Populært:

Madformadelskere / Artikler / Forret til Mortensaften

Forret til Mortensaften


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Mortensaften er lige om hjørnet, og det betyder at vi er mange der skal sætte tænderne i en lækker andesteg eller gåsesteg med alt hvad der hører til. Måske leder du efter en god forret til mortensaften? Vi har samlet nogle bud på skønne hvad du kan servere som forret til andesteg her.

Ideer til forret til Mortensaften

Skal man servere forret til Mortensaften?

Det er ikke alle der spiser forret til Mortensaften, det kommer meget an på hvilken tradition man har i familien. Nogle vil helst gemme appetit til andestegen og tilbehøret, mens andre gerne vil servere en lille forret.

Du kan få forskellige veje med forretten til Mortensaften hvis du gerne vil servere en, med de kolde og lette retter med fisk passer godt til den ellers lidt tunge menu man ofte får serveret til Mortensaften.

10 Ideer til en forret til Mortensaften

Her får du vores 10 favoritter til forretter du kan servere til Mortensaften før andestegen:

  • Rejecocktail med brød
  • Tunmousse med dressing
  • Tunroulade
  • Blinis med fyld af laks
  • Koldrøget laks
  • Spinatroulade med laks
  • Lakserilette
  • Tarteletter med høns i asparges
  • Skaldyrssalat
  • Avocado med rejer og dressing

Opskrifter på forretter til Mortensaften

Har du fået en ide om hvilken forret du skal servere til andesteg? Herunder har vi samlet en masse gode opskrifter på hvad du kan lave, vi håber at du får lyst til at prøve en af dem.

Vi synes det er lækkert med fisk som forret til andestegen, men vi har også lagt nogle ideer til forretter uden fisk hvis du eller dine gæster ikke er til fisk.

Forretter med fisk

Fisk passer bare godt til forret. Her får du vores bud på de bedste forretter med fisk.

1
Rejecocktail med thousand island dressing og caviar i glas
Rejecocktail
Opskrift på klassisk rejecocktail med hjemmelavet thousand island dressing
Gå til opskrift
2
halvcirkelformet tunmousse med husblas med dild på kanten og pyntet med rejer
Tunmousse med husblas
Nem opskrift på klassisk tunmousse uden smør til forret eller som en del af en påskefrokost eller frokostanretning. Pyntes med rejer og grønt efter eget valg, og spises med et godt brød og dressing.
Gå til opskrift
3
Tunroulade med spinat pyntet med rejer, citron og dild på toppen
Tunroulade
Opskrift på spinatroulade med tunmousse og rejer som forret, til brunch eller frokost.
Gå til opskrift
4
Blinis med varmrøget laks, rødløg, creme fraiche og dild
Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
Nem opskrift på små blinis med varmrøget laks og syltede rødløg – lækre som kanapeer til forret eller som en snack
Gå til opskrift
5
opskrift på koldrøget laks
Koldrøget laks
Opskrift på saltning og koldrøgning af laks
Koldrøget laks er fantastisk til en god forret, som en luksuriøs hovedret eller som en del af et tapas- eller brunchbord. Det er lidt et projekt at koldrøge sin egen laks, fordi det tager noget tid, men det er hele arbejde værd, når man kan sætte tænderne i den skønne fisk..
Gå til opskrift
6
Spinatroulade med røget laks og flødeostecreme serveret med dild, citron, salat og flutes
Spinatroulade med laks
Opskrift på lakseroulade med spinat og flødeostecreme
Gå til opskrift
7
Lakserilette med varmrøget laks i skåle med brød og citron
Lakserilette
Opskrift på lækker og cremet rilette med varmrøget laks til brunch, tapas eller forret
Gå til opskrift
8
skaldyrssalat med krebsehaler, rejer og asparges på tallerken som forret
Skaldyrssalat
Opskrift på skaldyrssalat
Nem og lækker salat med skaldyr. Den er perfekt som en forret eller en let frokost på en varm sommerdag. Den er nem at lave, og indeholder både rejer og krebsehaler sammen med lækre grønne asparges og en god dressing. Opskriften passer til 4 personer til forret eller 2 personer til frokost.
Gå til opskrift
9
avocado med rejer og dressing på en tallerken med citronskiver og teske.
Avocado med rejer
Opskrift på avocado med rejer
Nem forret med avocado og rejer og en dejlig thousand island dressing. Server med et lækkert flutes og en skive citron til.
Gå til opskrift

Forretter uden fisk

Vil du ikke servere fisk til forretten, så har vi et par ideer til dig her.

10
tarteletter med høns i asparges på tallerken
Tarteletter med høns i asparges
Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Det klassiske tarteletfyld med hønsekød og asparges i en cremet opbagt sovs. Server som en let forret, som hovedret eller som en del af påskefrokosten eller julefrokosten.
Gå til opskrift
11
Små blinis med parmaskinke, grøn pestocreme og oliven
Blinis med parmaskinke
Nem opskrift på små blinis med sprød skinke og pestocreme – perfekte kanapeer til forret eller som en snack
Gå til opskrift
12
lækre bruschetta med tomat og basilikum
Bruschetta med tomat
Opskrift på lækre tomatbruschetta til snack, tapas eller forret
Gå til opskrift
Melon med skinke
Opskrift på melon med skinke
Melon med parmaskinke eller en lækker serranoskinke er en skøn lille forret til de varme sommerdage. Det er nemt at lave, og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Brug som forret, tilbehør til grillmaden eller til tapas.
Se opskriften
fad med melon med skinke som forret, snack eller tapas
13
Bagte kastanjer i ovn med smør og groft salt
Kastanjer i ovn
Opskrift på kastanjer i ovn
Naturens bedste efterårsmad – Lækre små bagte spisekastanjer, som serveres med koldt smør og groft salt. Server dem som en hyggeret en kold efterårseftermiddag, som en forret eller som en del af et større tapasbord.
Gå til opskrift

TIPS OG TRICKS TIL en succesfuld forret til Mortens and

  • Find ud af om der er noget dine gæster ikke spiser. Er der nogle der ikke kan lide fisk eller måske spiser vegetarisk? Så er du nød til at tage højde for det med forretten.
  • Lav så meget som muligt på forhold. Mange af forretterne her på siden kan laves i forvejen, så forretten står klar i køleskabet når I er klar til den.
  • Hold portionerne små hvis du portionsanretter dem. Mortens and er et tungt måltid, så husk at gemme lidt appetit til hovedretten.

Hvad spiser man ellers Mortensaften?

Nu har du forhåbentlig forretten på plads. Næste skridt er hovedretten. De fleste af os får and og traditionelt tilbehør som brunede kartofler, rødkål og sovs. Find opskrifter på andesteg og alt du skal bruge af opskrifter til mortensaften her.

Efter hovedretten kan du overveje om du vil servere dessert. Find vores bedste bud på dessert til Mortensaften her.

Hvad synes du om opskrifterne på forretter?

Har du prøvet en af disse opskrifter? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.