Syltede pærer

I haven har vi et lækkert stort pæretræ. Der er flere pærer end vi kan spise, men heldigvis kan vi lave en masse syltede pærer, som kan gemmes til senere. Syltede pærer er fantastisk lækre med flødeskum eller is som dessert, eller i kager. Læs med her og få vores opskrift på hjemmesyltede pærer.

opskrift på syltede pærer til dessert

Pærer som mormor lavede dem

De fleste af os har nok fået syltede pærer som dessert i løbet af barndommen. Enten syltede din bedstemor dem selv, ellers serverede hun måske den nemme løsning med pærer fra dåse. Og så en klat flødeskum på toppen.

Har du tænkt over at du faktisk nemt selv kan sylte dine pærer, og gemme dem til nogle lækre desserter. De kan servered med flødeskum eller is, eller bruges i en lagkage. De smager skønt lige meget hvad!

vaniljesyltede hele pærer

Hvordan laver man syltede pærer

Du kan vælge at sylte pærerne hele, eller du kan dele dem i halve og fjerne kernehuset. Hvis du sylter dem hele, skal du skære bunden med blomsten af, og skrabe stilken godt, så du får evt. skidt af. Til opskriften skal du bruge:

  • Pærer
  • Vand
  • Rørsukker
  • Eddike
  • Vanilje, pasta eller korn fra en stang.
  • Kardemomme, giver en god smag, men kan udelades.
  • Atamon, kan udelades, men er en god ide hvis de skal gemmes længe.

Start med at gøre pærerne klar. De skal skrælles og have fjernet blomsten og stilken skrabes ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Alternativt deles pærerne i halve, og blomst, kernehus og stilk fjernes.

Kog lagen af vand, sukker, eddike, vanilje og kardemomme op, og kom pærerne ned i den kogende lage. Skru ned og lad pærerne småsimre i lagen 5-10 minutter eller til de er møre. Stik i dem med en kødnål for at teste om de er klar.

Læg pærerne i et sylteglas, og fjern evt. skum på toppen af lagen. Giv lagen et opkog, og tag dem så af varmen. Tilsæt atamon og hæld så lagen over pærerne i glasset. De skal dækkes helt. Lad dem køle ned i lagen inden du spiser af dem, men lad dem gerne stå et par dage hvis du kan.

hele syltede pærer

Syltede pærer opskrift

Her får du vores nemme opskrift på lækre syltede pærer som mormor serverede dem. De kan laves hele eller som halve syltede pærer, og er perfekte i desserter eller kager.

opskrift på syltede pærer til dessert
0 fra 0 stemmer

Syltede pærer opskrift

Vaniljesyltede hele pærer til dessert eller kage
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 stk
Kalorier 130 kcal

Ingredienser

  • 6 stk pærer
  • 1 l vand
  • 350 g rørsukker
  • 1/2 dl eddike
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang
  • 5 kapsler kardekomme, kan udelades
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Gør pærene klar. Skræl dem og skær blomsten af. Skrab stilken ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Du kan også vælge at dele pærerne i halve, og fjerne blomst, stilk og kernehuset.
  • Kog lagen af vand, eddike, rørsukker, vanilje og kardemomme. Når lagen koger, kommes de skrællede pærer i, og der skrues ned, så pærerne småsimrer i lagen. De skal koge i 5-10 minutter alt efter størrelse. Stik med en kødnål og mærk efter om de er møre. Når de er klar, lægges de i et skoldet sylteglas.
  • Kog lagen op, og fjern evt. skum på toppen. Når lagen koger, tager den af varmen, og herefter tilsættes atamon. Hæld den varme lage over pærerne i sylteglasset, og luk låget. Husk at syltelagen skal dække alle pærerne helt i glasset!
  • Lad pærerne køle helt ned i lagen inden du spiser af dem. De har kun godt af at trække et par dage i lagen hvis du kan vente.
  • Server syltede pærer med råcreme, flødeskum eller vaniljeis.

Noter

Serveringsforslag:
  • Syltede pærer med råcreme
  • Syltede pærer med flødeskum og makroner
  • Pære Belle Helene med vaniljeis og chokoladesauce
  • Syltede pærer til ostebordet

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 130kcalKulhydrater: 34gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 10mgKalium: 216mgFibre: 6gSukker: 24gA-vitamin: 45IUC-vitamin: 8mgCalcium: 24mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Pæredessert, Pærer i sukkerlage, Syltede pærer, Syltede pærer til ost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Syltede grønne tomater, Syltede agurker eller Syltede chili

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg