Andelår er lækre, og hvis de skal være ekstra lækre og møre, så kan du med fordel lave langtidsstegte andelår i ovnen. De får masser af god smag, og så bliver de tilberedt længe ved lav temperatur så de bliver ekstra møre og lækre. Få vores nemme opskrift her.
De passer sig selv i ovnen
Lad os bare blive enige om at der er nok at se til, når familien kommer til Mortensaften eller jul. Derfor er det lækkert at anden bare kan passe sig selv i ovnen mens du koncentrerer dig om tilbehøret eller dine gæster.
Langtidsstegte andelår er en af de opskrifter der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Det er kun lige når de skal brunes af til sidst at du skal holde øje med dem, ellers står de bare og hygger sig ved så lav temperatur at det ikke kan gå galt.
Hvis du skal lave andelår og har god tid, så vil jeg altid anbefale dig at du laver dem langtidsstegte. Hvis det skal gå hurtigt, kan du tilberede dem på traditionel vis i ovnen, men langtidsstegte andelår er bare i en kategori for dig selv.
Jeg synes at andelår desværre har en tendens til at blive lidt tørre og hårde i kødet, og tit har de også mange sener, så det kan være svært at få et rigtig mørt andelår.
Der er to metoder du kan kaste dig ud i, hvis du gerne vil have et mørt og lækkert andelår. Den ene er Confiterede andelår sous vide eller du kan langtidsstege dem ved lav temperatur som i denne opskrift.
Begge dele gør andelåret mere mørt og lækkert.
Du kan servere det traditionelle tilbehør som brunede kartofler, rødkål og sovs til, eller du kan lave en lækker salat eller sprøde kartofler og portvinssauce til dine andelår. Det er helt op til dig selv.
Ingrediensnoter
Andelår – Disse andelår fra frigående berberiænder vejer cirka 300 gram pr styk. Det passer fint med et andelår pr person.
Rosmarin – Rosmarin passer godt til anden, du kan også bruge timian.
Appelsin – Appelsinsaft giver en god søde og base for saucen, som passer godt til and.
Portvin – Portvin og and kan bare noget sammen, og skal du bruge skyen til sovs, så er det super godt med lidt portvin i. Du kan også bruge rødvin hvis du hellere vil det.
Hvordan laver man langtidsstegte andelår?
Det er slet ikke svært at lave langtidsstegte andelår. Først skal de smørres med olivenolie og krydres med salt, peber og rosmarin.
Så skal de i et ovnfast fad sammen med løg, appelsinsaft og portvin, og så skal de hygge sig i 3 timer ved lav varme.
Til sidst skrues der op på høj varme og grillfunktionen tændes, så skindet kan blive gyldent og sprødt.
Nu er andelårene klar til servering med dit yndlingstilbehør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan servere traditionel tilbehør: Brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og en god andesovs lavet på skyen fra fadet, eller du kan servere en sprød kålsalat for eksempel med rødkål og appelsin. Du kan også servere sprøde kartofler og en portvinssauce.
Du kan sagtens gemme resterne af andekødet. Pil det eventuelt fra benene og brug kødet i en skøn Anderilette
Andre andeopskrifter du måske vil synes om
- Confiterede andelår sous vide
- Andelår i ovn
- Langtidsstegt and på rotisseri
- Stegt andebryst på pande
- Andebryst sous vide
Opskrift på andelår langtidsstegt
Her får du vores nemme opskrift på langtidsstegte andelår med lækkert sprødt skind. Du kan servere dem som lækker weekendmad eller invitere familien på andelår til Mortensaften eller jul.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften her, og er spændt på at høre hvad du synes om den.
Langtidsstegte andelår
Ingredienser
- 4 andelår
- 2 spsk olivenolie
- Salt
- Peber
- 2 tsk rosmarin
- 2 løg
- 1 appelsin, saften
- ½ dl portvin
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 100 grader,
- Kom andelårene i et ovnfast fad, og pensel dem med olivenolie. Drys dem med salt, peber og rosmarin. Skræl løgene og del dem i både. Læg dem mellem andelårene, og hæld til sidst appelsinsaft og portvin ud over.
- Sæt fadet i ovnen i 3 timer ved 100 grader. Du må gerne øse lidt af væsken op over andelårene flere gange i løbet af tilberedningen. Det er godt for smagen og mørheden af kødet.
- Når de tre timer er gået, skrues ovnen op til 250 grader med grillfunktionen tændt. Grill andelårene til skindet er sprødt, men hold godt øje med at de ikke bliver sorte for det går hurtigt.
- Når skindet er sprødt tages fadet ud af ovnen, og andelårene er klar til servering.
- Brug eventuelt skyen fra fadet til at lave en andesovs.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af andelår
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her