Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Dessert / Syltede pærer

Syltede pærer


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Syltede pærer er fantastisk lækre med flødeskum eller is som dessert, eller i kager. Pærer er i sæson lige nu, og hvis du har et pæretræ i haven, så er det bare med at komme i gang med pæreopskrifter. Læs med her og få vores opskrift på hjemmesyltede pærer.

opskrift på syltede pærer til dessert

Pærer som mormor lavede dem

De fleste af os har nok fået syltede pærer som dessert i løbet af barndommen. Enten syltede din bedstemor dem selv, ellers serverede hun måske den nemme løsning med pærer fra dåse. Og så en klat flødeskum på toppen.

Har du tænkt over at du faktisk nemt selv kan sylte dine pærer, og gemme dem til nogle lækre desserter.

De kan serveres med flødeskum eller is, eller bruges i en lagkage. De smager skønt lige meget hvad!

Hvis du har et pæretræ i haven, eller kender nogen der har, så er det bare med at komme i gang med at sylte pærer.

Hvis ikke, så kan du også lige nu finde masser af skønne pærer i supermarkederne, så der er ingen undskyldning.

glas med syltede pærer

Ingrediensnoter

Pærer – Gerne fra haven hvis du har. Ellers kan du købe dem i supermarkedet eller ved grønthandleren.

Rørsukker – Giver en god dyb smag. Hvis du ikke har rørsukker, kan almindeligt hvidt sukker også bruges.

Eddike – Helt almindelig lagereddike kan fint bruges.

Vanilje – Vaniljepasta eller korn fra en stang kan du også bruge.

Kardemomme – Giver en god smag, men kan udelades.

Atamon – Kan udelades, men er en god ide hvis de skal gemmes længe.

Hvordan laver man syltede pærer

Du kan vælge at sylte pærerne hele, eller du kan dele dem i halve og fjerne kernehuset. Hvis du sylter dem hele, skal du skære bunden med blomsten af, og skrabe stilken godt, så du får evt. skidt af.

Start med at gøre pærerne klar. De skal skrælles, og have fjernet blomsten og stilken skrabes ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Alternativt deles pærerne i halve, og blomst, kernehus og stilk fjernes.

Kog lagen af vand, sukker, eddike, vanilje og kardemomme op, og kom pærerne ned i den kogende lage. Skru ned og lad pærerne småsimre i lagen 5-10 minutter eller til de er møre. Stik i dem med en kødnål for at teste om de er klar.

Læg pærerne i et sylteglas, og fjern evt. skum på toppen af lagen. Giv lagen et opkog, og tag den så af varmen. Tilsæt atamon og hæld så lagen over pærerne i glasset. De skal dækkes helt. Lad dem køle ned i lagen inden du spiser af dem, men lad dem gerne stå et par dage hvis du kan.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hele syltede pærer

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man syltede pærer?

Opbevar glasset køligt og mørkt, for eksempel i et spisekammer eller køkkenskab. Når glasset er åbent, skal det opbevares i køleskabet.

Hvordan serverer jeg pærerne?

Pærerne kan serveres med flødeskum eller is. De kan også bruges i en frugtsalat eller i en lagkage.

Andre sylteopskrifter du måske vil synes om

vaniljesyltede hele pærer

Tips og tricks til opskriften

  • Kom de smagsgivere i lagen som du bedst kan lide. Du kan eksperimentere med vanilje, anis, kanel, kardemomme eller andre smage.

Serveringsforslag

  • Server med flødeskum eller råcreme.
  • Server med hjemmelavet Vaniljeis eller anden is.
  • Brug i lagkage eller andre kager.
  • Brug i en pære belle Helene med vaniljeis og chokoladesauce.
  • Server pærerne til ost eller på ostebordet.

Har du mange pærer? Så prøv også vores opskrift på Pærekage

syltede pærer i glas med pærer på tallerken i baggrund

Opskrift på vaniljesyltede pærer

Her får du vores nemme opskrift på lækre syltede pærer som mormor serverede dem. De kan laves hele eller som halve syltede pærer, og er perfekte i desserter eller kager.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og glæde familien med hjemmesyltede pærer. På den måde kan du også gemme efterårets lækre pærer til senere på året.

opskrift på syltede pærer til dessert
5 fra 2 stemmer

Syltede pærer

Opskrift på lækre vaniljesyltede hele pærer til dessert eller kage. De er nemme at lave, og så smager de skønt med vaniljeis, råcreme eller flødeskum.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 stk
Kalorier 130 kcal

Ingredienser

  • 6 pærer
  • 1 l vand
  • 350 g rørsukker
  • 1/2 dl eddike
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang
  • 5 kapsler kardekomme, kan udelades
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Gør pærene klar. Skræl dem og skær blomsten af. Skrab stilken ren med en kniv hvis du vil beholde den på. Du kan også vælge at dele pærerne i halve, og fjerne blomst, stilk og kernehuset.
    6 pærer
  • Kog lagen af vand, eddike, rørsukker, vanilje og kardemomme. Når lagen koger, kommes de skrællede pærer i, og der skrues ned, så pærerne småsimrer i lagen. De skal koge i 5-10 minutter alt efter størrelse. Stik med en kødnål og mærk efter om de er møre. Når de er klar, lægges de i et skoldet sylteglas.
    1 l vand, 350 g rørsukker, 1/2 dl eddike, 1 tsk vaniljepasta, 5 kapsler kardekomme
  • Kog lagen op, og fjern evt. skum på toppen. Når lagen koger, tager den af varmen, og herefter tilsættes atamon. Hæld den varme lage over pærerne i sylteglasset, og luk låget. Husk at syltelagen skal dække alle pærerne helt i glasset!
    1 tsk atamon
  • Lad pærerne køle helt ned i lagen inden du spiser af dem. De har kun godt af at trække et par dage i lagen hvis du kan vente.
  • Server syltede pærer med råcreme, flødeskum eller vaniljeis.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 130kcalKulhydrater: 34gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 10mgKalium: 216mgFibre: 6gSukker: 24gA-vitamin: 45IUC-vitamin: 8mgCalcium: 24mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Pæredessert, Pærer i sukkerlage, Syltede pærer, Syltede pærer til ost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.