Hjem » Dessert » Skyrkage

Skyrkage

Når vi skal have kage eller dessert med til sammenkomster eller til middag hos andre, så falder valget ofte på denne skyrkage med sødt syltetøj og masser af friske bær. Skyren giver en friskhed og sammen med vanilje og lidt sukker, får man et helt perfekt afbalanceret smag, som passer mega godt med den krydrede bastogne bund.

Bastogne kage med skyr? Lyder det lidt for skørt til at være godt? Det er ikke bare godt, det er overraskende godt!

Denne kage kan varieres i det uendelige. Den er også godt med tyndtskårede kiwiskiver på toppen eller med friske jordbær og jordbærmarmelade i midten. Faktisk har vi endnu ikke fundet frugter eller bær der ikke fungerer i denne kage med skyr.

Skyrkage opskrift

Her er vores opskrift på en lækker skyrkage med blåbærsyltetøj og blåbær. Du kan selvfølgelig vælge andre typer af syltetøj og andre bær eller frugter på toppen. Du kan også kombinere flere forskellige bær eller bær og frugter. Kun fantasien sætter grænsen. Se dette som en grundopskrift, og varier den som du synes.

Skyrkage - Nem opskrift på skyr kage med bastogne bund og blåbær - Nem og lækker dessert
4.17 fra 12 stemmer

Skyrkage opskrift

Frisk og lækker kage til dessert eller en kop kaffe
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 min
Hviletid 4 t
Samlet tid 4 t 15 min
Ret Dessert, Eftermiddagskaffe, Julekage, Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 260 g bastogne kiks, Hjemmebagte eller færdigkøbte
  • 500 g vaniljeskyr
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk akacie-honning
  • 1 glas blåbærsyltetøj, eller anden syltetøj
  • 200 g blåbær, eller andre bær/frugter

Sådan gør du

  • Smelt smørret. Knus i mens kiksene fint (brug evt. en blender). Bland de knuste kiks med smeltet smør.
  • Pres kiksemassen ned i et fad på 23×23 cm så du får en jævn bund. Den skal trykkes godt sammen, så den bliver fast. Stil fadet med kiksebunden i køleskabet.
  • Pisk skyr med vaniljesukker og honning.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til skum med bløde toppe.
  • Bland først 1/3 af fløden i skyrblandingen, og vend herefter forsigtigt den sidste fløde i.
  • Smør bunden med ca. 1/2 cm syltetøj i et jævnt lag.
  • Fordel skyr/fløde-blandingen over kagen, og stil den på køl i minimum 4 timer, og gerne natten over.
  • Lige inden servering pyntes kagen med friske bær eller udskåret frugt.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Juledessert, Julefrokost, Nytårsdessert
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også vores andre desserter her

Ideer til andre smagskombinationer

  • Jordbærsyltetøj og friske jordbær
  • Blåbærsyltetøj og kiwiskiver på toppen
  • Solbærsyltetøj og friske solbær og ribs
  • Hindbærsyltetøj og friske hindbær
  • Brombærsyltetøj og friske brombær
  • Har du selv flere ideer?

Skyrkage serveringsforslag

  • Denne kage serveres som den er. Den spises med ske eller kagegaffel, og gerne med en god kop kaffe eller te til. Velbekomme.

Opbevaring og holdbarhed på kage med skyr

  • Kagen skal opbevares i køleskabet indtil servering, og spises kold.
  • Hvis I ikke får spist det hele kan den godt holde sig til dagen efter på køl. Bare sørg for at få sat den ind igen ret hurtigt efter servering, så den ikke står for længe på bordet i den varme stue.

Ofte stillede spørgsmål til skyrkage

Kan jeg lave denne skyr kage med digestive?

Hvis du ikke kan lide eller ikke lige har bastognekiks, ja så kan du sagtens lave kagen med skyr og digestivekiks. Så får du den samme bund som vi kender fra en klassisk cheese cake. Det er også super lækkert og giver en lidt mildere smag på bunden.

Kan jeg bruge andet end vaniljeskyr?

Ja. Du kan også bruge almindeligt skyr, men så vil jeg anbefale at du søder den lidt ekstra med sukker eller honning og tilsætter lidt vanilje. Smag dig frem, det er en smagssag hvilken skyr man synes er bedst, og hvor sød den skal være.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Skyrkage”

    • Hej Sofie

      Nej, cremen er som sådan ikke fast, så den vil ikke kunne holde. Så skal du sætte den med husblas 🙂 Jeg har dog ikke prøvet det selv med denne opskrift.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.