Opskrift på ovnbagte æbler med ribsgele til julemiddagen som tilbehør til andesteg, kalkun, gås eller flæskesteg. Det er nemt at lave, og er lækkert og friskt tilbehør til den ellers lidt fede julemad.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æbler, Cox Orange eller lignende
1dlribsgele
Andefedt, til pensling, kan undlades
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Vask og halver æblerne og fjern kernehuset.
4 æbler
Kom de halve æbler i et fad med skærefladen opad. Pensel dem evt. med andefedt eller smeltet smør. Det kan undlades, men giver god smag og en flot overflade på æblerne.
Andefedt
Sæt fadet med æblerne i ovnen i 10-15 minutter eller til de er møre. Stik i dem med en gaffel for at teste om de er færdige. Du skal kunne stikke gaflen i, men de må ikke koge for meget ud.
Lad æblerne køle af i 5 minutter og fyld derefter 1 spsk ribsgele i midten af hvert halve æble.
1 dl ribsgele
Server æblerne lune til andestegen, flæskestegen eller julegåsen.
Noter
Ingrediensnoter
Æbler - Vælg nogle der ikke smatter for meget ud, for eksempel Cox Orange.Ribsgele - Det kan være hjemmelavet ribsgele eller den købte version, det er helt op til dig. Du kan også bruge Æblegele hvis du har lavet det.Eventuelt andefedt - Hvis du steger and samtidig, kan du lige pensle lidt af det afsmeltede andefedt på skærefladen af æblerne. Ellers kan du bruge smeltet smør. Det er ikke nødvendigt, men det giver lige prikken over i'et.
Servering
Lune bagte æbler er perfekte til Mortensaften eller juleaften sammen med and, sovs og rødkål.
Det er supernemt tilbehør og går godt til både and, kalkun, gås og flæskesteg. Det giver et friskt pust til julemiddagen, og et godt modspil til den ellers fede mad.