TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Langtidsstegt ribbensteg

Der er nu ikke noget som en langtidsstegt ribbensteg med sprøde svær. Det smager bare altid godt, og vi foretrækker ofte en ribbensteg frem for en flæskesteg. Der er bare mere smag i, og flæskesteg på svinekam bliver bare ofte lidt tør og kedelig. Med en ribbensteg er der lidt mere fedt at gøre godt med, og hvis man endda vælger at salte/spænge den inden tilberedning, ja så bliver den altså bare ekstra god.

December måned er højsæson for ribbensteg, og selvfølgelig er det et must på julefrokostbordet eller til julemiddagen sammen med rødkål og de brunede kartofler. Sådan en god gammeldags ribbensteg går man bare aldrig galt i byen med! Vi laver som regel vores ribbensteg i ovn, og får samtidig en rigtig god sovs ud af det!

Langtidsstegt ribbensteg opskrift

Her er vores opskrift på langtidsstegt ribbensteg. Vi kan godt lidt at tilberede ribbenstegen på denne måde, da den bliver super mør, og en del af fedtet smelter væk under tilberedningen. Det giver en rigtig lækker steg i sidste ende, og selvfølgelig med sprøde svær.

Langtidsstegt ribbensteg - Opskrift på ribbensteg i ovn fuld af smag og med sprød svær
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Langtidsstegt ribbensteg opskrift

Smagfuld og mør steg med sprøde svær
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Keyword Julefrokost, Julemad, Vinter
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 5 timer 30 minutter
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 2,5 kg ribbensteg

Saltlage (Hvis du vil salte/sprænge stegen – valgfrit)

  • 3 l vand
  • 180 g salt
  • 4 stk laurbærblade
  • 10 stk peberkorn
  • 50 g sukker

Tilberedning af stegen:

  • 1 spsk kokkesalt
  • 4 stk laurbærblade
  • 8 stk hele nelliker
  • 1 stk gulerod skåret i skiver
  • 1 stk løg delt i 2 eller hakket groft
  • 2 fed hvidløg hakket groft
  • 1 stk porre renset og skåret i skiver
  • 1 stilk bladselleri skåret i skiver
  • 2 spsk frisk timian hakket fint
  • 1/2 l vand

Fremgangsmåde

Saltning/sprængning af stegen (Kan undlades – spring da direkte til "Tilberedning af landtidsstegt ribbensteg)

  • Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, giv det opkog og køl derefter lagen helt ned.
  • Kom stegen i lagen med sværsiden op kom lidt vægt på så den holder sig nede.
  • Nu skal stegen ligge i saltlagen i 2 døgn.
  • Når der er gået 2 døgn tages stegen op og skylles grundigt af i koldt vand for at fjerne det overskydende salt. Derefter følges opskriften herunder.

Tilberedning af langtidsstegt ribbensteg (Start her hvis du ikke ønsker at salte/sprænge stegen)

  • Forvarm ovnen til 120 grader.
  • Tør stegen grundigt af og sørg for at alle svær er ridset godt igennem, dog uden at der er skåret ned i selve kødet.
  • Kom groft salt på sværsiden , sørg for at det kommer godt ned i mellem sværene.
  • Knæk laurbærbladene i 2 og stik dem ned imellem sværene, stik også nellikerne ned i mellem sværene.
  • Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad, tilsæt vand. Placer nu stegen på en rist over det ildfaste fad og stil det midt i den forvarmede ovn. Nu skal stegen stå i ovnen ved 120 grader i ca. 5 timer. Sørg for at supplere med mere vand i fadet, så det ikke tørrer ud.
  • Efter ca. timer 5 timer tages det ildfaste fad ud og skyen hældes igennem en si over i en gryde. Det skal bruges som base til en sovs, så gem det endelig. Stil det tomme fad under stegen igen.
  • Skru ovnen op på 225 grader og steg videre til sværen er boblet op og er helt sprød. Hvis det driller og sværen stadig ikke er sprød, så kan man tænde for ovnens grill-funktion, stil lågen i ovnen en smule på klem. Det kan godt være nødvendigt at rykke rundt på stegen under grillen, så alle sværene bliver sprøde. Nogle gange skifter jeg fra grill til varmluft for at undgå at sværene brænder på, men det kommer meget an på hvordan ens ovn varmer. Man kan også komme lidt sølvpapir under stegen så den ligger mere jævnt.
  • Når man er i mål med sprøde svær, tages stegen ud og stilles på en tallerken eller et skærebræt, her skal den stå og trække/hvile i ca. 20 minutter inden den skæres ud og serveres med dit favorit tilbehør.
    Velbekomme!
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Flæskesteg på grill eller flæskesteg sous vide

Ribbensteg tilbehør og serveringsforslag

  • Server som en gammeldags ribbensteg med brunede kartofler, rødkål og selvfølgelig en god brun sovs til.
  • Server i en lækker ribbensandwich – for eksempel med rødkål, remoulade og syltede agurker i en lækker brioche burgerbolle.
  • Server den til julefrokosten sammen med rødkål og et godt rugbrød

Langtidsstegt ribbensteg på grill

Vil du hellere lave stegen på grillen, så kan du selvfølgelig også det. Fremgangsmåden er helt den samme som herover hvad enten du bruger grillen eller ovnen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Pommes Anna - Nem opskrift på pommes anna som tilbehør til kød og hovedretter

Pommes Anna

Opskrift »
shares