Populært:

Tunmousse med husblas

4

/5

2 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4

/5

2 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Jeg elsker simpelthen tunmousse, det gør vi alle faktisk herhjemme. Det er en ret der både går som forret, til frokosten eller på bordet til en påskefrokost. Derudover så er det virkelig nemt at lave! Læs med her og få vores opskrift på tunmousse med husblas.

halvcirkelformet tunmousse med husblas med dild på kanten og pyntet med rejer

Forret eller til påskefrokost

I går bliver påskefrokosterne nok anderledes end de plejer. Det betyder ikke at vi skal snydes for den gode mad. Derfor skal vi selvfølgelig holde en lille påskefrokost herhjemme, bare os 4.

Der skal masser af lækkerier på bordet, en af dem er denne tunmousse med husblas. Den er let og cremet, og i vores opskrift er der lige nok husblas til at den bliver fast og kan holde formen, men den bliver altså ikke blævrende og geleagtig. Sådan kan vi bedst lide den.

Det er lidt en religion om man laver den med husblas eller smør. Begge dele er godt synes jeg. Den med smør er noget federe i konsistensen, og selvom vi elsker smør, så er det godt med en let tunmousse nogle gange.

Denne tunmousse laver vi i portionsanretninger. Vi bruger små kageringe på 10 cm men du kan selvfølgelig lave den i lige præcis den form du har lyst til. Det vigtigste er at den får tid til at sætte sig inden den skal ud af formen. Bruger du en stor form, kan det tage lidt længere tid. Du kan vælge at lave en stor tunmousse, hvis det for eksempel er til et buffetbord. Her kan du bruge en springform, så skal du fordoble opskriften og lave den til mindst 8 personer til en lille springform.

portionsanrettet tunmousse med husblas pyntet med rejer og dild

Ingrediensnoter

Tun – Vi bruger altid tun i vand til tunmousse. Det kan vi bedst lide. Er du mere til at bruge tun i olie eller halvt af hver, så kan du sagtens det. Tun i olie gør selvfølgelig moussen lidt federe i smagen.

Mayonnaise – Vi bruger halvt mayonnaise og halvt creme fraiche i vores tunmousse. Det giver lidt fedme til moussen, som den godt kan bruge. Hvis du ikke vil bruge mayonnaise kan du komme et kogt æg i i stedet, det giver også lidt fedme.

Hvordan laver man tunmousse med husblas?

Der er mange der får nervøse trækninger så snart man siger husblas. Det er der ingen grund til. Det er nemlig slet ikke så svært som mange tror, og slet ikke når det kommer til tunmousse.

Først skal selve moussen blendes sammen. Jeg kommer altid det hele i en minihakker eller foodprocessor, det er nemlig så dejlig nemt, og giver en glat og cremet mousse i sidste ende. Herefter opvarmes citronsaft og husblas (der først er opblødt i koldt vand) smeltes i saften. Bagefter blandes det med tunmassen, og det kommes i forme og på køl. Det tager altså ikke mere end 15 minutter at forberede denne ret, og så smager det bare fantastisk!

tunmousse pyntet med rejer og dild

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man tunmousse?

Når tunmoussen er færdig, skal den opbevares i køleskabet indtil den skal spises. Eventuelle rester kan også gemmes på køl til dagen efter.

Kan tunmousse fryses?

Ja du kan godt fryse din tunmousse ned. Vent med at pynte den til du tager den op af fryseren og lad den tø op et par timer inden servering.

Kan jeg pynte med andet end rejer?

Du kan pynte din tunmousse præcis som du vil. Prøv med forskellige grøntsager for eksempel tomat, agurk eller avocado. Du kan også bruge kogte æg eller asparges som pynt.

Andre forretter med fisk du måske vil synes om

tallerken med tunmousse pyntet med rejer og dild

Opskrift på klassisk tunmousse

Her får du vores opskrift på en helt klassisk forret eller ret til påskefrokosten, nemlig tunmousse med husblas. Det giver en let og lækker mousse med tun, som også er smuk på tallerkenen. Den kan enten portionsanrettes i mindre forme eller kageringe eller laves i en stor form.

halvcirkelformet tunmousse med husblas med dild på kanten og pyntet med rejer
4 fra 4 stemmer

Tunmousse med husblas

Nem opskrift på klassisk tunmousse uden smør til forret eller som en del af en påskefrokost eller frokostanretning. Pyntes med rejer og grønt efter eget valg, og spises med et godt brød og dressing.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 212 kcal

Udstyr

 • Kageringe 10 cm
 • Kageplast

Ingredienser

 • 2 ds tun i vand
 • ½ stk løg
 • ½ dl mayonnaise
 • ½ dl creme fraiche
 • 1 tsk salt
 • Peber, efter smag
 • 2 blade husblas
 • ½ dl citronsaft
 • 1 bdt frisk dild
 • 120 g rejer, til pynt

Sådan gør du

 • Dræn tunen for vand, og kom den op i en foodprocessor eller minihakker.
 • Tilsæt løg, mayonnaise, creme fraiche, salt og peber og kør foodprocessoren til massen er jævn og helt findelt.
 • Læs husblas i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
 • Opvarm citronsaften i en gryde. Vrid husblassen for vand, og smelt så husblassen i den varme citronsaft.
 • Bland herefter citronsaften med smeltet husblas i tunmassen og rør den godt sammen. Smag moussen til med ekstra salt, peber og citron.
 • Sæt kageringe på en tallerken med bagepapir, og kom kageplast langs siderne, så du undgår at moussen sætter sig fast. Fordel moussen i kageringene (brug det halve antal af portioner du skal lave), og sæt så moussen på køl i mindst 2 timer.
 • Når moussen har sat sig, fjernes kagering og plast.
 • Hak dilden fint, og tryk den fast på siderne af moussecirklerne. Skær hver cirkel i 2 dele, og anret hver halve tunmousse med lidt rejer og dild på toppen.
 • Server med citron og et godt brød.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 212kcalKulhydrater: 2gProtein: 24gFedt: 12gMættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 116mgNatrium: 1115mgKalium: 219mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 100IUC-vitamin: 6mgCalcium: 78mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.