Vi elsker burger herhjemme, og hvis vi har ribbensteg tilbage, så er det ganske vist at den står på ribbensandwich den næste dag. Det er nemt at lave, og så smager det fantastisk godt.
![ribbensandwich med ribbensteg med sprøde svær, remoulade, rødkål og agurkesalat i en brioche burgerbolle.](https://www.madformadelskere.dk/wp-content/uploads/2024/11/Ribbensandwich-24.jpg)
Ribbensandwich med sovs
Når sådan en klassisk ribbensandwich bliver lavet ordentligt, så er det simpelthen noget af det bedste jeg ved. Når vi er ude og spise og jeg spotter den på menuen, så må jeg simpelthen prøve den!
Er der andre mon end mig der har det sådan? Nå.. der er mange bud på hvordan man laver den, og vi synes selvfølgelig at en hjemmelavet ribbensandwich er den bedste.
Det er summen af ingredienser der gør forskellen! En brioche burgerbolle der smelter på tungen, hjemmelavet rødkål, remoulade og perfekte syltede agurker.
Ribbenstegen skal være mør og selvfølgelig med sprøde svær! Man kan med fordel salte sin ribbensteg inden den ryger i ovnen eller på grillen.
Jeg er helt klart til den version med sovs, men det er smag og behag der afgør det. Hvis man nu er til den samme version som mig, så prøv endelig vores opskrift på brun sovs.
Jeg kan varmt anbefale sådan en lækker sandwich, hvis man skulle blive ramt af tømmermænd eller bare har brug for lidt ekstra hyggemad! Dagen efter en god fest, er det bare lige sagen med sådan en fætter her. Så har man det allerede meget bedre!
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Burgerboller – Burgerbollerne er vigtige. Vi kan bedst lide at bruge hvor hjemmebagte brioche burgerboller. De er lækre og bløde og det giver bare en skøn burger sammen med de andre indgredienser. Men du kan selvfølgelig bruge Jeres favorit burgerboller.
Rødkål – Det kan være Hjemmelavet rødkål, og gerne en rest hvis du har det fra julemiddagen. Du kan selvfølgelig også tage den nemme løsning og købe et glas god færdiglavet rødkål.
Ribbensteg – Her forudsætter vi at du har nogle skiver færdig tilberedt ribbensteg til din sandwich. Starter du helt fra bunden, og skal du i gang med at lave ribbenstegen først, så kan du bruge vores opskrift på Ribbensteg i ovn eller Ribbensteg på grill.
Agurkesalat – Hjemmelavet agurkesalat er selvfølgelig at fortrække, og du kan også fint bruge Syltede agurker som du skærer i skiver. Den nemme løsning er at købe færdig agurkesalat i supermarkedet.
Hvordan laver man ribbensandwich?
Hvis du har alle elementerne klar, eventuelt rester fra dagen før, så er det ingen sag at lave sådan en lækker bruger med ribbensteg og rødkål.
Start med at varme burgerbollerne i ovnen, og smør dem herefter med remoulade. Læg er par skiver ribbensteg i og derefter lun rødkål og agurkesalat.
Nu er din burger klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ribbenstegen kan lunes lidt i ovnen ved 170 grader i et kvarters tid. Det er bedst hvis du venter med at skære den ud, så du undgår at skiverne bliver tørre. Hvis du har ribbensteg i skiver, så plejer vi lige at give dem en hurtig tur på grillen for at varme dem op.
Andre hverdagsretter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Den ultimative resteret
- En ribbensandwich er rigtig restemad, så hvis man har rødkål, sovs og ribbensteg eller flæskesteg til overs fra jul, så er det en rigtig lækker måde at bruge resterne på.
Serveringsforslag
- Skulle jeg servere noget til en ribbensandwich, så ville det helt klart være pomfritter! Og måske en hjemmerørt mayo. Men den er også helt i orden som selvstændigt måltid.
Elsker du en god burger?
Prøv også vores opskrifter på Flæskestegssandwich eller Crispy chicken burger
Opskrift på burger med ribbensteg og rødkål
Her er vores bud på en ribbensandwich med det hele. Den er simpel og du kan fint bruge julens lækre rester af ribbensteg og rødkål.
Du kan selvfølgelig tilpasse den så den passer til det du bedst kan lide, hvis at bruge dit favoritfyld. Vi tilføjer for eksempel nogle gang kapers, det giver et lækkert syrligt og salt pift til sandwichen.
![ribbensandwich med ribbensteg med sprøde svær, remoulade, rødkål og agurkesalat i en brioche burgerbolle.](https://www.madformadelskere.dk/wp-content/uploads/2024/11/Ribbensandwich-24-500x500.jpg)
Ribbensandwich
Ingredienser
- 4 brioche burgerboller
- 800 g tilberedt ribbensteg
- Remoulade
- Rødkål
- Agurkesalat, eller syltede agurker i skiver
- Brun sovs, kan udelades
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del burgerbollerne og kom den i ovnen, varm dem ca. 5 minutter eller til de er helt varme.4 brioche burgerboller
- Lun rødkålen i en gryde og varm eventuelt ribbenstegen i ovnen eller på grillen.800 g tilberedt ribbensteg, Rødkål
- Smør over og under med remoulade, og fyld med burgeren med skiver af ribbensteg, rødkål og agurkesalat.Remoulade, Agurkesalat
- Hvis du har brun sovs, kan du slutte af med at hælde det ud over burgeren. Det er selvfølgelig helt vandfrit.Brun sovs
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. januar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Med sovs? Jeg tror sgu du har taget fejl af ribbensandwich og bøfsandwich..
Hej Ole.
Man kan jo selvfølgelig bare springe sovsen hvis man ikke er til det, jeg tager den med.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere