Indhold

Honningristede valnødder

Indhold

Honningristede valnødder er en lækker lille mundfuld. En perfekt balance mellem den søde honning og den lidt bitre valnøddekerne. De er super gode i salat, særligt her i efteråret sammen med kål og æbler, men de smager også skønt som topping på skyr eller yoghurt til morgenmad. Læs med her og få den nemme opskrift.

opskrift på honningristede valnødder

Et ekstra pift til kålsalaten

Valnødder smager skønt i en salat med rødkål, spidskål eller sågar rosenkål, og hvis du lige vil gøre salaten lidt ekstra lækker så kan honningristede valnødder lige give det sidste pift.

De er også super lækre at spise sammen med nogle gode oste, og passer godt ind på et lækkert tapasbord med ost og andre små specialiteter.

Du kan nemt lave dem i forvejen, hvis du altså kan holde fingrene fra dem indtil de skal spises på salaten. De er nemlig farligt gode, og herhjemme elsker både børn og voksne at gå og hapse af dem når de står på køkkenbordet. Heldigvis er de nemme at lave, og så må vi jo bare lave en ekstra portion hvis de er væk inden aftensmaden.

valnødder med honning til salater eller tapas

Hvordan laver man honningristede valnødder?

Det er super nemt at lave de små søde nødder til salaten, tapas eller morgenmaden, og det tager ikke ret lang tid.

Alt du skal bruge for at lave valnødderne er:

  • Valnøddekerner
  • Smør
  • Honning

Fremgangsmåden er ganske enkel. Smørret skal smeltes på en pande. Så skal valnødderne på og steges lidt, inden honningen kommes på panden. Når honningen er kogt godt ind og jævnt fordel skal nødderne køle af på bagepapir, og så er de sådan set klar til servering.

Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Honningristede valnødder i skål

Opskrift på honningristede valnødder

Her får du vores opskrift på de nemme honningristede valnødder. Valnødder med honning er lækkert i salat og som topping på morgenmaden. De er også lækre på tapasbordet med nogle gode oste.

opskrift på honningristede valnødder
5 fra 1 stemme

Honningristede valnødder opskrift

Nem opskrift på valnødder med honning til salat, ost eller som topping på skyr eller yoghurt
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 15 min
Køletid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 249 kcal

Ingredienser

  • 150 g valnøddekerner
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk honning

Sådan gør du

  • Smelt smørret på panden. Tilsæt valnødderne og lad dem riste med i et par minutter ved middel varme.
  • Tilsæt honningen, og lad den smelte godt og fordele sig om alle valnødderne. Rist videre ved middel varme i 5 minutter til honningen er kogt godt ind og fordelt jævnt på valnøddekernerne.
  • Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og skil dem lidt ad med to gafler. Lad dem køle ned og kom dem herefter i et glas eller en plastbøtte.
  • Nu er de klar til at bruge på din morgenmad eller i din næste salat.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 249kcalKulhydrater: 6gProtein: 6gFedt: 25gMættet fedt: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 3mgKalium: 165mgFibre: 3gSukker: 1gC-vitamin: 1mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Honningsristede valnødder, Ristede valnødder, Valnødder i honning
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg