Hjem » Forretter » Melon med skinke

Melon med skinke

Sommervarmen er her, og det betyder lette og friske måltider. Melon med skinke er en skøn lille forret, snack, frokost eller ret som du kan bruge som en del af tapas- eller brunchbordet. Læs med her og få den nemme opskrift.

fad med melon med skinke som forret, snack eller tapas

Nem forret eller tapas

Melon med skinke smager bare godt!

Vi bruger oftest en cantaloupe-melon som her, men du kan også sagtens bruge andre meloner som for eksempel honningmelon eller galiamelon. Cantaloupe har en kraftigere smag end de to andre nævnte, så hvis du gerne vil have en mildere melon, så vælg en honningmelon i stedet.

Melon med parmaskinke eller serranoskinke er en dejlig lille forret her i varmen. Det er en let ret, som de fleste kan lide, både børn og voksne.

Vi bruger den enten som forret, eller som tilbehør til grillmad her om sommeren. Den er også fantastisk til brunch eller tapas. Her kan du for eksempel lave melonstykkerne lidt mindre eller sætte det på spyd hvis det skal være lidt ekstra festligt.

Det er som sagt virkelig nemt at lave, vælg en god moden melon og en god skinke, så kommer du langt!

tapasbræt med melon med parmaskinke

Ingrediensnoter

Melon – Vi har her brugt en cantaloupe-melon. Den er sød og fuld af smag, og perfekt til denne ret. Hvis du vil have en mildere melon, kan du også bruge honningmelon eller galiamelon.

Skinke – Brug en god parmaskinke eller serranoskinke. Du kan købe begge dele i supermarkedet.

Hvordan laver man melon med skinke?

Det er nok en af de nemmeste opskrifter her på siden. Jeg vil påstå, at her kan alle være med. Det er også en ret de fleste børn vil kunne lave, i hvert fald hvis du lige hjælper med at fjerne skallen på melonen.

Først skal melonen skæres ud, og skallen skæres væk.

Så er det sådan set bare at sno en skive skinke rundt om melonen, og så er den klar til servering.

Anret skiverne af melon på et skærebræt eller fad, og så ser det fantastisk ud som forret, tapas eller på brunchbordet.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

melon med skinke på skærebræt

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge andre meloner?

Ja. Hvis du ikke er vild med cantaloupe, eller ikke kan få fat i sådan en, så kan du også bruge andre typer af meloner. Honningmelon eller galiamelon smager også skønt med skinke, sørg for at få fat i nogle der er modne og søde.

Hvilken type skinke skal jeg bruge?

Min anbefaling er at bruge en god serrano- eller parmaskinke. Begge dele er til at få fat i for de fleste, enten i specialbutikker eller i supermarkedet.

Hvor meget skal jeg lave pr person?

Det kommer helt an på om det er til forret, snack, frokost eller hvordan du serverer det. Hvis det er som forret vil 1/2 melon passe til 4 personer. Så er der 2 både til hver.

Hvis du serverer dem som en del af et større tapas eller brunchbord vil man nok spise mindre hvis der er mange andre retter også. Hvis det er som frokost vil man spise mere.

Andre forretter og snacks du måske vil synes om

bræt med melon med skinke til forret eller tapas

Opskrift på forret med parmaskinke og melon

Her får du vores nemme opskrift på en lækker melon med skinke. Det er så nemt at du faktisk nok ikke behøver en opskrift for at lave retten.

Vi håber du kan blive inspireret til at lave en skøn forret eller snack for familien her i sommervarmen, det er nemlig skønt med lidt let og nem mad til de varme dage.

fad med melon med skinke som forret, snack eller tapas
5 fra 1 stemme

Melon med skinke

Opskrift på melon med skinke
Melon med parmaskinke eller en lækker serranoskinke er en skøn lille forret til de varme sommerdage. Det er nemt at lave, og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Brug som forret, tilbehør til grillmaden eller til tapas.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 0 min
Samlet tid 10 min
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 90 kcal

Ingredienser

  • ½ cantaloupe melon
  • 8 skiver parmaskinke, eller serranoskinke

Sådan gør du

  • Fjern kernerne i melonen, del den i 8 stykker og fjern efterfølgende skallen.
  • Vikl en skive parmaskinke eller serranoskinke om hver skive melon.
  • Anret skiverne af melon med skinke på et fad, og server straks eller opbevar dem på køl indtil servering.
  • Tip: Hvis du vil bruge retten til tapas, kan du lave mindre stykker af melon, og bruge ½ skive skinke pr styk.

Noter

Du kan også bruge andre typer af melon, prøv for eksempel med honningmelon eller galiamelon, der begge har en mildere smag end den smagfulde cantaloupe.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 90kcalKulhydrater: 6gProtein: 3gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 11mgNatrium: 117mgKalium: 216mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 2340IUC-vitamin: 25mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Forret med parmaskinke, forret med serranoskinke, Nem forret, Nem tapas, tapas opskrifter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.