Tunmousse med husblas er perfekt som både forret, til frokosten eller på bordet til en påskefrokost. Derudover så er det virkelig nemt at lave!

Mere gæstemad
Opskriften er god fordi
Blød og cremet mousse – I vores opskrift er der lige nok husblas til at den bliver fast og kan holde formen, men den bliver altså ikke blævrende og geleagtig.
Let tunmousse – Det er lidt en religion om man laver den med husblas eller smør. Den med smør er noget federe i konsistensen, og selvom vi elsker smør, så er det godt med en let tunmousse nogle gange.
Ingrediensnoter
Tun – Vi bruger altid tun i vand til tunmousse. Det kan vi bedst lide. Er du mere til at bruge tun i olie eller halvt af hver, så kan du sagtens det. Tun i olie gør selvfølgelig moussen lidt federe i smagen.
Mayonnaise – Vi bruger halvt mayonnaise og halvt creme fraiche i vores tunmousse. Det giver lidt fedme til moussen, som den godt kan bruge. Hvis du ikke vil bruge mayonnaise kan du komme et kogt æg i i stedet, det giver også lidt fedme.
Hvordan laver man tunmousse med husblas?
Der er mange der får nervøse trækninger så snart man siger husblas. Det er der ingen grund til. Det er nemlig slet ikke så svært som mange tror, og slet ikke når det kommer til tunmousse.
- Først skal selve moussen blendes sammen. Jeg kommer altid det hele i en minihakker eller foodprocessor, det er nemlig så dejlig nemt, og giver en glat og cremet mousse i sidste ende.
- Herefter opvarmes citronsaft og husblas (der først er opblødt i koldt vand) smeltes i saften.
- Bagefter blandes det med tunmassen, og det kommes i forme og på køl. Det tager altså ikke mere end 15 minutter at forberede denne ret, og så smager det bare fantastisk!
- Når tunmoussen har sat sig, kan den tages ud af formen og pyntes med dild og rejer.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Form – Denne tunmousse laver vi i portionsanretninger. Vi bruger små kageringe på 10 cm men du kan selvfølgelig lave den i lige præcis den form du har lyst til. Bruger du en stor form, kan det tage lidt længere tid for moussen at sætte sig. Du kan vælge at lave en stor tunmousse, hvis det for eksempel er til et buffetbord. Her kan du bruge en springform, så skal du fordoble opskriften og lave den til mindst 8 personer til en lille springform.
Pynt – Du kan pynte din tunmousse præcis som du vil, det behøver ikke lige være med rejer og dild som vi gør her. Prøv med forskellige grøntsager for eksempel tomat, agurk eller avocado. Du kan også bruge kogte æg eller asparges som pynt.
Ofte stillede spørgsmål
Når tunmoussen er færdig, skal den opbevares i køleskabet indtil den skal spises. Eventuelle rester kan også gemmes på køl til dagen efter.
Ja du kan godt fryse din tunmousse ned. Vent med at pynte den til du tager den op af fryseren og lad den tø op et par timer inden servering.
Flere forretter med tun

Tunmousse med husblas
Udstyr
- Kageringe 10 cm
- Kageplast
Ingredienser
- 2 ds tun i vand
- ½ løg
- ½ dl mayonnaise
- ½ dl creme fraiche
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 2 blade husblas
- ½ dl citronsaft
- 1 bdt frisk dild, til pynt
- 120 g rejer, til pynt
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.2 blade husblas
- Dræn tunen for vand, og kom den op i en foodprocessor eller minihakker.2 ds tun i vand
- Tilsæt løg, mayonnaise, creme fraiche, salt og peber og kør foodprocessoren til massen er jævn og helt findelt.½ løg, ½ dl mayonnaise, ½ dl creme fraiche, 1 tsk salt, Peber
- Opvarm citronsaften i en gryde. Vrid husblassen for vand, og smelt så husblassen i den varme citronsaft.½ dl citronsaft
- Bland herefter citronsaften med smeltet husblas i tunmassen og rør den godt sammen. Smag moussen til med ekstra salt, peber og citron.
- Sæt kageringe på en tallerken med bagepapir, og kom kageplast langs siderne, så du undgår at moussen sætter sig fast. Fordel moussen i kageringene (brug det halve antal af portioner du skal lave), og sæt så moussen på køl i mindst 2 timer.
- Når moussen har sat sig, fjernes kagering og plast.
- Hak dilden fint, og tryk den fast på siderne af moussecirklerne. Skær hver cirkel i 2 dele, og anret hver halve tunmousse med lidt rejer og dild på toppen.1 bdt frisk dild, 120 g rejer
- Server med citron og et godt brød.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: