Sommervarmen er her, og det betyder lette og friske måltider. Melon med skinke er en skøn lille forret, snack, frokost eller ret som du kan bruge som en del af tapas- eller brunchbordet. Læs med her og få den nemme opskrift.
Nem forret eller tapas
Melon med skinke smager bare godt!
Vi bruger oftest en cantaloupe-melon som her, men du kan også sagtens bruge andre meloner som for eksempel honningmelon eller galiamelon. Cantaloupe har en kraftigere smag end de to andre nævnte, så hvis du gerne vil have en mildere melon, så vælg en honningmelon i stedet.
Melon med parmaskinke eller serranoskinke er en dejlig lille forret her i varmen. Det er en let ret, som de fleste kan lide, både børn og voksne.
Vi bruger den enten som forret, eller som tilbehør til grillmad her om sommeren. Den er også fantastisk til brunch eller tapas. Her kan du for eksempel lave melonstykkerne lidt mindre eller sætte det på spyd hvis det skal være lidt ekstra festligt.
Det er som sagt virkelig nemt at lave, vælg en god moden melon og en god skinke, så kommer du langt!
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Melon – Vi har her brugt en cantaloupe-melon. Den er sød og fuld af smag, og perfekt til denne ret. Hvis du vil have en mildere melon, kan du også bruge honningmelon eller galiamelon.
Skinke – Brug en god parmaskinke eller serranoskinke. Du kan købe begge dele i supermarkedet.
Hvordan laver man melon med skinke?
Det er nok en af de nemmeste opskrifter her på siden. Jeg vil påstå, at her kan alle være med. Det er også en ret de fleste børn vil kunne lave, i hvert fald hvis du lige hjælper med at fjerne skallen på melonen.
Først skal melonen skæres ud, og skallen skæres væk.
Så er det sådan set bare at sno en skive skinke rundt om melonen, og så er den klar til servering.
Anret skiverne af melon på et skærebræt eller fad, og så ser det fantastisk ud som forret, tapas eller på brunchbordet.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja. Hvis du ikke er vild med cantaloupe, eller ikke kan få fat i sådan en, så kan du også bruge andre typer af meloner. Honningmelon eller galiamelon smager også skønt med skinke, sørg for at få fat i nogle der er modne og søde.
Min anbefaling er at bruge en god serrano- eller parmaskinke. Begge dele er til at få fat i for de fleste, enten i specialbutikker eller i supermarkedet.
Det kommer helt an på om det er til forret, snack, frokost eller hvordan du serverer det. Hvis det er som forret vil 1/2 melon passe til 4 personer. Så er der 2 både til hver.
Hvis du serverer dem som en del af et større tapas eller brunchbord vil man nok spise mindre hvis der er mange andre retter også. Hvis det er som frokost vil man spise mere.
Ja det kan du godt. Skær melonen ud, og pak skiverne ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet. Tag dem ud 30 minutter inden de skal spises, så melonen ikke er kold når den serveres.
Andre forretter og snacks du måske vil synes om
Opskrift på forret med parmaskinke og melon
Her får du vores nemme opskrift på en lækker melon med skinke. Det er så nemt at du faktisk nok ikke behøver en opskrift for at lave retten.
Vi håber du kan blive inspireret til at lave en skøn forret eller snack for familien her i sommervarmen, det er nemlig skønt med lidt let og nem mad til de varme dage.
Melon med skinke
Ingredienser
- ½ cantaloupe melon
- 8 skiver parmaskinke, eller serranoskinke
Sådan gør du
- Fjern kernerne i melonen, del den i 8 stykker og fjern efterfølgende skallen.
- Vikl en skive parmaskinke eller serranoskinke om hver skive melon.
- Anret skiverne af melon med skinke på et fad, og server straks eller opbevar dem på køl indtil servering.
- Tip: Hvis du vil bruge retten til tapas, kan du lave mindre stykker af melon, og bruge ½ skive skinke pr styk.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her