Ribbensandwich

4

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4

/5

20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker burger herhjemme, og hvis vi har ribbensteg tilbage, så er det ganske vist at den står på ribbensandwich den næste dag. Det er nemt at lave, og så smager det fantastisk godt.

ribbensandwich med ribbensteg med sprøde svær, remoulade, rødkål og agurkesalat i en brioche burgerbolle.

Ribbensandwich med sovs

Når sådan en klassisk ribbensandwich bliver lavet ordentligt, så er det simpelthen noget af det bedste jeg ved. Når vi er ude og spise og jeg spotter den på menuen, så må jeg simpelthen prøve den!

Er der andre mon end mig der har det sådan? Nå.. der er mange bud på hvordan man laver den, og vi synes selvfølgelig at en hjemmelavet ribbensandwich er den bedste.

Det er summen af ingredienser der gør forskellen! En brioche burgerbolle der smelter på tungen, hjemmelavet rødkål, remoulade og perfekte syltede agurker.

Ribbenstegen skal være mør og selvfølgelig med sprøde svær! Man kan med fordel salte sin ribbensteg inden den ryger i ovnen eller på grillen.

Jeg er helt klart til den version med sovs, men det er smag og behag der afgør det. Hvis man nu er til den samme version som mig, så prøv endelig vores opskrift på brun sovs.

Jeg kan varmt anbefale sådan en lækker sandwich, hvis man skulle blive ramt af tømmermænd eller bare har brug for lidt ekstra hyggemad! Dagen efter en god fest, er det bare lige sagen med sådan en fætter her. Så har man det allerede meget bedre!

ribbensburger med ribbensteg og det hele i brioche bolle.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Burgerboller – Burgerbollerne er vigtige. Vi kan bedst lide at bruge hvor hjemmebagte brioche burgerboller. De er lækre og bløde og det giver bare en skøn burger sammen med de andre indgredienser. Men du kan selvfølgelig bruge Jeres favorit burgerboller.

Rødkål – Det kan være Hjemmelavet rødkål, og gerne en rest hvis du har det fra julemiddagen. Du kan selvfølgelig også tage den nemme løsning og købe et glas god færdiglavet rødkål.

Ribbensteg – Her forudsætter vi at du har nogle skiver færdig tilberedt ribbensteg til din sandwich. Starter du helt fra bunden, og skal du i gang med at lave ribbenstegen først, så kan du bruge vores opskrift på Ribbensteg i ovn eller Ribbensteg på grill.

AgurkesalatHjemmelavet agurkesalat er selvfølgelig at fortrække, og du kan også fint bruge Syltede agurker som du skærer i skiver. Den nemme løsning er at købe færdig agurkesalat i supermarkedet.

Hvordan laver man ribbensandwich?

Hvis du har alle elementerne klar, eventuelt rester fra dagen før, så er det ingen sag at lave sådan en lækker bruger med ribbensteg og rødkål.

Start med at varme burgerbollerne i ovnen, og smør dem herefter med remoulade. Læg er par skiver ribbensteg i og derefter lun rødkål og agurkesalat.

Nu er din burger klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ribbensandwich med rødkål, kapers, syltede agurker og brun sovs på toppen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opvarmer jeg ribbenstegen til burgeren?

Ribbenstegen kan lunes lidt i ovnen ved 170 grader i et kvarters tid. Det er bedst hvis du venter med at skære den ud, så du undgår at skiverne bliver tørre. Hvis du har ribbensteg i skiver, så plejer vi lige at give dem en hurtig tur på grillen for at varme dem op.


Andre hverdagsretter du måske vil synes om

ribbensandwich med steg med sprøde svær og rødkål på tallerken.

Tips og Tricks

  • Den ultimative resteret
    • En ribbensandwich er rigtig restemad, så hvis man har rødkål, sovs og ribbensteg eller flæskesteg til overs fra jul, så er det en rigtig lækker måde at bruge resterne på.

Serveringsforslag

  • Skulle jeg servere noget til en ribbensandwich, så ville det helt klart være pomfritter! Og måske en hjemmerørt mayo. Men den er også helt i orden som selvstændigt måltid.

Elsker du en god burger?

Prøv også vores opskrifter på Flæskestegssandwich eller Crispy chicken burger

lækker burger med ribbensteg, rødkål og agurkesalat.

Opskrift på burger med ribbensteg og rødkål

Her er vores bud på en ribbensandwich med det hele. Den er simpel og du kan fint bruge julens lækre rester af ribbensteg og rødkål.

Du kan selvfølgelig tilpasse den så den passer til det du bedst kan lide, hvis at bruge dit favoritfyld. Vi tilføjer for eksempel nogle gang kapers, det giver et lækkert syrligt og salt pift til sandwichen.

ribbensandwich med ribbensteg med sprøde svær, remoulade, rødkål og agurkesalat i en brioche burgerbolle.
4 fra 7 stemmer

Ribbensandwich

Vores udgave af en klassisk ret fra grillen. En ribbenssandwich er skøn hvis du har en rest ribbensteg og eventuelt rødkål tilbage fra julen. Den smager skønt og er nem at lave derhjemme selv.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1498 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Del burgerbollerne og kom den i ovnen, varm dem ca. 5 minutter eller til de er helt varme.
    4 brioche burgerboller
  • Lun rødkålen i en gryde og varm eventuelt ribbenstegen i ovnen eller på grillen.
    800 g tilberedt ribbensteg, Rødkål
  • Smør over og under med remoulade, og fyld med burgeren med skiver af ribbensteg, rødkål og agurkesalat.
    Remoulade, Agurkesalat
  • Hvis du har brun sovs, kan du slutte af med at hælde det ud over burgeren. Det er selvfølgelig helt vandfrit.
    Brun sovs

Noter

Opvarmning af ribbensteg – Du kan lune ribbenstegen i ovnen ved 170 grader i 15 minutter og derefter skære den ud. Du kan også skære stegen i skiver og varme dem kort på grillen inden du skal lave burgeren.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1498kcalKulhydrater: 42gProtein: 29gFedt: 135gMættet fedt: 51gFlerumættet fedt: 17gEnkeltumættet fedt: 52gTransfedt: 0.02gKolesterol: 293mgNatrium: 642mgKalium: 508mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 1329IUC-vitamin: 29mgCalcium: 88mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. januar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Ribbensandwich”

    • Hej Ole.

      Man kan jo selvfølgelig bare springe sovsen hvis man ikke er til det, jeg tager den med.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
4 from 7 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.