Honningristede valnødder er en lækker lille mundfuld. En perfekt balance mellem den søde honning og den lidt bitre valnøddekerne. De er super gode i salat, særligt her i efteråret sammen med kål og æbler, men de smager også skønt som topping på skyr eller yoghurt til morgenmad. Læs med her og få den nemme opskrift.
Et ekstra pift til kålsalaten
Valnødder smager skønt i en salat med rødkål, spidskål eller sågar rosenkål, og hvis du lige vil gøre salaten lidt ekstra lækker så kan honningristede valnødder lige give det sidste pift.
De er også super lækre at spise sammen med nogle gode oste, og passer godt ind på et lækkert tapasbord med ost og andre små specialiteter.
Du kan nemt lave dem i forvejen, hvis du altså kan holde fingrene fra dem indtil de skal spises på salaten. De er nemlig farligt gode, og herhjemme elsker både børn og voksne at gå og hapse af dem når de står på køkkenbordet. Heldigvis er de nemme at lave, og så må vi jo bare lave en ekstra portion hvis de er væk inden aftensmaden.
Mere hverdagsmad
Hvordan laver man honningristede valnødder?
Det er super nemt at lave de små søde nødder til salaten, tapas eller morgenmaden, og det tager ikke ret lang tid.
Alt du skal bruge for at lave valnødderne er:
- Valnøddekerner
- Smør
- Honning
Fremgangsmåden er ganske enkel. Smørret skal smeltes på en pande. Så skal valnødderne på og steges lidt, inden honningen kommes på panden. Når honningen er kogt godt ind og jævnt fordel skal nødderne køle af på bagepapir, og så er de sådan set klar til servering.
Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.
Opskrift på honningristede valnødder
Her får du vores opskrift på de nemme honningristede valnødder. Valnødder med honning er lækkert i salat og som topping på morgenmaden. De er også lækre på tapasbordet med nogle gode oste.
Honningristede valnødder opskrift
Ingredienser
- 150 g valnøddekerner
- 1 spsk smør
- 2 spsk honning
Sådan gør du
- Smelt smørret på panden. Tilsæt valnødderne og lad dem riste med i et par minutter ved middel varme.
- Tilsæt honningen, og lad den smelte godt og fordele sig om alle valnødderne. Rist videre ved middel varme i 5 minutter til honningen er kogt godt ind og fordelt jævnt på valnøddekernerne.
- Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og skil dem lidt ad med to gafler. Lad dem køle ned og kom dem herefter i et glas eller en plastbøtte.
- Nu er de klar til at bruge på din morgenmad eller i din næste salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Helt fantastisk. Dejlig nem at lave, og resultatet blev super godt! Jeg brugte 50 valnødder, 50g mandler og 50g hasselnødder for at lave et nøddemix.
Hej Annemette
Tak for din søde kommentar, det er dejligt at høre at du synes om opskriften.
God ide at lave et mix!
Mvh Tina