Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Syltede mirabeller

Syltede mirabeller

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi har et skønt mirabelletræ i haven, og i år er det virkelig fyldt godt op. Nogle af dem er blevet brugt til syltede mirabeller. De er lækre sammen med en kugle vaniljeis til en lækker dessert, eller de kan serveres som lidt sødt til et stykke ost. Læs med her og få vores nemme opskrift.

syltede mirabeller i glas

Små søde blommer til dessert

De små syltede mirabeller er små søde eksplosioner af smag. Der er så meget smag i de små gule blommer, og ved at sylte dem i denne søde lage, med kanel og kardemomme, så er de perfekte til efterårets desserter.

De er lækre at servere med en kugle god vaniljeis og så lidt af den søde sukkerlage hen over. Mums altså!

Med sådan et glas syltede mirabeller kan du lave en lækker dessert på ingen tid. Det er altid godt hvis desserttrangen kommer uanmeldt.

De er også lækre at spise til ost ligesom man ville spise en marmelade til. Så de er super lækre at servere på et ostebord eller til tapas hvis du serverer ost til.

Du kan sagtens forberede dem i god tid, de har kun godt af at stå i lagen og trække en lille uges tid inden de skal spises. De kan holde sig flere måneder når de er syltet, så der er vist ingen undskyldninger.

Jeg synes at den milde smag af kanel og kardemomme er skøn her om efteråret og vinteren. Den er så hyggelig! Men hvis du ikke er til det, kan du selvfølgelig springe krydderierne over i din syltelage.

glas med syltede mirabeller

Ingrediensnoter

Mirabeller – Vælg nogle der er søde og modne når de skal syltes.

Rørsukker – Rørsukker giver en god dyb smag, som alternativ kan du bruge almindeligt sukker.

Kardemomme og kanel – Giver en mild smag af efterår og vinter. Den krydrede sukkerlage gør dem perfekt til desserter. Du kan springe det over hvis du ikke er vild med smagen.

Eddike – Et lille pift syrlig eddike gør noget godt for lagen. Har du ikke eddike så brug lidt citronsaft i stedet.

Hvordan laver man syltede mirabeller?

Det er slet ikke svært at lave syltede mirabeller.

Først skal du vaske mirabellerne, skære dem over på midten og fjerne stenen.

De halve mirabeller lægges i et skoldet glas, der er skyllet i atamon.

Så skal lagen laves. Den koges op af vand, sukker og eddike og så tilsættes kanel og kardemomme. Den kogende lage hældes så over mirabellerne i glasset, og låget skrues på.

Nu er det bare at vente. De syltede mirabeller har godt af at stå en 4-5 dage inden de åbner glasset og spiser af dem. Så hvis du kan vente, så kan det godt betale sig, da smagen bliver bedre. Når glasset er åbnet, skal det opbevares i køleskabet.

Server de syltede gule blommer med vaniljeis og lidt af den søde sukkerlage hen over.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

syltede mirabeller i glas

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man syltede mirabeller?

De holder sig bedst hvis de opbevares køligt og mørkt. Efter åbning bør du opbevare glasset i køleskabet.

Hvor længe kan hjemmesyltede mirabeller holde sig?

Uåbnet kan de holde sig i hvert fald 3 måneder. Sikkert også længere hvis du har dem stående mørkt og køligt. Når du åbner glasset, bør du spise dem indenfor 1-2 uger.

Kan jeg bruge andet end kanel og kardemomme?

Hvis du ikke er vild med de smage, kan du undlade dem eller prøve med andre smage. Du kan også tilsætte stjerneanis hvis du vil have en mere lakridsagtig smag.

Andre sylteopskrifter du måske vil synes om

glas med hjemmesyltede mirabeller

Opskrift på hjemmesyltede mirabeller i sukkerlage

Her får du vores opskrift på de lækreste små søde mirabeller syltet i en sukkerlage med mild smag af kanel og kardemomme. De er lækre som dessert sammen med en god vaniljeis.

Hvis du også har et mirabelletræ i haven eller tæt på hvor du bor, så håber vi at du får lyst til at prøve opskriften af. Vi er spændt på at høre hvad du synes om den.

syltede mirabeller i glas
5 fra 1 stemme

Syltede mirabeller

Opskrift på syltede mirabeller
Nemme og lækre syltede gule mirabeller. Det er nemt at lave, og smager dejligt som dessert med en kugle is eller serveret som lidt sødt til et godt stykke ost. Det er en skøn måde at få sensommerens smage til at holde lidt længere.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 1004 kcal

Ingredienser

  • 500 g mirabeller
  • 5 dl vand
  • 175 g rørsukker
  • 1 ½ spsk eddike
  • 2 kanelstænger
  • 3 kardemommekapsler

Sådan gør du

  • Skær mirabellerne over, og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.
  • Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.
  • Når lagen koger, hældes den over mirabellerne i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset.
  • Lad gerne mirabellerne trække nogle dage inden du spiser af dem. Når du åbner glasset, bør de opbevares på køl.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glas inkl lageKalorier: 1004kcalKulhydrater: 257gProtein: 4gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 27mgKalium: 789mgFibre: 7gSukker: 249gA-vitamin: 1725IUC-vitamin: 48mgCalcium: 47mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.