Hjem » Jul » Sukkerkogte æbler med gele

Sukkerkogte æbler med gele

Sukkerkogte æbler med gele er klassisk tilbehør til julemiddagen. Det er super lækkert med æbler til andestegen eller kalkunen, det passer bare godt til, og så er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift.

Sukkerkogte æbler med gele er de bedste æbler til andestegen

Et must med æbler til andestegen

Vi har altid fået æbler med gele derhjemme til julekalkunen eller andestegen, og det er noget af det tilbehør til julemiddagen, som jeg holder allermest af.

De søde sukkerkogte æbler med syrlig ribsgele er både nemme at lave, og så passer de bare godt til den fede julemad. Det giver et syrligt pift, og perfekt til både flæskesteg, and og kalkun.

Sukkerkogte æbler med gele på fad til julemiddagen

Hvordan laver man sukkerkogte æbler?

De her lækre halve æbler med ribsgele er super nemme at lave, og de kan virkelig være med til at løfte julemåltidet til nye højder.

Til opskriften skal du bruge:

  • Æbler, gerne Cox Orange, da de ikke koger ud.
  • Vand
  • Citronsaft
  • Sukker
  • Vaniljepasta, eller korn fra vaniljestænger.
  • Ribsgele

Det første du skal gøre, er at skrælle æblerne, fjerne kernehuset og halvere æblerne. Efterhånden som du skræller, kan du komme æblerne i vand med citron, for at undgå at de bliver brune.

Tilsæt sukker og vanilje til vandet, og kog op. Når vandet koger, skal æblerne have cirka 4-5 minutter inden gryden fjernes fra varmen, og så skal æblerne bare køle af i lagen. Ved servering tages æblerne op, og fyldes med en skefuld ribsgele i hver.

Spis æblerne til Andestegen

Halve æbler med gele på blå tallerken som tilbehør til andesteg

Nem opskrift på halve sukkerkogte æbler med gele

Her får du vores opskrift på nemme halve æbler med ribsgele til julemiddagen. Du kan nemt koge æblerne i sukkerlagen i forvejen, og bare pynte de kolde æbler med geleen inden servering.

Sukkerkogte æbler med gele er de bedste æbler til andestegen
Ingen stemmer endnu

Sukkerkogte æbler med gele

Nem opskrift på æbler til andestegen eller julemiddagen
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 274 kcal

Ingredienser

  • 4 æbler, Cox Orange eller ligende
  • 1 l vand
  • ½ citron, saften
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljepasta, eller 2 vaniljestænger
  • 1 dl ribsgele

Sådan gør du

  • Fyld vand i en gryde, og tilsæt citronsaft.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset, og halver æblerne. Efterhånden som du får skrællet æblerne, lægges de i gryden med vand/citron.
  • Når du har skrællet alle æblerne, tilsættes sukker og vaniljepasta, og vandet koges op.
  • Når vandet koger, skrues ned på lav varme, og æblerne simrer 4-5 minutter i det kogende vand.
  • Efter 4-5 minutter slukkes for varmen, og æblerne køler ned i lagen hvis du har tiden til at vente det. Det gør at de trækker lidt ekstra smag.
  • Ved servering tages æblerne op af lagen, lægges på et serveringsfad, og fyldes med cirka 1 spsk ribsgele pr halve æble. Nu er æblerne klar til servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 274kcalKulhydrater: 69gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 21mgKalium: 19mgFibre: 1gSukker: 64gC-vitamin: 4mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Æbler til andesteg, Jul, Juleaften, Tilbehør til and, Tilbehør til flæskesteg, Tilbehør til julemiddag, Tilbehør til kalkun
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.