Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Julemad / Langtidsstegte andelår

Langtidsstegte andelår

5

/5

3 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

3 timer 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Andelår er lækre, og hvis de skal være ekstra lækre og møre, så kan du med fordel lave langtidsstegte andelår i ovnen. De får masser af god smag, og så bliver de tilberedt længe ved lav temperatur så de bliver ekstra møre og lækre. Få vores nemme opskrift her.

langtidsstegte andelår i ovn

De passer sig selv i ovnen

Lad os bare blive enige om at der er nok at se til, når familien kommer til Mortensaften eller jul. Derfor er det lækkert at anden bare kan passe sig selv i ovnen mens du koncentrerer dig om tilbehøret eller dine gæster.

Langtidsstegte andelår er en af de opskrifter der passer sig selv i ovnen det meste af tiden. Det er kun lige når de skal brunes af til sidst at du skal holde øje med dem, ellers står de bare og hygger sig ved så lav temperatur at det ikke kan gå galt.

Hvis du skal lave andelår og har god tid, så vil jeg altid anbefale dig at du laver dem langtidsstegte. Hvis det skal gå hurtigt, kan du tilberede dem på traditionel vis i ovnen, men langtidsstegte andelår er bare i en kategori for dig selv.

Jeg synes at andelår desværre har en tendens til at blive lidt tørre og hårde i kødet, og tit har de også mange sener, så det kan være svært at få et rigtig mørt andelår.

Der er to metoder du kan kaste dig ud i, hvis du gerne vil have et mørt og lækkert andelår. Den ene er Confiterede andelår sous vide eller du kan langtidsstege dem ved lav temperatur som i denne opskrift.

Begge dele gør andelåret mere mørt og lækkert.

Du kan servere det traditionelle tilbehør som brunede kartofler, rødkål og sovs til, eller du kan lave en lækker salat eller sprøde kartofler og portvinssauce til dine andelår. Det er helt op til dig selv.

langtidsstegte andelår i ovn med sprødt skind til mortensaften eller jul.

Mere juleinspiration


Ingrediensnoter

Andelår – Disse andelår fra frigående berberiænder vejer cirka 300 gram pr styk. Det passer fint med et andelår pr person.

Rosmarin – Rosmarin passer godt til anden, du kan også bruge timian.

Appelsin – Appelsinsaft giver en god søde og base for saucen, som passer godt til and.

Portvin – Portvin og and kan bare noget sammen, og skal du bruge skyen til sovs, så er det super godt med lidt portvin i. Du kan også bruge rødvin hvis du hellere vil det.

Hvordan laver man langtidsstegte andelår?

Det er slet ikke svært at lave langtidsstegte andelår. Først skal de smørres med olivenolie og krydres med salt, peber og rosmarin.

Så skal de i et ovnfast fad sammen med løg, appelsinsaft og portvin, og så skal de hygge sig i 3 timer ved lav varme.

Til sidst skrues der op på høj varme og grillfunktionen tændes, så skindet kan blive gyldent og sprødt.

Nu er andelårene klar til servering med dit yndlingstilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprøde langtidsstegte andelår i ovn med portvin og appelsin.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg servere til andelår?

Du kan servere traditionel tilbehør: Brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og en god andesovs lavet på skyen fra fadet, eller du kan servere en sprød kålsalat for eksempel med rødkål og appelsin. Du kan også servere sprøde kartofler og en portvinssauce.

Kan jeg gemme resterne?

Du kan sagtens gemme resterne af andekødet. Pil det eventuelt fra benene og brug kødet i en skøn Anderilette


Andre andeopskrifter du måske vil synes om

langtidsstegte andelår med sprødt skind i ovn med appelsin og portvin

Tips og Tricks

  • Brun dem godt af
    • Andelår skal have sprødt skind efter min mening, så det er vigtigt at du får brunet dem af til sidst for at gøre skindet knasende sprødt. Det kan du gøre under grillen i ovnen eller du kan smide dem en tur på gasgrillen udenfor.

