Hjem » Aftensmad » Langtidsstegte andelår

Langtidsstegte andelår

Andelår er lækre, og hvis de skal være ekstra lækre og møre, så kan du med fordel lave langtidsstegte andelår i ovnen. De får masser af god smag, og så bliver de tilberedt længe ved lav temperatur så de bliver ekstra møre og lækre. Få vores nemme opskrift her.

langtidsstegte andelår i ovn

De passer sig selv i ovnen

Lad os bare blive enige om at der er nok at se til, når familien kommer til Mortensaften eller jul. Derfor er det lækkert at anden bare kan passe sig selv i ovnen mens du koncentrerer dig om tilbehøret eller dine gæster.

Langtidsstegte andelår er en af de opskrifter der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Det er kun lige når de skal brunes af til sidst at du skal holde øje med dem, ellers står de bare og hygger sig ved så lav temperatur at det ikke kan gå galt.

Hvis du skal lave andelår og har god tid, så vil jeg altid anbefale dig at du laver dem langtidsstegte. Hvis det skal gå hurtigt, kan du tilberede dem på traditionel vis i ovnen, men langtidsstegte andelår er bare i en kategori for dig selv.

Jeg synes at andelår desværre har en tendens til at blive lidt tørre og hårde i kødet, og tit har de også mange sener, så det kan være svært at få et rigtig mørt andelår.

Der er to metoder du kan kaste dig ud i, hvis du gerne vil have et mørt og lækkert andelår. Den ene er Confiterede andelår sous vide eller du kan langtidsstege dem ved lav temperatur som i denne opskrift.

Begge dele gør andelåret mere mørt og lækkert.

Du kan servere det traditionelle tilbehør som brunede kartofler, rødkål og sovs til, eller du kan lave en lækker salat eller sprøde kartofler og portvinssauce til dine andelår. Det er helt op til dig selv.

langtidsstegte andelår i ovn med sprødt skind til mortensaften eller jul

Ingrediensnoter

Andelår – Disse andelår fra frigående berberiænder vejer cirka 300 gram pr styk. Det passer fint med et andelår pr person.

Rosmarin – Rosmarin passer godt til anden, du kan også bruge timian.

Appelsin – Appelsinsaft giver en god søde og base for saucen, som passer godt til and.

Portvin – Portvin og and kan bare noget sammen, og skal du bruge skyen til sovs, så er det super godt med lidt portvin i. Du kan også bruge rødvin hvis du hellere vil det.

Hvordan laver man langtidsstegte andelår?

Det er slet ikke svært at lave langtidsstegte andelår. Først skal de smørres med olivenolie og krydres med salt, peber og rosmarin.

Så skal de i et ovnfast fad sammen med løg, appelsinsaft og portvin, og så skal de hygge sig i 3 timer ved lav varme.

Til sidst skrues der op på høj varme og grillfunktionen tændes, så skindet kan blive gyldent og sprødt.

Nu er andelårene klar til servering med dit yndlingstilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprøde langtidsstegte andelår i ovn med portvin og appelsin

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg servere til andelår?

Du kan servere traditionel tilbehør: Brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og en god andesovs lavet på skyen fra fadet, eller du kan servere en sprød kålsalat for eksempel med rødkål og appelsin. Du kan også servere sprøde kartofler og en portvinssauce.

Kan jeg gemme resterne?

Du kan sagtens gemme resterne af andekødet. Pil det eventuelt fra benene og brug kødet i en skøn Anderilette

Andre andeopskrifter du måske vil synes om

langtidsstegte andelår med sprødt skind i ovn med appelsin og portvin

Opskrift på andelår langtidsstegt

Her får du vores nemme opskrift på langtidsstegte andelår med lækkert sprødt skind. Du kan servere dem som lækker weekendmad eller invitere familien på andelår til Mortensaften eller jul.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften her, og er spændt på at høre hvad du synes om den.

langtidsstegte andelår i ovn
5 fra 1 stemme

Langtidsstegte andelår

Opskrift på langtidsstegte andelår
Du kan servere andelår langtidsstegt som weekendmad eller til Mortensaften eller jul. Ved langtidsstegning bliver andelårene mere møre og lækre, og kan servere med traditionelt tilbehør eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 3 t 10 min
Samlet tid 3 t 15 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 494 kcal

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 løg
  • 1 appelsin, saften
  • ½ dl portvin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 100 grader,
  • Kom andelårene i et ovnfast fad, og pensel dem med olivenolie. Drys dem med salt, peber og rosmarin. Skræl løgene og del dem i både. Læg dem mellem andelårene, og hæld til sidst appelsinsaft og portvin ud over.
  • Sæt fadet i ovnen i 3 timer ved 100 grader. Du må gerne øse lidt af væsken op over andelårene flere gange i løbet af tilberedningen. Det er godt for smagen og mørheden af kødet.
  • Når de tre timer er gået, skrues ovnen op til 250 grader med grillfunktionen tændt. Grill andelårene til skindet er sprødt, men hold godt øje med at de ikke bliver sorte for det går hurtigt.
  • Når skindet er sprødt tages fadet ud af ovnen, og andelårene er klar til servering.
  • Brug eventuelt skyen fra fadet til at lave en andesovs.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 494kcalKulhydrater: 11gProtein: 47gFedt: 27gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 15gKolesterol: 197mgNatrium: 193mgKalium: 153mgFibre: 2gSukker: 6gA-vitamin: 85IUC-vitamin: 24mgCalcium: 45mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD andelår i ovn langtidsstegt, Andelår langtidsstegt, langtidsstegning andelår, Langtidsstegt berberi andelår i ovn, langtidstilberedt andelår
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af andelår

sprøde andelår i ovn

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.