Hjem » Tilbehør » Dressing til tunmousse

Dressing til tunmousse

En lækker og cremet tunmousse serveret med et stykke sprødt ristet brød, det er bare godt. For at gøre det helt perfekt, så skal der også dressing til tunmousse på bordet. Her får du vores opskrift på en lækker dressing med dild til din tunmousse eller tunsalat. Masser af smag og den passer perfekt son tilbehør på bordet til både skaldyr og fiskeforretter.

Skål med dressing til tunmousse og en citronbåd på tallerken

Tunmousse til påskefrokost

Påsketiden nærmer sig og vi er så småt ved at forberede os på den årlige hyggedag. Der er en masse traditioner forbundet med en påskefrokost og hos os er tunmousse en af dem.

På bordet skal der også være en god dressing til tunmoussen. Ikke fordi det er nødvendigt absolut med en dressing, men det løfter det lige en smule og giver det sidste pift. Jeg foretrækker at lave dressingen til tunmousse på creme fraiche og mayonnaise. Mayonnaisen giver en smule fedme til dressingen og lidt mere fylde. Dilden giver en skøn smag, og citronen giver et element af friskhed.

dilddressing til tunmousse eller tunsalat

Ingrediensnoter

Dild – Dild er en af de vigtigste ingredienser. Du skal bruge masser af frisk dild, da det jo er en dilddressing. Dild passer bare godt til fisk og skaldyr, og derfor er det også helt perfekt i en dressing til sådan en forret som tunmousse eller tunsalat.

Creme fraiche – Du kan selv vælge hvor fed en creme fraiche du vil bruge. Jo federe en creme fraiche jo federe en dressing. Vi bruger 18 %, og tilsætter også lidt mayonnaise til dressingen.

Hvordan laver man dressing til tunmousse?

Denne opskrift er virkelig nem at lave. Du kan også sagtens lave den i god tid, så den er klar når tunmoussen skal serveres. Når du skal lave din dressing, så er det bare at blande alle ingredienserne sammen, og så er den faktisk klar til servering.

Opskriften finder du lidt længere nede på siden.

dressing og tunmousse med rejer på tallerken med citronbåd

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man dressingen?

Hvis du laver dressingen i god til, så skal du opbevare den i køleskabet. Har du rester, kan den holde sig et par dage på køl.

Kan man lave dressingen i forvejen?

Du kan sagtens røre dressingen sammen i god tid, den har godt af at stå og trække lidt i køleskabet inden den skal serveres sammen med din forret.

Kan jeg bruge andet end dild?

Dild passer bare super godt til tun, og fisk og skaldyr generelt. Men du kan også sagtens bruge andre krydderurter som persille, purløg eller mynte.

Denne dressing passer godt til

Opskrift på nem dilddressing

Her får du vores opskrift på en nem og hurtigt dilddressing. Den er perfekt at servere til tunmousse, tunsalat eller andre forretter med fisk eller skaldyr.

Skål med dressing til tunmousse og en citronbåd på tallerken
5 fra 2 stemmer

Dressing til tunmousse

Opskrift på en lækker og nem dressing til tunmousse eller tunsalat. Denne dressing med masser af frisk dild og citron, giver et friskt pust til forretter med fisk eller skaldyr.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Dressing
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 497 kcal

Ingredienser

  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk dild, frisk, fint hakket
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, stødt, efter smag

Sådan gør du

  • Alle ingredienser røres sammen i en skål og stilles på køl til dressingen skal serveres. Husk at smage den til med salt, peber og citron.

Nutrition

Serving: 1portionKalorier: 497kcalKulhydrater: 10gProtein: 3gFedt: 50gMættet fedt: 21gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 1459mgKalium: 239mgFibre: 1gSukker: 9gA-vitamin: 1015IUC-vitamin: 8mgCalcium: 171mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD dilddressing til tunmousse, Dressing, Dressing til tunmousse, Dressing til tunsalat, Nem dressing til fisk, Påske, tunmousse med rejer og dressing
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.