Populært:

Madformadelskere / Lækker sommermad til varme dage

Lækker sommermad til varme dage


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når sommervarmen og hedebølgen ruller, så hygger vi i haven og på terrassen. Man hvad skal vi spise? Det er oplagt at starte grillen og forkæle familien med noget lækker sommermad. Her kommer vores bud på hvad man servere til aftensmad når det er varmt, lige fra forret til dessert.

Ideer til sommermad på varme dage

Den rigtige forret er oplægget til hele måltidet

Det er selvfølgelig ikke hver dag der er forret på bordet, men i sommerferien og i weekenderne, må man gerne forkæle sig selv og familien med noget ekstra lækker sommermad. Her kommer vores 3 forslag til en lækker nem forret du kan servere for gæster eller familie her i varmen.

Gazpacho – kold spansk suppe
Den her lækre spanske suppe, serveres iskold, og er en rigtig lækker start på ethvert måltid. Den kan med fordel laves i forvejen, så man ikke står med for meget om ørene op til spisetid.

1
gazpacho opskrift på dejlig kold spansk tomatsuppe
Gazpacho
Fyldig spansk tomatsuppe som serveres kold!
Gå til opskrift

Skaldyrssalat
Skaldyrssalat er min egen favorit, også som sommermad. Den her skaldyrssalat smager helt fantastisk, og serveret sammen med ristede brødskiver, så er det er rigtig godt bud på en lille lækker forret til at sætte gang i smagsløgene.

2
skaldyrssalat med krebsehaler, rejer og asparges på tallerken som forret
Skaldyrssalat
Opskrift på skaldyrssalat
Nem og lækker salat med skaldyr. Den er perfekt som en forret eller en let frokost på en varm sommerdag. Den er nem at lave, og indeholder både rejer og krebsehaler sammen med lækre grønne asparges og en god dressing. Opskriften passer til 4 personer til forret eller 2 personer til frokost.
Gå til opskrift

Lakserilette med varmrøget laks
Også en favorit i familien. Serveret i små glas, sammen med ristet brød og smør. Noget nær den perfekte mundfuld, hvis du spørger vores unger, det er helt pjattet med den her. Husk et glas koldt rosé eller hvidvin til de voksne.

3
Lakserilette med varmrøget laks i skåle med brød og citron
Lakserilette
Opskrift på lækker og cremet rilette med varmrøget laks til brunch, tapas eller forret
Gå til opskrift

Hovedretten er højdepunktet i måltidet

Hovedretten er for de fleste af os, en sammensætning af et protein (kød) og tilbehør. Nu tager den her artikel udgangspunkt i sol og sommer, og det betyder selvfølgelig grill. Men hvad skal man så smide på grillen? Oksekød, kylling, fisk eller gris? Vi tager en af hver tak!

Det er en god ide at afstemme forventningerne, inden maden står på bordet, det er ikke alle der vilde med rødt oksekød, og så kunne kylling, fisk eller svinekød jo være en mulighed i stedet for. Her kommer vores bud på 4 slags protein til den perfekte grillaften.

Oksekød på grillen: Cuvette på grill eller culotte på grill
Jeg har linket til 2 opskrifter herover. Skal den stå på rødt oksekød, så synes jeg at cuvette eller culotte er 2 rigtig gode bud. Cuvetten er det billige alternativ i forhold til culotten, men smagen er alligevel i top. Men der skal slet ikke være tvivl om at det er 2 slags stege, der egner sig rigtig godt til grillen og sommerretter generelt. Og når man så skærer den ud ved bordet, så kan gæsterne ikke blive andet end imponeret.

4
Oksecuvette på grill - Nem opskrift på perfekt grillet cuvettesteg
Oksecuvette på grill
Opskrift på oksecuvette på grill
Perfekt rosastegt grillet cuvettesteg, som du kan servere med lækre kartofler, sauce og salat. Det er rigtig hyggemad, som du kan servere for gæster eller familien.
Gå til opskrift
5
culottesteg på grill
Culottesteg på grill
Opskrift på culottesteg på grill
Grillet rosastegt okseculotte med masser af smag! Server den med kartofler, en god sauce og grøntsager efter eget valg. Så har du en dejlig middag til dine gæster, din familie eller til en ekstra speciel aften som nytårsaften.
Gå til opskrift

Kylling på grillen: Kylling på rotisseri eller halv kylling på grill
Kylling på grillen er bare lækkert! Den helt rigtige barbecuekylling i 2 udgaver. Vi er vilde med kylling tilberedt på grillen, det er et lækkert og billigt alternativ til oksekød, og gæsterne og familien klager aldrig når valget falder på kylling.

