Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Honningristede valnødder

Honningristede valnødder

4.60

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.60

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Honningristede valnødder er en lækker lille mundfuld. En perfekt balance mellem den søde honning og den lidt bitre valnøddekerne. De er super gode i salat, særligt her i efteråret sammen med kål og æbler, men de smager også skønt som topping på skyr eller yoghurt til morgenmad. Læs med her og få den nemme opskrift.

opskrift på honningristede valnødder

Et ekstra pift til kålsalaten

Valnødder smager skønt i en salat med rødkål, spidskål eller sågar rosenkål, og hvis du lige vil gøre salaten lidt ekstra lækker så kan honningristede valnødder lige give det sidste pift.

De er også super lækre at spise sammen med nogle gode oste, og passer godt ind på et lækkert tapasbord med ost og andre små specialiteter.

Du kan nemt lave dem i forvejen, hvis du altså kan holde fingrene fra dem indtil de skal spises på salaten. De er nemlig farligt gode, og herhjemme elsker både børn og voksne at gå og hapse af dem når de står på køkkenbordet. Heldigvis er de nemme at lave, og så må vi jo bare lave en ekstra portion hvis de er væk inden aftensmaden.

valnødder med honning til salater eller tapas

Hvordan laver man honningristede valnødder?

Det er super nemt at lave de små søde nødder til salaten, tapas eller morgenmaden, og det tager ikke ret lang tid.

Alt du skal bruge for at lave valnødderne er:

  • Valnøddekerner
  • Smør
  • Honning

Fremgangsmåden er ganske enkel. Smørret skal smeltes på en pande. Så skal valnødderne på og steges lidt, inden honningen kommes på panden. Når honningen er kogt godt ind og jævnt fordel skal nødderne køle af på bagepapir, og så er de sådan set klar til servering.

Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Honningristede valnødder i skål

Opskrift på honningristede valnødder

Her får du vores opskrift på de nemme honningristede valnødder. Valnødder med honning er lækkert i salat og som topping på morgenmaden. De er også lækre på tapasbordet med nogle gode oste.

opskrift på honningristede valnødder
4.60 fra 5 stemmer

Honningristede valnødder opskrift

Nem opskrift på valnødder med honning til salat, ost eller som topping på skyr eller yoghurt
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 249 kcal

Ingredienser

  • 150 g valnøddekerner
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk honning

Sådan gør du

  • Smelt smørret på panden. Tilsæt valnødderne og lad dem riste med i et par minutter ved middel varme.
  • Tilsæt honningen, og lad den smelte godt og fordele sig om alle valnødderne. Rist videre ved middel varme i 5 minutter til honningen er kogt godt ind og fordelt jævnt på valnøddekernerne.
  • Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og skil dem lidt ad med to gafler. Lad dem køle ned og kom dem herefter i et glas eller en plastbøtte.
  • Nu er de klar til at bruge på din morgenmad eller i din næste salat.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 249kcalKulhydrater: 6gProtein: 6gFedt: 25gMættet fedt: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 3mgKalium: 165mgFibre: 3gSukker: 1gC-vitamin: 1mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 kommentarer til “Honningristede valnødder”

  1. 5 stars
    Helt fantastisk. Dejlig nem at lave, og resultatet blev super godt! Jeg brugte 50 valnødder, 50g mandler og 50g hasselnødder for at lave et nøddemix.

    Svar
    • Hej Annemette

      Tak for din søde kommentar, det er dejligt at høre at du synes om opskriften.
      God ide at lave et mix!

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.