Serveringsforslag

Elsker du også alle fordelene ved langtidsstegning?

Prøv også vores opskrifter på Langtidsstegt and i ovn eller Langtidsstegt flæskesteg i ovn

sprøde andelår i ovn

Andre tilberedningsmetoder

Andelår i airfryer
Lækre og saftige, møre andelår med perfekt sprødt skind. Det er både nemt og hurtigt at lave andelår i din airfryer, og du kan servere dem med klassisk tilbehør eller en kålsalat.
Gå til opskrift
andelår i airfryer kurv
Andelår i ovn
Andelår kan du servere hele året rundt, men mange spiser det til Mortensaften eller jul. Det er en billig udskæring af and, og ofte det børnene foretrækker at spise. Du kan servere andelår med traditionelt tilbehør som rødkål, brunede kartofler og sovs eller med en sprød kålsalat.
Gå til opskrift
fad med andelår i ovn med sprødt skind krydret med rosmarin, salt og peber
Confiterede andelår sous vide
Nem opskrift på lækre og møre andelår tilberedt i sous vide. Den perfekte aftensmad eller hvis du vil lave ekstra andelår til jul eller Mortensaften, eller i ikke er så mange personer.
Gå til opskrift
confiterede andelår sous vide på tallerken.

Opskrift på andelår langtidsstegt

Her får du vores nemme opskrift på langtidsstegte andelår med lækkert sprødt skind. Du kan servere dem som lækker weekendmad eller invitere familien på andelår til Mortensaften eller jul.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften her, og er spændt på at høre hvad du synes om den.

langtidsstegte andelår i ovn
5 fra 1 stemme

Langtidsstegte andelår

Du kan servere andelår langtidsstegt som weekendmad eller til Mortensaften eller jul. Ved langtidsstegning bliver andelårene mere møre og lækre, og kan servere med traditionelt tilbehør eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 3 timer 10 minutter
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 494 kcal

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 løg
  • 1 appelsin, saften
  • ½ dl portvin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 100 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom andelårene i et ovnfast fad, og pensel dem med olivenolie. Drys dem med salt, peber og rosmarin. Skræl løgene og del dem i både. Læg dem mellem andelårene, og hæld til sidst appelsinsaft og portvin ud over.
    4 andelår, 2 spsk olivenolie, Salt, Peber, 2 tsk rosmarin, 2 løg, 1 appelsin, ½ dl portvin
  • Sæt fadet i ovnen i 3 timer ved 100 grader. Du må gerne øse lidt af væsken op over andelårene flere gange i løbet af tilberedningen. Det er godt for smagen og mørheden af kødet.
  • Når de tre timer er gået, skrues ovnen op til 250 grader med grillfunktionen tændt. Grill andelårene til skindet er sprødt, men hold godt øje med at de ikke bliver sorte for det går hurtigt.
  • Når skindet er sprødt tages fadet ud af ovnen, og andelårene er klar til servering.
  • Brug eventuelt skyen fra fadet til at lave en andesovs.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 494kcalKulhydrater: 11gProtein: 47gFedt: 27gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 15gKolesterol: 197mgNatrium: 193mgKalium: 153mgFibre: 2gSukker: 6gA-vitamin: 85IUC-vitamin: 24mgCalcium: 45mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. november 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Langtidsstegte andelår”

  1. Hej,
    jeg vil gerne vide om man kan lægge æbler, svesker og vand i bunden af brapanden og ligge andelårene på en rist.
    Det er fordi at hvis man laver hel and, så fylder man den med svesker og æbler som giver en lækker smag til både anden og sovsen, men flere steder skriver de at man bruger appelsin til andelår og det er et godt stykke væk fra æbler/svesker smagsmæssigt. Venlig hilsen fra hende der kun har lavet (hel) and en gang i hendes 54 årige liv.

    Svar
    • Hej Annisette.

      Jeg synes at det er en rigtig god ide at komme æbler og svesker under, og så andelårene på en rist.
      Den der æble sveskesmag kan man bare ikke erstatte 🙂

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.