6
Kylling på grill - Opskrift på kylling på rotisseri med krydderiblanding til kylling
Kylling på grill opskrift
Saftig kylling på rotisseri
Gå til opskrift
7
Halv kylling på grill med barbeque
Halv kylling på grill
Opskrift på halv kylling på grill
Lækker 1/2 grillkylling med barbeque. Server den klassisk som vi kender den fra grillbaren med pommes frites og agurkesalat eller med dit favorittilbehør.
Gå til opskrift

Svinekød på grillen: Spareribs på grillFlæskesteg på grillPorchetta på grill
3 pletskud med svinekød. Der er lidt for enhver smag. Spareribs, dejlig fedtede sparibs med den perfekte barbecuesauce, møre og lækre! Det kan ikke blive andet end godt. Der ligger lidt forberedelse og tilberedningstid i det, med det er arbejdet værd!

Flæskesteg lavet på grillen er forslag nummer 2. Mør, saftig og med knasende sprøde svær, så er det “svært” ikke at blive glad! Jeg elsker når duften breder sig på terrassen, så ved man at det bliver godt. Flæskesteg er heller ikke så dyrt som oksekød, men smager mindst lige så godt. Det er et godt bud på sommermad de fleste elsker, både børn og voksne.

Porchetta også kaldet flæskestegens Italienske fætter er helt fantastisk. Sprøde svære hele vejen rundt, mør og saftig. Det er svært ikke at blive begejstret når man har en porchetta på grillen. Den duft der breder sig på terrasse får mundvandet til at løbe. De kan købes færdige i supermarkeder, eller man kan lave den selv.

8
Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade
Spareribs på grill opskrift
Møre og godt fedtede spareribs med den helt rigtige smag
Gå til opskrift
9
flæskesteg på grill med sprøde svær og saftigt kød
Flæskesteg på grill
Opskrift på en lækker og saftig grillet flæskesteg med knasende sprøde svær.
Gå til opskrift
10
Porchetta på grill - Opskrift på italiensk rullesteg på rotisseri
Porchetta på grill
Opskrift på porchetta på grill
Klassisk italiensk rullesteg på grill. Sprøde svær hele vejen rundt, og masser af smag selvfølgelig. Spis stegen med nogle ovnkartofler og en salat, eller måske en simpel kartoffelsalat.
Gå til opskrift

Fisk på grillen: Ørred på grill
Der skal også være fisk på listen over skøn sommermad! Vi er vilde med grillet ørred, specielt dem vi selv har fanget. Ørred kan du finde hos fiskemanden, de er ikke så dyre, og fyldt med krydderurter og citron, så smager det helt fantastisk!

11
Ørred på grill - opskrift på friskfanget hel grillet ørred
Ørred på grill
Opskrift på ørred på grill
Grillet friskfanget ørred på den bedste måde! Server den med for eksempel små nye kartofler med persille, grønne asparges og en sauce hollandaise.
Gå til opskrift

Tilbehøret er lige så vigtigt som kødet!

Det rigtige tilbehør løfter hele måltidet, og er det der skal mætte. Vi har valgt noget af det tilbehør ud som vi plejer at servere i løber af sommeren. Der er noget for enhver smag, og man kan kombinere på kryds og tværs når man skal planlægge sin sommermenu.

Kold kartoffelsalat
Vores bud på en helt klassisk dansk kold kartoffelsalat. Den kan du forberede den i forvejen og servere direkte fra køleskabet. Den går både til oksekød, kylling, svinekød og fisk, og mætter dejligt. Det var kartoffelsalaten, den kan man ikke være foruden i grillsæsonen når vi taler sommerretter.

12
Kold kartoffelsalat med radiser og purløg i en sort skål
Kold kartoffelsalat
Opskrift på kold kartoffelsalat
Gammeldags kartoffelsalat med radiser og purløg i en dejlig dressing med mayonnaise og creme fraiche. Salaten er skønt tilbehør til grillmad, frikadeller, flæskesteg og en hel masse andre retter.
Gå til opskrift

Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Det grønne alternativ til kartoffelsalaten, men mindst lige så lækkert! Der er grønne salater i alle afskygninger og det her er vores bod på en lækker salat du kan smide på bordet når du skal grille.

