Når vi skal have kage eller dessert med til sammenkomster eller til middag hos andre, så falder valget ofte på denne skyrkage med sødt syltetøj og masser af friske bær. Skyren giver en friskhed og sammen med vanilje og lidt sukker, får man et helt perfekt afbalanceret smag, som passer mega godt med den krydrede bastogne bund.
Bastogne kage med skyr? Lyder det lidt for skørt til at være godt? Det er ikke bare godt, det er overraskende godt!
Denne kage kan varieres i det uendelige. Den er også godt med tyndtskårede kiwiskiver på toppen eller med friske jordbær og jordbærmarmelade i midten. Faktisk har vi endnu ikke fundet frugter eller bær der ikke fungerer i denne kage med skyr.
Flere søde sager
Skyrkage opskrift
Her er vores opskrift på en lækker skyrkage med blåbærsyltetøj og blåbær. Du kan selvfølgelig vælge andre typer af syltetøj og andre bær eller frugter på toppen. Du kan også kombinere flere forskellige bær eller bær og frugter. Kun fantasien sætter grænsen. Se dette som en grundopskrift, og varier den som du synes.
Skyrkage opskrift
Ingredienser
- 100 g smør
- 260 g bastogne kiks, Hjemmebagte eller færdigkøbte
- 500 g vaniljeskyr
- 1/2 l piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 spsk akacie-honning
- 1 glas blåbærsyltetøj, eller anden syltetøj
- 200 g blåbær, eller andre bær/frugter
Sådan gør du
- Smelt smørret. Knus i mens kiksene fint (brug evt. en blender). Bland de knuste kiks med smeltet smør.
- Pres kiksemassen ned i et fad på 23×23 cm så du får en jævn bund. Den skal trykkes godt sammen, så den bliver fast. Stil fadet med kiksebunden i køleskabet.
- Pisk skyr med vaniljesukker og honning.
- Pisk, i en anden skål, fløden til skum med bløde toppe.
- Bland først 1/3 af fløden i skyrblandingen, og vend herefter forsigtigt den sidste fløde i.
- Smør bunden med ca. 1/2 cm syltetøj i et jævnt lag.
- Fordel skyr/fløde-blandingen over kagen, og stil den på køl i minimum 4 timer, og gerne natten over.
- Lige inden servering pyntes kagen med friske bær eller udskåret frugt.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Prøv også vores andre desserter her
Ideer til andre smagskombinationer
- Jordbærsyltetøj og friske jordbær
- Blåbærsyltetøj og kiwiskiver på toppen
- Solbærsyltetøj og friske solbær og ribs
- Hindbærsyltetøj og friske hindbær
- Brombærsyltetøj og friske brombær
- Har du selv flere ideer?
Skyrkage serveringsforslag
- Denne kage serveres som den er. Den spises med ske eller kagegaffel, og gerne med en god kop kaffe eller te til. Velbekomme.
Opbevaring og holdbarhed på kage med skyr
- Kagen skal opbevares i køleskabet indtil servering, og spises kold.
- Hvis I ikke får spist det hele kan den godt holde sig til dagen efter på køl. Bare sørg for at få sat den ind igen ret hurtigt efter servering, så den ikke står for længe på bordet i den varme stue.
Ofte stillede spørgsmål til skyrkage
Hvis du ikke kan lide eller ikke lige har bastognekiks, ja så kan du sagtens lave kagen med skyr og digestivekiks. Så får du den samme bund som vi kender fra en klassisk cheese cake. Det er også super lækkert og giver en lidt mildere smag på bunden.
Ja. Du kan også bruge almindeligt skyr, men så vil jeg anbefale at du søder den lidt ekstra med sukker eller honning og tilsætter lidt vanilje. Smag dig frem, det er en smagssag hvilken skyr man synes er bedst, og hvor sød den skal være.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej! Er den fast nok til at kunne laves i en springform eller anden bageform, hvor man kan tage bunden op? 🙂
Hej Sofie
Nej, cremen er som sådan ikke fast, så den vil ikke kunne holde. Så skal du sætte den med husblas 🙂 Jeg har dog ikke prøvet det selv med denne opskrift.
Mvh Tina
Hej – fantastisk kage mine kollegaer vil altid have jeg laver lige netop den her når det er min tur til at have kage med. Vh Karina
Hej Karina.
Det er også en rigtig lækker og nem kage 🙂
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere