Indhold

Kastanjer i ovn

Indhold

Spisekastanjer er en af efterårets skatte i naturens spisekammer. Vi elsker virkelig kastanjer herhjemme, og det gør ungerne også. Så når vi laver bagte kastanjer i ovn, skal der helst være rigeligt. Vil du selv prøve at lave kastanjer? Så læs med her og få opskriften.

Bagte kastanjer i ovn med smør og groft salt

Nøddeagtig smag med koldt smør

Hvis du aldrig har smagt spisekastanjer, så kan det være svært at forestille sig hvordan de smager. Dog vil jeg sige at jeg synes du skal prøve dem, de har nemlig en helt specielt lækker smag.

Ægte kastanjer, som de også kaldes, er faktisk en nød, og nøddeagtig smag er faktisk også sådan jeg bedst kan beskrive dem. De smager nøddeagtigt og er bløde og lækre når de har været i ovnen. De fiskes ud af skallen med en gaffel, og spises med koldt smør og salt. Mums, mums, mums …

Forskellen på hestekastanjer og spisekastanjer

De fleste ved hvordan hestekastanjer ser ud. Det er de kastanjer som man bruger til at lave kastanjedyr, dekorationer eller til kranse på døren. De er smukke og dekorative, men de kan altså ikke spises. De har en skal med store pigge på, hvor kastanjen ligger indeni.

Ægte kastanjer, som er dem man kan spise, ligger også i en skal, men skallen har meget mindre pigge, og der ligger ofte mange flere i hver skal. De er lidt mindre (i hvert fald dem man kan finde i den danske natur) og så er de mere dråbeformede i forhold til hestekastanjerne.

Spisekastanjer med smør og salt

Hvordan laver man kastanjer i ovn?

Den sjove del er at finde spisekastanjer i naturen. Hvis du ikke er så heldig at kende til et ægte kastanjetræ, så kan de også købes i de fleste supermarkeder i oktober måned. Det er heldigvis begyndt at blive mere almindeligt at kunne købe spisekastanjer – det er jo skønt!

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Spisekastanjer, eller ægte kastanjer som de også hedder.
  • Salt
  • Smør, til servering.

For at lave lækre bagte kastanjer, så skal man fylde et ovnfast fad med groft salt, snitte et kryds i toppen af kastanjen og sætte dem i saltet. Så skal de i ovnen i en lille halv time indtil de er møre og har åbnet sig. Kastanjerne kan fiskes ud med en lille gaffel og spises med koldt smør og salt.

Vi var heldige at finde spisekastanjer på vores tur til Bornholm sidste efterår, det kan du læse mere om her.

Bagte Kastanjer i fad med groft salt

Kastanjer i ovn opskrift

Her får du opskriften på lækre bagte kastanjer i ovn. Det er super lækkert som en lille snack, forret eller som en del af et større tapasbord med flere små retter. Husk at lave rigeligt, de forsvinger meget hurtigt.

Bagte kastanjer i ovn med smør og groft salt
5 fra 1 stemme

Kastanjer i ovn opskrift

Naturens bedste efterårsmad – Lækre små bagte spisekastanjer med smør
Opskrift lavet af: madformadelskere
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Forret, Snack, Tapas
Køkken Dansk, Fransk, Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 245 kcal

Ingredienser

  • 500 g kastanjer, , spisekastanjer/ægte kastanjer
  • 1-2 dl groft salt

Til servering:

  • Smør
  • Salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Skær et kryds i toppen af hver kastanje.
  • Fyld bunden af et ildfast fad med groft salt, og stil kastanjerne med krydset opad i saltet.
  • Kom fadet med kastanjerne i ovnen i 25 minutter indtil kastanjerne har åbnet sig, og er møre.
  • Lad kastanjerne køle af 2 minutter, og server dem med koldt smør og groft salt.
  • Kastanjerne pilles ved bordet: Pil skallen af, kom smør og salt på, og spis straks.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 245kcalKulhydrater: 55gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 3mgKalium: 605mgA-vitamin: 33IUC-vitamin: 50mgCalcium: 24mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Ægte kastanjer, Bagte kastanjer, Spisekastanjer, Spiselige kastanjer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg