Bagte æbler med gele

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Æbler med gele til andestegen eller kalkunen til juleaften er et must hjemme hos os. Vi har altid fået bagte æbler med gele derhjemme, det smager bare super godt, og så er de hurtige lige at sætte i ovnen eller på grillen sammen med andestegen. Læs med her og få den nemme opskrift.

Bagte æbler med gele til andestegen til jul eller mortensaften.

Syre og friskhed til den fede julemad

Julemad er i sig selv en ret fed affære. Der er masser af fedt på anden, og fløde i sovsen, brunede kartofler osv. Derfor synes jeg at æbler til andestegen er så lækkert at servere.

De friske æbler med den syrlige gele giver bare et godt pift til julemiddagen, og det har faktisk altid være noget af det bedste tilbehør for mig.

Mange er glade for at servere sukkerkogte æbler med gele, hjemme hos os har vi dog altid fået bagte æbler med gele, så det er klart min egen favorit. Begge dele er dog super lækkert, og det handler nok mest om hvad ens egne minder om julemiddagen er, og hvordan familiens egen tradition er. Nogle ting skal man bare ikke lave om på.

Ovnbagte æbler med ribsgele og andesteg.

Mere juleinspiration


Ingrediensnoter

Æbler – Vælg nogle der ikke smatter for meget ud, for eksempel Cox Orange.

Ribsgele – Det kan være hjemmelavet ribsgele eller den købte version, det er helt op til dig. Du kan også bruge Æblegele.

Eventuelt andefedt – Hvis du alligevel steger and.

Hvordan laver man bagte æbler med gele?

Disse æbler med gele er enkelt og godt tilbehør til en god julemiddag med andesteg, kalkun eller gås. Det er nemt at lave, og du skal kun bruge ganske få ingredienser.

Fremgangsmåden er simpel. Først halveres æblerne og kernehuset fjernes, så kommes æblerne i ovnen, og bages et lille kvarter, og derefter fyldes de med ribsgele.

Hvis man synes kan æblerne pensles med en lille smule andefedt inden de kommer i ovnen, det giver god smag og en flot overflade på æblerne, men kan også udelades.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Halve æbler med gele og andesteg i baggrunden.

Tips og Tricks

  • Andefedt
    • Hvis du steger and samtidig, kan du lige pensle lidt af det afsmeltede andefedt på skærefladen af æblerne. Ellers kan du bruge smeltet smør. Det er ikke nødvendigt, men det giver lige prikken over i’et.

Serveringsforslag

  • Bagte æbler er perfekte til Mortensaftens sammen med and, sovs og rødkål.
  • Server til juleanden sammen med brunede kartofler, sovs, hjemmelavet rødkål og en god rødvin.
Bagte æbler med gele til andestegen til jul eller mortensaften.

Opskrift på bagte æbler med gele

Her får du den nemme opskrift på ovnbagte æbler med gele i midten. Det er supernemt tilbehør og går godt til både and, kalkun, gås og flæskesteg. Det giver et friskt pust til julemiddagen, og et godt modspil til den ellers fede mad.

Bagte æbler med gele til andestegen til jul eller mortensaften
5 fra 1 stemme

Bagte æbler med gele

Opskrift på ovnbagte æbler med ribsgele til julemiddagen som tilbehør til andesteg, kalkun, gås eller flæskesteg. Det er nemt at lave, og er lækkert og friskt tilbehør til den ellers lidt fede julemad.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 70 kcal

Ingredienser

  • 4 æbler, Cox Orange eller lignende
  • 1 dl ribsgele
  • Andefedt, til pensling, kan undlades

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  • Vask og halver æblerne og fjern kernehuset.
    4 æbler
  • Kom de halve æbler i et fad med skærefladen opad. Pensel dem evt. med andefedt eller smeltet smør. Det kan undlades, men giver god smag og en flot overflade på æblerne.
    Andefedt
  • Sæt fadet med æblerne i ovnen i 10-15 minutter eller til de er møre. Stik i dem med en gaffel for at teste om de er færdige. Du skal kunne stikke gaflen i, men de må ikke koge for meget ud.
  • Lad æblerne køle af i 5 minutter og fyld derefter 1 spsk ribsgele i midten af hvert halve æble.
    1 dl ribsgele
  • Server æblerne lune til andestegen, flæskestegen eller julegåsen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 70kcalKulhydrater: 17gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 8mgKalium: 19mgFibre: 1gSukker: 12gC-vitamin: 2mgCalcium: 5mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. december 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.