Madformadelskere / Aftensmad / Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som et veltilberedt stykke rødt oksekød. Oksecuvette i ovn, er den nemme og sikre måde at tilberede en oksecuvette på. Serveret sammen med noget lækkert tilbehør, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave cuvette i ovnen, så læs med her og få vores opskrift.

oksecuvette i ovn skåret i skiver på skærebræt
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Cuvettesteg på den gode måde

Oksecuvette er et overset stykke kød hvis du spørger mig. Ja ja.. Det er ikke en culotte, men smagen er der, og hvis man er lidt kræsen med kvaliteten, så er mørheden og smagen der også. Det gode ved oksecuvetten i forholdt til culotten, er helt klart prisen, den er billigere, men ikke nødvendigvis dårligere på nogen måde.

Jeg er typen der jagter gode tilbud på kød, så når jeg falder over oksecuvetter på tilbud, så napper jeg altid nogle stykker med til fryseren, og det gælder for alt kød og ikke kun cuvetter. Så er der altid et stykke lækkert kød til grillen eller ovnen, når man lige har lysten. At tilberede en oksecuvette i ovn, er forholdsvis nemt. Jeg vil anbefale at man allierer sig med et godt stegetermometer, så man kan holde øje med kernetemperaturen på kødet under tilberedningen. Det er kernetemperaturen der afgør hvordan dit kød er tilberedt, rødt – medium eller gennemstegt. I vores opskrift på ovnstegt oksecuvette går vi efter en kernetemperatur på 56 grader, så en den medium og stadig rigtig saftig.

Oksecuvetten kan du sagtens inviterer gæster til. Det er et smagsfuldt stykke kød, og hvis man kæler lidt for tilbehøret og serverer den med nogle lækre sprøde ovnkartofler og en lækker hjemmelavet sauce, så er det et sandt festmåltid.

Under normale omstændigheder, så ville jeg til hver en tid fortrække at lave den på grillen, men hvis man ikke har den mulighed, så bliver den også helt fantastisk tilberedt i en helt almindelig ovn.

Forberedelse er halvdelen af arbejdet som man siger.. Og når man skal tilberede en oksecuvette i ovn, så kan man også med fordel marienere den i forvejen. Gnid den ind i en smule olivenolie, hvidløg, salt, peber og friske hakkede krydderurter efter smag, kom den så en en pose og lad den trække nogle timer i køleskabet. En af hemmelighederne bag en vellykket oksecuvette, er at proppe så meget smag ind i kødet som muligt.

Husk nu! kødet skal trække efter det kommer ud af ovnen. Det er vigtigt, så den ikke smider saften når man skærer i den. Et sted imellem 10-20 minutter kan man sagtens lade den hvile, inden man skærer den ud og serverer den.

Rosastegt oksecuvette i ovn skåret i skiver
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Ingrediensnoter

Oksecuvette – Find en cuvette af god kvalitet. Det gør ikke noget at der er lidt fedt på oversiden og i kødet, det er i fedtet at smagen sidder! Oksecuvetten pudses for sener og hinder på bagsiden før den anvendes.

Frisk timian – Her kunne det lige så godt være rosmarin eller en anden krydderurt.

Hvidløg – Det er en smagssag, men jeg er vild med den smag hvidløg giver til kødet.

Hvordan laver man oksecuvette i ovn?

Her kommer en kort gennemgang af hvor du laver den bedste oksecuvette i ovn. Lækker mør og saftig og perfekt rosastegt.

Cuvetten der er taget ud af køleskabet en halv time forinden forberedes og krydres, den placeres på en rist over et ildfast fad og kommes nu en en forvarmet ovn. Her tilberedes den ved høj varme i ca. 15 minutter, inden der skrues ned til middel varme hvor tilberedningen fortsættes til den ønskede kernetemperatur er nået.

Cuvetten tages ud af ovnen og skal nu hvile utildækket inden den skæres i tynde skiver og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

udskåret rosa stegt oksecuvette i ovn
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man oksecuvette?

Resterne af cuvetten kommes på køl og kan holde sig et par dage, ellers det skal fryses ned.

Hvad kan jeg bruge rester af oksecuvette til?

Resterne af oksecuvette kan du bruge til en lækker steaksandwich, eller en god omgang luksus-biksemad.

Andre retter du måske vil synes om

skiver af oksecuvette tilberedt i ovn
Foto: Tina W Møller, Madformadelskere.dk

Opskrift på cuvettesteg tilberedt i ovn

Her får du den bedste opskrift på oksecuvette i ovn. Tilberedt så den er perfekt medium og stadig lækker og saftig. Server den for din familie som en lækker middag i weekenden, eller inviter dine venner på en god madoplevelse.

Herhjemme elsker vi alle sammen en god cuvettesteg, og vi håber at du vil synes om vores måde at tilberede den på.

oksecuvette i ovn skåret i skiver på skærebræt
5 fra 2 stemmer

Oksecuvette i ovn

Opskrift på oksecuvette i ovn
En cuvettesteg er altså bare lækker mad, og serveret med sprøde kartofler, hjemmelavet sovs og en god salat, så er det fantastisk gæstemad eller når familien skal forkæles lidt ekstra. Her får du vores opskrift på den bedste rosa ovnstegte cuvette.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t
Hviletid 10 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 506 kcal

Ingredienser

  • 1,2 kg oksecuvette
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 spsk frisk timian

Sådan gør du

  • Cuvetten tages ud af køleskabet en halv time før den skal i ovnen.
  • Ovnen forvarmes til 220 grader almindelig varme.
  • Cuvetten forberedes. Fjern sener og hinder på bagsiden. vend cuvetten og rids nu fedtsiden med en skarp kniv, dog uden at skære ned i selve kødet.
    oksecuvette på bagsiden
  • Gnid culotten ind i en smule olivenolie, og gnid den derefter ind i knust hvidløg, salt, peber og hakket timian.
    – Dette kan med fordel gøres nogle timer i forvejen, så cuvetten kan trække smag.
    oksecuvette ridset på toppen og krydret klar til ovnen
  • Placer cuvetten på en rist over et ildfast fad og kom den i den forvarmede ovn.
  • Nu skal cuvetten tilberedes i 15 minutter ved høj varme, hvorefter der skrues ned til 150 grader. Når kerne temperaturen er 56 grader tages cuvetten ud af ovnen og skal nu trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.
    – Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere. Hvis cuvetten skal brunes yderligere, tændes der for grill ved en kernetemperatur på 54 grader. Cuvetten er stadig færdig når kernetemperaturen er 56 grader.
  • Husk at skære på tværs af kødfibrene når du skærer din oksecuvette ud. Så får du de møreste skiver.
  • Server for eksempel cuvetten med sprøde pommes frites og en hjemmepisket bearnaise.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 506kcalKulhydrater: 1gProtein: 62gFedt: 27gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 14gKolesterol: 195mgNatrium: 741mgKalium: 980mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 83IUC-vitamin: 3mgCalcium: 82mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med oksekød, Gæstemad, Hovedret med oksekød, Oksekød til nytår, ovnstegt cuvettesteg, Weekendmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.