13
Salat med grillede grønne asparges opskrift
Salat med grønne asparges, peberfrugt og feta
Skøn salat til grillmad eller fisk
Gå til opskrift

Sprøde hjemmebagte flutes
Flutes på bordet til grillmaden. Det er ikke et must, men sammen med lidt hvidløgssmør, så er det altså bare godt. Flutes går godt som tilbehør til de fleste måltider. Så hvis du har mod på at bage, så kan de laves i forvejen og fryses ned. Du kan også købe nogle lækre flutes og servere til når du skal grille.

14
flutes opskrift
Flutes
Opskrift på flutes
Hjemmebagte flutes er lækre. Det er nemt, billigt og velsmagende tilbehør til mange retter! Server disse flutes til forretter, hovedretter eller som tilbehør til tapas, det er gode til virkelig mange retter. De er også rigtig gode at fryse ned og tage op senere.
Gå til opskrift

Bagte kartofler på grill
En bagt kartoffel, cremet og blød indeni og sprød skal. Så skal den fyldes med hvidløgssmør eller creme fraiche.. Mums! En bagt kartoffel er også noget de fleste kan lide, så server den som tilbehør næste gang du skal grille.

15
Bagt kartoffel med hvidløgssmør og purløg lavet på grill
Bagte kartofler på grill opskrift
Møre og lækre grillede bagekartofler
Gå til opskrift

Majskolber sous vide
Majskolber lavet i sous vide, på grillen eller kogt i en gryde. De fleste af os elsker en majskolbe med smør og salt. De er et rigtigt godt tilbehør i grillsæsonen.

16
Majskolber sous vide - opskrift på sprøde saftige og velsmagende sous vide majskolber
Majskolber sous vide opskrift
Saftige og sprøde majskolber
Gå til opskrift

Afslutning af sommermad – Dessert!

Som kronen på værket kommer desserten. Når man har spist sig igennem hovedmåltidet, så trænger man til noget sødt, sådan har jeg det i hvert fald. Her kommer de desserter jeg kunne tænke mig at spise ovenpå et overdådigt måltid.

Citronfromage
Ja, en helt klassisk dejlig kølig citronfromage. Dejlig syrlig, uden at være sur, og som afslutning ovenpå fed mad. Citronfromagen kan du lave dagen i forvejen, hvis du altså kan lade den stå på køl så længe helt uden at smage.

17
citronfromage i små glas pyntet med flødeskum og hakkede pistacienødder
Citronfromage
Opskrift på citronfromage
Klassisk mormor dessert med syrlig smag af lækre citroner. Det er en nem dessert, som du med fordel kan lave dagen før eller om formiddagen så den er klar når den skal serveres for dine gæster.
Gå til opskrift

Ananas med myntesukker
Det må være vores mest enkle dessert, men også en rigtig god en af slagsen. Det er indbegrebet af sommermad. Den er frisk, og kan være lige det man trænger til efter maden. Ungerne elsker den, så den står tit på bordet hjemme hos os.

18
ananas med myntesukker i skål med ske
Ananas med myntesukker
Opskrift på ananas med myntesukker
Let frisk ananasdessert med mynte. Det er en nem sommerdessert eller den kan serveres til brunch eller som en del af et tapasbord.
Gå til opskrift

Skyrkage
Jeg er simpelthen nød til at skrive skyrkagen på listen, den smager fantastisk og er dejlig frisk. Kom alle de bær på toppen du har lyst til. Og lige her i bagkanten af jordbærsæsonen hvor der også er ribs og solbær, så bare fyld op med friske bær!

19
Skyrkage - Nem opskrift på skyr kage med bastogne bund og blåbær - Nem og lækker dessert
Skyrkage opskrift
Frisk og lækker kage til dessert eller en kop kaffe
Gå til opskrift

Det var vores bud på hvad du kan forkæle gæster og familie med her i sommervarmen. Du kan finde masser af andre opskrifter her på siden, og sammensætte dit helt eget favoritmåltid til en hyggeaften sammen med familie og venner. God sommer og husk at dele Jeres billeder med os på instagram!

Hvad synes du om vores ideer til sommermad?

Har du prøvet en af opskrifterne? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.