Sprængt ribbensteg smager helt fantastisk! Det er lidt som at skrue på alle de ting der gør en veltillavet ribbensteg lækker, så den bliver bare lidt bedre hele vejen rundt. Masser af smag og sprøde svær sammen med den lækre lidt salte smag, det er bare godt. Hvis du har lyst til at se hvor nemt det er at salte en ribbensteg, så læs med her og få vores opskrift.
Jeg har i rigtig mange år været en fast kunde hos slagter Popp i Toftlund. Der er så mange lækre ting, og duften i en slagterbutik kan vel gøre enhver lidt lækkersulten. Den lune sprængte ribbensteg ligger i varmeboksen, og lurer hver gang man kommer derind, men man kan vel også lave den selv? Og det kan man heldigvis. En god ribbensteg, en god saltlage og så er man kørende.
Når man skal tilberede en sprængt ribbensteg, så kan den laves både i ovn og på grillen. I den her opskrift er det ovnen vi har fat i.

Mere juleinspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne til saltlagen indtil salt og sukker er opløst. Brug for eksempel en stor plastbøtte.3 l vand, 210 g salt, 60 g sukker, 4 laurbærblade, 10 peberkorn
- Kom ribbenstegen i lagen og tyng den ned så den er helt dækket af lagen, stil den på køl. Vend stegen om efter 12 timer, og lad den derefter trække yderligere 12 timer.1 ½ kg ribbensteg
- Tag herefter stege op, og skyl den i rigeligt med koldt vand. Lad den evt ligge i koldt vand i ½ times tid for at skylle alt salt væk fra overfladen.
- Tør stegen grundigt med et viskestykke.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Tjek at alle svær på stegen er skåret helt igennem, og eller skær dem efter med en kniv, dog uden at skære ned i kødet.
- Vend stegen med sværsiden nedad i et ildfast fad. Hæld kogende vand ved til det dækker sværene. Sæt stegen i ovnen i 20 minutter med sværene nede i vandet.
- Efter 20 minutter skal stegen vendes om. Ligger stegen lidt ujævnt, kan man rette den op med kugler af sølvpapir. Det er vigtigt at sværsiden ligger jævnt, så den bliver jævnt tilberedt. Drys eventuelt sværene med groft salt, men husk at den er salt i forvejen, så overdriv ikke.Salt
- Sæt stegen tilbage midt i ovnen i 1 ½ time ved 200 grader varmluft. Suppler evt. med mere vand undervejs hvis det er nødvendigt.
- Hold godt øje med sværene de sidste 15 minutter af tilberedningen, så de ikke brænder på.
- Tag stegen ud når alle svær er boblet op og blevet sprøde. Ribbenstegen skal nu hvile 15-20 minutter utildækket inden den skæres ud og serveres. Husk at gemme stegeskyen til sauce.




