Syltede pærer er fantastisk lækre med flødeskum eller is som dessert, eller i kager. Pærer er i sæson lige nu, og hvis du har et pæretræ i haven, så er det bare med at komme i gang med pæreopskrifter. Læs med her og få vores opskrift på hjemmesyltede pærer.

Pærer som mormor lavede dem
De fleste af os har nok fået syltede pærer som dessert i løbet af barndommen. Enten syltede din bedstemor dem selv, ellers serverede hun måske den nemme løsning med pærer fra dåse. Og så en klat flødeskum på toppen.
Har du tænkt over at du faktisk nemt selv kan sylte dine pærer, og gemme dem til nogle lækre desserter.
De kan serveres med flødeskum eller is, eller bruges i en lagkage. De smager skønt lige meget hvad!
Hvis du har et pæretræ i haven, eller kender nogen der har, så er det bare med at komme i gang med at sylte pærer.
Hvis ikke, så kan du også lige nu finde masser af skønne pærer i supermarkederne, så der er ingen undskyldning.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Pærer – Gerne fra haven hvis du har. Ellers kan du købe dem i supermarkedet eller ved grønthandleren.
Rørsukker – Giver en god dyb smag. Hvis du ikke har rørsukker, kan almindeligt hvidt sukker også bruges.
Eddike – Helt almindelig lagereddike kan fint bruges.
Vanilje – Vaniljepasta eller korn fra en stang kan du også bruge.
Kardemomme – Giver en god smag, men kan udelades.
Atamon – Kan udelades, men er en god ide hvis de skal gemmes længe.
Hvordan laver man syltede pærer
Du kan vælge at sylte pærerne hele, eller du kan dele dem i halve og fjerne kernehuset. Hvis du sylter dem hele, skal du skære bunden med blomsten af, og skrabe stilken godt, så du får evt. skidt af.
Start med at gøre pærerne klar. De skal skrælles, og have fjernet blomsten og stilken skrabes ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Alternativt deles pærerne i halve, og blomst, kernehus og stilk fjernes.
Kog lagen af vand, sukker, eddike, vanilje og kardemomme op, og kom pærerne ned i den kogende lage. Skru ned og lad pærerne småsimre i lagen 5-10 minutter eller til de er møre. Stik i dem med en kødnål for at teste om de er klar.
Læg pærerne i et sylteglas, og fjern evt. skum på toppen af lagen. Giv lagen et opkog, og tag den så af varmen. Tilsæt atamon og hæld så lagen over pærerne i glasset. De skal dækkes helt. Lad dem køle ned i lagen inden du spiser af dem, men lad dem gerne stå et par dage hvis du kan.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Opbevar glasset køligt og mørkt, for eksempel i et spisekammer eller køkkenskab. Når glasset er åbent, skal det opbevares i køleskabet.
Pærerne kan serveres med flødeskum eller is. De kan også bruges i en frugtsalat eller i en lagkage.
Andre sylteopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Kom de smagsgivere i lagen som du bedst kan lide. Du kan eksperimentere med vanilje, anis, kanel, kardemomme eller andre smage.
Serveringsforslag
- Server med flødeskum eller råcreme.
- Server med hjemmelavet Vaniljeis eller anden is.
- Brug i lagkage eller andre kager.
- Brug i en pære belle Helene med vaniljeis og chokoladesauce.
- Server pærerne til ost eller på ostebordet.
Har du mange pærer? Så prøv også vores opskrift på Pærekage
Opskrift på vaniljesyltede pærer
Her får du vores nemme opskrift på lækre syltede pærer som mormor serverede dem. De kan laves hele eller som halve syltede pærer, og er perfekte i desserter eller kager.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og glæde familien med hjemmesyltede pærer. På den måde kan du også gemme efterårets lækre pærer til senere på året.

Syltede pærer
Ingredienser
- 6 pærer
- 1 l vand
- 350 g rørsukker
- 1/2 dl eddike
- 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang
- 5 kapsler kardekomme, kan udelades
- 1 tsk atamon
Sådan gør du
- Gør pærene klar. Skræl dem og skær blomsten af. Skrab stilken ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Du kan også vælge at dele pærerne i halve, og fjerne blomst, stilk og kernehuset.6 pærer
- Kog lagen af vand, eddike, rørsukker, vanilje og kardemomme. Når lagen koger, kommes de skrællede pærer i, og der skrues ned, så pærerne småsimrer i lagen. De skal koge i 5-10 minutter alt efter størrelse. Stik med en kødnål og mærk efter om de er møre. Når de er klar, lægges de i et skoldet sylteglas.1 l vand, 350 g rørsukker, 1/2 dl eddike, 1 tsk vaniljepasta, 5 kapsler kardekomme
- Kog lagen op, og fjern evt. skum på toppen. Når lagen koger, tager den af varmen, og herefter tilsættes atamon. Hæld den varme lage over pærerne i sylteglasset, og luk låget. Husk at syltelagen skal dække alle pærerne helt i glasset!1 tsk atamon
- Lad pærerne køle helt ned i lagen inden du spiser af dem. De har kun godt af at trække et par dage i lagen hvis du kan vente.
- Server syltede pærer med råcreme, flødeskum eller vaniljeis.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her