Dressing til tunmousse

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lækker og cremet dressing til tunmousse eller andre fiske- eller skaldyrsforretter. Den er nem at lave og smager skønt.

Skål med dressing til tunmousse og en citronbåd på tallerken.

Mere gæstemad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Dressingen her er virkelig nem og du kan fint forberede den på forhånd.
    Frisk og syrlig – Den passer perfekt til både tunmousse og andre forretter med fisk og skaldyr.

    Ingrediensnoter

    Dild – Dild er en af de vigtigste ingredienser. Du skal bruge masser af frisk dild, da det jo er en dilddressing. Dild passer bare godt til fisk og skaldyr, og derfor er det også helt perfekt i en dressing til sådan en forret som tunmousse eller tunsalat.

    Creme fraiche – Du kan selv vælge hvor fed en creme fraiche du vil bruge. Jo federe en creme fraiche jo federe en dressing. Vi bruger 18 %, og tilsætter også lidt mayonnaise til dressingen.

    Hvordan laver man dressing til tunmousse?

    Denne opskrift er virkelig nem at lave. Du kan også sagtens lave den i god tid, så den er klar når tunmoussen skal serveres.

    1. Når du skal lave din dressing, så er det bare at blande alle ingredienserne sammen, og så er den faktisk klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Krydderurter – Dild er lækkert sammen med fisk og skaldyr, men du kan også fint skifte den ud med andre krydderurter som for eksempel purløg eller persille alt efter hvad dressingen skal serveres til.

    dressing og tunmousse med rejer på tallerken med citronbåd.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg lave dressing på forhånd?

    Du kan sagtens røre dressingen sammen i god tid, den har godt af at stå og trække lidt i køleskabet inden den skal serveres sammen med din forret.

    Server dressingen til

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Skål med dressing til tunmousse og en citronbåd på tallerken.
    4.67 fra 3 stemmer

    Dressing til tunmousse

    Opskrift på en lækker og nem dilddressing til tunmousse. Denne dressing med masser af frisk dild og citron, giver et friskt pust til forretter med fisk eller skaldyr.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Tilb. tid 5 minutter
    Samlet tid 5 minutter
    Ret Dressing
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 126 kcal

    Ingredienser

    • 1 ½ dl creme fraiche
    • 2 spsk mayonnaise
    • 1 spsk citronsaft
    • 2 spsk frisk dild
    • 1 tsk sukker
    • ½ tsk salt, eller efter smag
    • Peber, stødt, efter smag

    Sådan gør du

    • Hak dilden fint, og rør den sammmen med alle andre ingredienser i en skål.
      1 ½ dl creme fraiche, 2 spsk mayonnaise, 1 spsk citronsaft, 2 spsk frisk dild, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
    • Smag dressingen til med ekstra salt, peber og citronsaft, og sæt den på køl indtil servering.

    Tips og noter

    1. Servering – Denne dressing er skøn til tunmousse eller alle mulige andre forretter med fisk eller skaldyr. 
    2. Opbevaring – Sæt dressingen på køl når den er færdig og indtil den skal serveres. Du kan fint lave den i god tid, den har kun godt af at stå lidt i køleskabet og trække inden den skal spises.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 126kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 25mgNatrium: 346mgKalium: 54mgFibre: 0.02gSukker: 2gA-vitamin: 254IUC-vitamin: 2mgCalcium: 39mgJern: 0.1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    2 kommentarer til “Dressing til tunmousse”

    1. Vi serverer altid dressing til tunmousse, for det skal der til. Og opskriften ligner meget jeres, men creme fraichen er udskiftet med skyr, og så der er noget hakket løg i også, som er med til at gøre smagen helt ideel. Denne dressing er vi så også begyndt at bruge til når vi laver kold kartoffelsalat. Og den er i vore munde verdens bedste. Rigtig lækker og meget kaloriefattig.

      Svar
      • Hej Annette
        Tak for tippet, det er hermed givet videre til andre der har lyst til at prøve din version med skyr 🙂

        Mvh Tina

        Svar
    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.