver ofte tørt og lidt hårdt i kødet. Det er ikke så spændende at spise, men du kan sagtens vælge at gennemstege det hvis du ikke er til rosastegt and.

Hvor meget andebryst skal jeg beregne pr person?

Regn med cirka 200 gram kød pr person til hovedret. Det vil sige at 2 andebryster på 300 gram vil passe til 3 personer. Men altså hvis man rigtig skal smovse kan mange nok godt spise et helt andebryst selv.


Andre opskrifter på and du måske vil synes om

pandestegt andebryst i skiver på skærebræt.

Tips og Tricks

  • Start på en kold pande
    • På den måde smelter fedtet lige så stille mens panden varmer op. Det synes vi giver klart det bedste resultat, for vi vægter sprødt og lækkert skind ret højt.
  • Husk hviletiden
    • Det er vigtigt at lade sit færdigstegte kød hvile inden man skærer det ud. Det gælder også andebryst. Når kødet får lov til at hvile, holder det bedre på saften når du skærer det ud.

Har du rester tilbage?

Brug skiver af and i en ramensuppe eller i en dejlig Anderilette

pandestegt andebryst med sprødt skind.

Opskrift på pandestegt andebryst med sprødt skind

Her får du vores nemme opskrift på et lækkert pandestegt andebryst. Server andebrystet til Mortensaften sammen med rødkål, brunede kartofler og en god andesovs.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften på et lækkert andebryst på panden. Vi er helt sikre på at din familie bliver glade hvis du serverer det for dem.

stegt andebryst på pande
5 fra 1 stemme

Stegt andebryst på pande

Andebryst er det møreste og lækreste på anden, så nogle gange vil man bare gerne lave et lækkert rosa pandestegt andebryst. Du kan servere det som hverdagsmad med en god salat eller til Mortensaften eller jul med klassisk tilbehør.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 2 andebryster
Kalorier 369 kcal

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at klargøre andebrystet. Fjern sener fra kødsiden, og rids fedtet diagonalt på skindsiden. Krydder andebrystet godt med salt og peber.
    2 andebryster, Salt, Peber
  • Læg andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad. Tænd panden på høj varme og brun skindet godt af i 2-3 minutter. Skru ned på middel varme og tilbered brystet yderligere 6-7 minutter indtil skindet er godt sprødt. Brug gerne en spatel til at presse andebrystet ned under tilberedning, så skindet bliver tilberdt over det hele.
  • Vend andebrystet, og tilbered det 8-10 minutter ved middel varme på den anden side. Brug et stegetermometer til at holder øje med temperaturen midt i det tykkeste sted på brystet.
  • Når kernetemperaturen er 66 grader skal du tage andebrystet af panden, og lade det hvile utildækket i 10 minutter inden det skæres ud og serveres. Tager du andebrystet af ved 66 grader vil det stige yderligere et par grader i kernetemperatur mens det hviler, og du vil få et rosastegt andebryst.
    Vil du have dit andebryst helt gennemstegt, bør du tage det af ved 73 grader og lade det trække 10 minutter utildækket inden du skærer det ud.
  • Server dit andebryst med brunede kartofler, rødkål og sovs eller dit favorittilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1andebrystKalorier: 369kcalProtein: 59gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 231mgNatrium: 171mgKalium: 804mgA-vitamin: 159IUC-vitamin: 19mgCalcium: 9mgJern: 14mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. november 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.